Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Milyen magas? Milyen gyors?

2016.12.15. 14:52
Címkék: gopro
Szerző: Bogi

Izgalmas eszközzel egészült ki a Quik asztali változata, a Quik Desktop. A mostantól elérhető 2.1-es verzió nagyon ötletesen használja ki a HERO5 Black kamera beépített GPS funkcióját. A HERO5 Black kamera ugyanis felvétel közben, a GPS segítségével rögzíti a mozgásra vonatkozó adatokat, a Quik pedig szemléletes grafikonokon jeleníti meg őket.

Snowboardozol? Mutasd meg, milyen durva lejtőn mész! Motorozol? Hadd lássa más is, hogy mekkora sebességgel repesztettél legutóbb a pályán! Túrázol, sziklát mászol vagy repülsz? Dokumentáld látványosan a szintemelkedést!

Ezeket a telemetrikus adatokat – azaz olyan adatokat, amelyek nagy távolságból kerülnek továbbításra –, a HERO5 Black kamera folyamatosan rögzíti. A Quik pedig mostantól kezdve alkalmas arra, hogy az akció közben végig mutassa az érdekes statisztikát.

Ha a Quik-be importáltad a videófájlokat, a lejátszásnál megjelenik egy „mérőóra" ikon. A sebességet, a szintemelkedést, az aktuális magasságot, az útvonalat és az éppen ható G-erőt mind lekérdezheted az ikonra kattintva. A mérőket teljesen testre szabhatod: beállíthatod a méretüket, meghatározhatod a grafikus megjelenést, és amikor nem kellenek, ki is kapcsolhatod őket. 

Az általános infóablak valós időben mutatja a távolság, magasság, szintemelkedés és idő változását a videófelvétel közben. A sebességről külön funkció tájékoztat: iránytűvel ellátott sebességmérő jelzi az aktuális sebességet, egy grafikon pedig áttekintést ad a gyorsulásról-lassulásról a felvett akció során. Ezt a grafikont amúgy arra is használhatod, hogy a videó vágásakor gyorsan megtaláld a legkülönlegesebb, leginkább lélegzetelállító pillanatokat. A GPS-útvonal a leírt pályát rögzíti, és mutatja az aktuális pozíciót. A negyedik funkcióban pedig azt ellenőrizheted, hogy mekkora G-erő hatott rád gyorsuláskor vagy irányváltáskor.


Így igazi profi módján egyszerre tudod lenyűgözni és tájékoztatni a nézőidet. Tedd láthatóvá az adatokat, hogy teljes legyen a kép!

A Quik Desktop alkalmazást ezen a linken töltheted le

Kérem várjon!