Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Zack Arias - Fuji X-T1 teszt Marakesh-ben + 5 tuti tipp nyaraláshoz

2014.07.15. 11:12
Címkék: , fujifilm
Szerző: Alex
Zack Arias - Fuji X-T1 teszt Marakesh-ben + 5 tuti tipp nyaraláshoz


Zack Arias Fuji X Fotográfus, akit leginkább reklám és utcai fotóiról ismerhetünk, pár éve robbant be a fotós köztudatba, amikor Scott Kelby blogján kapott egy vendég írói lehetőséget, és ahelyett, hogy technikai tippeket/trükköket osztott volna meg a közönséggel, úgy döntött, hogy inkább egy őszinte cikket készít a saját nehézségeiről, mivel a problémákról és frusztrációkról nem szokott beszélni senki, viszont szinte minden fotós átéli őket karrierének valamely szakaszában, legyen szó akár arról, hogy belevágjon-e egyáltalán a profi fotózásba, hogyan tudja ebből fenntartani magát, vagy éppen hogyan újuljon meg. A blogbejegyzés után sorra érkeztek a megkeresések és köszönetnyilvánítások, nemrég pedig Marakeshben járhatott a Fuji Middle-East jóvoltából, kipróbálni az új Fuji X-T1 pro fényképezőgépét és új nagylátószögű optikáit. Szerencsénkre összeállított 5 tuti tippet is travel/street fotózáshoz, érdemes meríteni belőlük még nyaralás előtt!

 #1 TIPP: Nézz máshova!

Ha szeretnél az utcán természetes helyzeteket elkapni, vagy természetes reakciókat, a legbiztosabb módszer, ha észre se veszik hogy fotózol. Nézz ki magadnak egy magasan levő pontot, mondjuk egy fa lombozatát vagy egy teraszt/ablakot, és csinálj úgy, mintha azt fotóznád, esetleg készíts is róla pár képet, majd amikor leengeded magad elé a gépet, hogy „megnézd” a képeket, készítsd el az igazi képet. Saját részről annyival egészítenénk ki, hogy ne felejts el engedélyt kérni a fotóalanytól.

#2 TIPP: Komponálj keretbe!

Miközben járod az utcákat, mindig keress olyan érdekes tereptárgyat vagy formát, amit keretként tudnál használni, állítsd be a kamerádat, és egyszerűen csak várj, amíg történik valami érdekes, így amikor jön a megfelelő pillanat, már egy kész kompozícióba tudod elhelyezni. Például egy rusztikus boltív kellemes keretet adhat a képnek, neked már csak ki kell várnod, amíg történik előtte valami.

#3 TIPP: Használj Wi-Fi-t!

A beépített Wi-Fi kapcsolatot nem csak a képek továbbítására használhatod, hanem gyakorlatilag a kamera összes fontosabb beállítását elérheted, miközben az okos készülékeden biztonságos távolságból követed az eseményeket, így akár egy kígyóbűvölő mutatványt is megörökíthetsz, akár közvetlen közelről nagylátószöggel is, csak a kreativitásod szabhat határt a képeknek!

#4 TIPP: Keress helyi fotósokat!

Ha kifejezetten fotózni is szeretnél egy ismeretlen helyszínen, érdemes még indulás előtt a megfelelő fórumokon és közösségi oldalakon felvenni a kapcsolatot egy helyi fotóssal, aki ismeri az érdekesebb helyi fotótémákat, ráadásul segíthet könnyebben boldogulni a helyiekkel, és be tud vinni olyan helyekre is, ahová az átlag turista nem jutna be. Ugyan kell rá számolni egy kis költséget, de cserébe olyan képekkel/élményekkel gazdagodhatsz, ami már önmagában megéri.

#5 TIPP: Sorozatfelvétel!

Hála az új fókuszrendszernek és gyors processzornak, 8 kép/mp sebességgel, folyamatos élességállítás mellett is tűéles képeket készíthetsz a Fuji X-T1 fényképezőgéppel, ami még a hasonló kategóriájú tükrös gépek között is kiemelkedő érték, hogy ne maradj le semmiről!
Ha legközelebb nyaralni mész, jussanak eszedbe ezek a gondolatok, hogy ne csak jól érezd magad, hanem még jobb képekkel térhess haza!

Fuji X-T1 fényképezőgép (br. 399.900-)

-          16MP APS-C/CMOS szenzor

-          1/4000 záridő

-          nagyfelbontású EVF

-          8kép/mp sorozatfelvétel

-          X-Trans fókuszrendszer

Kérem várjon!