Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Jó szűrőn át kell látni a világot!

2017.07.10. 12:47
Címkék:
Szerző: Bogi

A TH svájci cég piacra bocsátotta az Irix Edge sorozatot, amely 95 mm átmérőjű UV-védő, körkörös polarizációs és ND-szűrőkből áll.


Ezeket a szűrőket kifejezetten az Irix objektívekhez készítették: esztétikai kialakításuk harmonizál az összes Irix termékkel. Mostantól teljes egészében élvezheted az Irix 15 mm f/2.4 objektív képességeit és különleges tulajdonságait! De más gyártók termékeire is felteheted az Irix szűrőket, ha UV-védelemre van szükséged, ha csökkenteni szeretnéd a fényvisszaverődést, vagy ha hosszú expozícióval fényképezel.

Milyen funkciókat fed le a sorozat?

1. Tökéletes védelem és nagy fényáteresztés: az Irix Edge UV-szűrőirix edge uv nd filter

Ez a meglepően vékony UV-szűrő rendkívüli fényáteresztést kínál a kiváló minőségű optikai üvegnek és a többrétegű visszaverődés-gátló bevonatnak köszönhetően. Vízhatlan NANO bevonata szélsőséges körülmények között is védi az üvegfelületet a foltoktól és vízcseppektől. Ráadásul az Irix UV szűrő a frontlencse védelmét is biztosítja. Az Irix UV-szűrőt kifejezetten az Irix 15 mm f/2.4 objektívhez tervezték. Az alacsony profilú keret és a recézett élek nagyon jó tapadást biztosítanak. A kiegészítő vízálló bevonat segít az üvegfelületet cseppmentesen tartani esős időben.


2. A fényvisszaverődés csökkentése: az Irix Edge körkörös polarizációs szűrő

irix edge uv nd filter

Az Irix Edge körkörös polarizációs (CPL) szűrő csökkenti a nem fémes felületek fényvisszaverődését, hangsúlyozza a részleteket, és növeli a képek színsűrűségét. A recézett élekkel ellátott, karcsú és ultrakönnyű alumínium keretnek köszönhetően a szűrő egyszerűen működtethető a szűrőablakon, és nem okoz peremsötétedést (vignettálást). Az Irix polarizációs szűrő üvegfelületeit többszörös bevonatú visszaverődés-gátló réteg borítja, amely tiszta és természetes színeket biztosít a fényképeken.


3. A hosszú expozíciós fényképezés új lehetőségei: az Irix Edge ND-szűrők

irix edge uv nd filter

Az Irix Edge semleges denzitású (ND) szűrők a hosszú expozíciós fényképezés és a mélységélesség manipulálásának alapvető eszközei. 3 fényértékkel (3EV), 5 fényértékkel (5EV), 7 fényértékkel (7EV) vagy 10 fényértékkel (10EV) csökkentik az objektíven áthaladó fényt, hogy látványos és szürreális képeket hozhass létre. Elmosva például egy mozgó tárgyat anélkül, hogy a kép egyes részletei kiégnének, vagy kis mélységélességet nyújtva akkor is, ha sok a fény. Az ND-szűrők vízálló és olajálló NANO bevonata megakadályozza a foltok és ujjlenyomatok keletkezését, és szélsőséges időjárási körülmények között is lehetővé teszi a szűrő használatát.

irix edge uv nd filter

A három szűrőtípus műszaki adatai a következők:


Irix Edge UV& Protector
Szűrőtípus UV-szűrés és védelem
Menetméret 95mm x 1,0
Kiegészítő menet a keret tetején 95mm x 1,0
Fényáteresztés 99,30%
Keret vastagsága (menet nélkül) 3,5 mm
Visszaverődés-gátló bevonatok többrétegű bevonat
Különleges bevonatok kétoldalú vízhatlan bevonatok
Irix Edge Circular Polarizer
Szűrőtípus körkörös polarizációs
Menetméret 95mm x 1,0
Kiegészítő menet a keret tetején 95mm x 1,0
Fényáteresztés 38,60%
Keret vastagsága (menet nélkül) 5,1 mm
Visszaverődés-gátló bevonatok többrétegű, kétoldalú
Különleges bevonatok vízlepergető és olajtaszító
Irix Edge Neutral Density
Szűrőtípus semleges szürke
Menetméret 95mm x 1,0
Denzitás 0,9; 1,5; 2,1; 3.0
Fénycsökkentés 3, 5, 7, 10 fényérték
Keret vastagsága (menet nélkül) 3,5 mm
Visszaverődés-gátló bevonatok többrétegű NANO-bevonat
Különleges bevonatok kétoldalú vízlepergető és olajtaszító
Kérem várjon!