Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Phase One IQ4 bemutatónap a Sociétében

2019.01.31. 09:22
Címkék: , phase, one, iq4, a
Szerző: Karina

Megérkezett Budapestre is legújabb Phase One IQ4 150 megapixeles kamerarendszer, melyről a Société stúdiójában tartott a márka szakmai bemutatónapot. A meghívottaknak lehetősége volt első kézből tesztelni a rendszert, a legújabb optikákkal. Az IQ4 rendszer az őszi Photokinán került bejelentésre, ahol a jövőbemutató fejlesztések kiemelkedő figyelmet kaptak, hiszen a fókusz ennél a rendszernél nem csak a 150 megapixelen van.


Az IQ4 150 MP egy BSI (Backside Illuminated) szenzort kapott, ami gyakorlatilag egy hátsó megvilágítással működő CMOS szenzor. A BSI érzékelő ultra-hatékony pixeleinek konstrukciója a fény zavartalan és pontos rögzítését teszi lehetővé. Ez az egy pixeles megoldás jobb színvisszaadást, részletgazdagságot és zajkezelését jelent a RAW fájlban. A 150 megapixeles szenzor ezen felül a jelenleg rendelkezésre álló, legmagasabb felbontással rendelkező, full-frame középformátumú érzékelő. Ezzel a szenzor- és megapixelmérettel új lehetőségek nyílnak meg a nagy méretű nyomtatás terén, valamint elképzelhetetlen lehetőségeket biztosít a képek vágásához és méretezéséhez.

A gyártó az elmúlt években kiemelkedően nagy figyelmet fordított saját szoftverjére a Capture One-ra, mely az Infinity Platformnak is egy fontos integrált eleme. Jelenleg a Phase One az egyetlen olyan gyártó a fényképezőgép-gyártók között, aki egyaránt rendelkezik saját hardver és szoftver fejlesztésekkel. Az Infinity Platform úgy lett tervezve, hogy a felhasználó minél jobban személyére formálhatja a munkafolyamatokat, valamint az XF vázhoz hasonlóan a mérnökök és fejlesztők folyamatosan fejleszteni tudják azt.

Ez a jövőbe mutató gondolkodás az XF váz esetében annyit jelentett, hogy amikor a váz megjelent a piacon, az még kiforratlan állapotban egy alap modellként funkcionált. A fejlesztéseknek köszönhetően 4 nagy szoftverfrissítés történt, melyek új komplex fényképészeti eszközöket tettek elérhetővé a vázon belül, mint a Focus Stacking, AFr – Autofocus and recompose, Profoto kioldó, Timelapse mód, stb.

Az Infinity platform is hasonló alapokra lett tervezve, azért hogy a hátfal a további frissítésekkel újabb lehetőségeket nyisson meg a felhasználók előtt. A hátfalba integrált Capture One is folyamatos innovációkon fog keresztül menni a jövőben. Jelenleg az alábbi funkciók elérhetők a hátfalon belül:

-          IIQ Raw fájlokon belül történő Stlyle integráció
-          JPEG feldolgozás hátfalon belül külső eszközre
-          Jobb minőségű előnézeti képek, gyorsabb teljesítmény
-          Javított élőkép, Focus peeking, gyorsabb képsebesség

 

Jövőbe mutató tethering és tárhely megoldások

Talán a legizgalmasabb fejlesztések a tárhely megoldásokat érintik. A hátfal tárolási folyamata kombinálható. Akár többszöri csatlakozásra is van lehetőség, de ha nincs nálunk semmilyen kártya vagy kábel az adatátvitelhez, az sem probléma, hisz a belső puffer a vázon belül képes képeket tárolni, egyelőre limitált darabszámban.

-          USB-C csatlakozás: jelenleg az egyik leggyorsabb tethering megoldás. A nagy méretben történő fájlátvitel Tether Tools kábellel történik. A hátfalba történő süllyesztett csatlakozásnak köszönhetően a kábel biztonságosan csatlakozik rendszerhez.

-          Ethernet csatlakozás: Az ethernet csatlakozási lehetőség tovább bővíti a testre szabható munkafolyamatot. Szinte bármilyen eszközt csatlakoztathatunk és a kábelt az akkumulátor töltésére is használhatjuk. A csatlakozás a fényképezőgép távoli elérését is lehetővé teszi, így akár egy másik országban is közel valós időben figyelemmel kísérhetjük a kamerával készült képeket.

-          WIFI csatlakozás: Ez a megoldás biztonsági mentésként is használható, hiszen az asztali Capture One és az hátfalban lévő Capture One Inside teljes összhangban képes dolgozni. Ha fotózás közben minden lehetséges csatlakozási forrást elveszít a gép, egyből csatlakoztathatod a vázat a Capture One-on belül, és nem kell megállnod elhárítani a csatlakozási problémákat.

-          XQD tárolási lehetőség: gyorsabb rögzítési és adatátviteli sebességet garantál, biztosítva a munkafolyamat zökkenőmentes és hatékony működését, még akkor is, ha 16 bites RAW képeket készít.

-          SD tárolási lehetőség: az SD tárolót másodkártyaként használható a teljes tárhely bővítéséhez, az elsődleges tárolóról készített biztonsági mentésként, vagy JPEG tárolásra az elsődleges RAW rögzítés mellett. Az SD egy széles körben használt és könnyen megtalálható kártyatípus, amely a fotózásban szabványos lett.

Az IQ4 kamera rendszer három különböző hátfal megoldással mutatkozott be:


 A Société stúdiójában rendezett nyílt napon nem csak az IQ4 bejelentésről esett szó, a Phase One Magyarország egyidejűleg rántotta le a leplet a PhaseOne.hu oldal előtt, melyen keresztül komoly érdeklődés esetén előjegyezhetünk tesztre vagy akár a bérlési feltételek felől is érdeklődhetünk.

Kérem várjon!