Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Sekonic L-858D-U Speedmaster fénymérő

2017.05.11. 10:41
Címkék: sekonic
Szerző: Bogi

Innovatív formatervezéssel újult meg a Sekonic L-858D-U Speedmaster fénymérője. Több olyan megoldást egyesít, amelyek most jelennek meg először a fénymérők világában. Ez a multifunkcionális fénymérő mind a fényképészeknek, mind a filmkészítőknek pontosan megmondja azokat az expozíciós adatokat, amelyek kritikus jelentőségűek a szép látványvilág létrehozásához.

sekonic l-858d u aspeedmaster banner

Milyen hosszú egy villanás?

Ahhoz, hogy a gyorsan mozgó alanyokat meg tudd fagyasztani a felvétellel, tudnod kell a fény felvillanásának időtartamát. A legtöbb fényképezőgép ugyanis viszonylag alacsony szinkronizálási sebességre képes, így a rövid villanási időtartam kulcsfontosságú amellett, hogy a fényképezőgép maximális szinkronizálási sebességét használod.Vízcseppeket, táncosokat vagy sportolókat fotózol? Gyorsan és könnyen mérheted a villanás időtartamát, így tartva precízen az irányításod alatt az expozíciót.

Ráadásul ezzel egyidőben a környezeti fényt is mérheted vele. Így kifejezetten alkalmas arra, hogy helyszíni fotózáson világosíts az árnyékokon vagy csökkentsd a háttér részletességét. A környezeti és a vakufényt ugyanis egyidőben méri, és automatikusan kijelzi a vakumegvilágítás százalékát a teljes megvilágításon belül.


sekonic l-858d u aspeedmaster


Az első fénymérő, ami tud HSS-t mérni

Az L-858D-U az első olyan fénymérő, amely mérni tudja a stroboszkopikus villanásokat, amelyeket a vakuk HSS-módban bocsátanak ki. A fényképészeknek a sorozatos méréssel végre precíz eszközük van arra, hogy bemérjék a fényeiket, amikor túl akarják világítani a nap fényét, vagy nagyon kis mélységélességet szeretnének elérni a nagysebességű szinkron használatával.

És ha már a gyorsaságnál tartunk: az L-858D-U kiterjesztett záridőmérésel működik. Vakunál 30 perc és 1/16 000 másodperc közötti záridőt tud értelmezni, környezeti fénynél 30 perc és 1/64 000 másodperc közöttit.

Még érzékenyebb a fényre

A Sekonic L-858D-U Speedmaster kiterjesztett ISO-tartományban dolgozik, így megfelel annak a követelménynek, amit a mai, szélsőségesen magas fényérzékenységű fényképezőgépek támasztanak. 3 ISO-tól egészen 13 107 200 ISO-ig képes mérni, ISO 850-nel a filmkamerákhoz. Ez azt jelenti, hogy jelentősen javult a gyenge fényviszonyok mérési pontossága. Egészen 0,1 lx megvilágításig használhatod: precízen mér olyan jeleneteket, ahol csak gyertya pislákol. De a hosszú expós éjszakai felvételek helyes fénymérése is lehetővé vált a Sekonic L-858D-U Speedmasterrel.


Fotó vagy film? Mindkettő!

Végre egy készülék, amely fotósoknak és videósoknak egyaránt segítséget nyújt. FullHD Cine és CINE móddal rendelkezik: 1 és 1000 F/s felvételi sebesség között tudod használni, 1-358 fokos szögméréssel.

Akár fotó, akár film, rugalmasan alakíthatod ki a különféle expozíciós profilokat. Összesen 30 kedvenc beállítást határozhatsz meg, különböző módokon kompenzálva az expozíciót. Kihasználhatod például a fénymérő egyik új tulajdonságát: ha nagy denzitású ND-szűrőkkel fotózol vagy filmezel, mostantól kezdve 12 expozíciós értékig szűrőfaktort adhatsz meg. 

Még nagyobb mozgásszabadság

A Speedmastert beépített kioldóval látták el Phottix, Pocketwizzards és Elinchrom rendszerekhez.

A PocketWizard modul segítségével a fotósok bármilyen PocketWizardot elsüthetnek vezeték nélküli kapcsolattal, és bármely ControlTL-kompatibilis egységgel irányíthatják a fényforrások teljesítményét. A kombinált Elinchrom és Phottix modul teljeskörű Skyport kioldást és teljesítményvezérlési képességet biztosít, míg a Phottix-felhasználók a Strato II és Ares II kioldási lehetőséggel élhetnek.

Bírja a gyűrődést

Időjárásálló dizájnjának köszönhetően hermetikusan védve van a porral és folyadékcseppekkel szemben (JIS Standard vízálló osztály 4, cseppálló típus). Így bármilyen helyszínen történik is a fotózás, a Sekonic L-858D-U Speedmaster megbízhatóan működik, hosszú élettartammal.

Kérem várjon!