Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Szerezz fotós megbízásokat az új magyar startup segítségével!

2018.01.29. 13:24
Címkék:
Szerző: BumbleBee


Számlázás, adminisztráció, kapcsolattartás az ügyféllel, marketing… Ezek mind olyan tevékenységek, amikkel egy szabadúszó fotósnak egyszemélyes hadseregként kell megbirkóznia, miközben természetesen fő feladatára, a képek készítésére és szerkesztésére koncentrál. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezekkel sokkal kevesebbet vagy akár egyáltalán nem kellene foglalkoznod? Ennek a problémának a megoldására vállalkozik egy új magyar startup, a Photon: a világ meghódítására készülő online platform, ahol a minőségi fotósok és megrendelőik találnak egymásra.


Honnan jött az ötlet?

„Ma egy freelancernek nincs könnyű élete; nem csupán a képek készítésével, hanem azon kívül ezer más tevékenységgel is foglalkoznia kell. Valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk már, milyen az, amikor órákat töltünk el a weboldalunk elkészítésével, vagy akár csak a Facebook oldalunk üzemeltetésével. Szerintem ez mind felesleges. Fotósok vagyunk, nem marketingesek.” - véli Volom Sári, a Photon alapítója, aki maga is fotósként kezdte karrierjét.

Sári úgy gondolja, hogy mára eltolódtak az értékek a fotós piacon és sokkal inkább a self-marketing vezet a sikerességhez, mint az, hogy ki mennyire tehetséges fotós. Ennek a negatív hatásait nem csak a fotósok, hanem a megrendelőik is megszenvedik. Rendkívül könnyű ugyanis belefutni abba a hibába, olyan fotóst választanak, aki a jó marketing érzékének köszönhetően meggyőzőbbnek tűnik, miközben a valós teljesítménye fotósként elmarad a várakozásoktól.

Szembesülve mindkét oldal nehézségeivel született meg a Photon ötlete: létrehozni egy olyan online platformot, ahol a magas szakmai követelményeknek megfelelni képes fotósok és megrendelőik egymásra tudnak találni. A fotósok ezáltal megszabadulhatnak az önmarketing nehézségeitől, a megrendelők pedig elkerülhetik a megfelelő fotós kiválasztásának hosszadalmas és nehéz folyamatát, aminek a végén még mindig nem lehetnek elég biztosak abban, hogy elégedettek lesznek a minőséggel.

Hogyan működik a Photon?

A platformnak már működik a béta verziója. A megrendelők jelenleg egy űrlap kitöltésével küldhetik be, hogy pontosan milyen alkalomra keresnek fotóst. A rendszerbe felvételt nyert fotósok erről értesítést kapnak, ezt követően 12 óra áll a rendelkezésükre, hogy e-mailben elküldjék személyre szabott árajánlataikat. 12 óra után a rendszer automatikusan kiküldi az árajánlatokat és a hozzácsatolt portfóliókat a megrendelőnek, az ügyfél pedig fel tudja venni a kapcsolatot a kiválasztott fotóssal. Az oldal jelenleg ingyenesen működik, várhatóan márciusban fogják bevezetni a jutalékos rendszert.

Jövőkép

A startup bekerült a Telenor Accelerate programba, amely pénzügyi befektetést és mentorálást kínál ígéretes vállalkozásoknak. A program nagy lendületet ad a projektnek, így a Photonnak lehetősége nyílik nagyobb fejlesztésekre és marketing kampányokra is. Jelentős növekedés várható a fotós és a megrendelői oldalon is, érdemes lesz tehát követni őket, Facebookon és Instagramon is.


Látogass el a Photon megújult oldalára, próbáld ki a szolgáltatást! Találj új megbízásokat a platformon keresztül!  

Kérem várjon!