Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Új Panasonic fényképezőgépek: LUMIX GH5M2 és GH6

2021.05.27. 15:06
Címkék: panasonic, lumix
Szerző: Lizzy

A GH5 modellből továbbfejlesztett sokoldalú, új tükör nélküli hibrid fényképezőgép:

LUMIX GH5M2 4K 60p 4:2:0 10 bites videórögzítéssel és vezeték nélküli élő streaminggel

A Panasonic büszkén mutatta be a filmkészítőknek célzott LUMIX GH5M2 tükör nélküli fényképezőgépét:

· A nagy teljesítményű GH5-ből továbbfejlesztett LUMIX GH5M2 C4K/4K 60p 4:2:0 10 bites videórögzítésre is képes, és egyidejűleg 4K 4:2:2 10 bites kimenetet biztosít HDMI-n keresztül.

· Az előtelepített V-Log L funkciónak köszönhetően az S1H/S1 V-Log és a GH5/GH5S V-Log L funkciójával készített felvételekhez egyszerűen társíthatók a színtónusok.

· A tükröződésmentes (AR) bevonatú, 20,3 megapixeles Digital Live MOS érzékelő tisztán rögzíti a részleteket, és garantálja az objektív kiváló teljesítményét. A képprocesszor is frissült a legújabb nagy sebességű és teljesítményű Venus Engine megoldással.

· A LUMIX GH5M2 gyors és precíz autofókuszt biztosít. Fejlett mélytanulási technológiája képes felismerni a különböző alanyokat: embereket és állatokat. Emberek rögzítésekor a fényképezőgép valós idejű észlelési technológiája a szem, az arc és a test mellett a fejet is külön felismeri, ami még pontosabb fókuszálást tesz lehetővé.

· A stabil felvételkészítés érdekében a LUMIX GH5M2 még fejlettebb Body I.S. képstabilizálással dolgozik, így a fotós akár 6,5 fokozattal lassabb zársebességet is használhat. Az S1H-hoz fejlesztett legújabb algoritmusnak köszönhetően a videórögzítés még mozgó kamerával is zökkenőmentes és stabil.

· A 3:2 képarányú, 1840K képpont felbontású, 3,0 hüvelykes LCD kijelző bármilyen szögben elforgatható, és támogatja az érintésvezérlést. A GH5 kijelzőjénél nagyobb fényerejű LCD kiváló színmegjelenítéssel gondoskodik a jó kültéri láthatóságról.

· A vezetékes élő streaming mellett a LUMIX GH5M2 a vezeték nélküli élő streamingre is képes a könnyen kezelhető LUMIX Sync okostelefonos alkalmazással. A jövőbeni firmwarefrissítéssel elérhető RTP/RTSP vezetékes IP streaminggel stabil, jó minőségű kép lesz streamelhető, hanggal együtt.

· A nagy igénybevétellel járó, terepi használatot is jól tűrő, masszív LUMIX GH5M2 váza elsőés hátsó része is öntött háza magnéziumötvözetből készült. A GH5M2 gépteste cseppálló, porálló és -10 Celsius fokig fagyálló.

· A Lumix GH5M2 a Bluetooth 4.2 szabványt, illetve mind az 5 GHz-es (IEEE802.11ac), mind pedig a 2,4 GHz-es (IEEE802.11b/g/n) wifiszabványt támogatja.

· A GH5 legtöbb kiegészítője – köztük az XLR mikrofonadapter, a távkioldó és az akkumulátoros markolat a GH5M2-vel is használható.


A LUMIX GH5M2 az alábbi funkciókat is biztosítja:

1. Kiváló minőségű videó szerkesztés nélküli felhasználásra, vagy videófeldolgozás fejlett szerkesztési funkcióval

2. Fejlett alapteljesítmény, optimális végeredmény, többféle környezetben

3. Vezetékes és vezeték nélküli élő streaming bel- és kültéri használatra

4. Megbízható eszköz profiknak

5. Sokféle, a GH5-nél is megtalálható csatlakozási funkció és kiegészítő

6. Jövőbeni firmwarefrissítések Firmwarefrissítés a GH5M2 modellhezFő belső felvételrögzítési üzemmódok


C4K/4K 60p/50p 10 bites HDMI kimenet és egyidejű belső felvételrögzítés

Csak kimenet


Belső felvételrögzítés kimenettel

VFR (Variable Frame Rate)__________________________________________________________________________________________________________

A LUMIX G sorozat zászlóshajója az innovatív videós önkifejezéshez

A Panasonic az új LUMIX GH6 mikro négyharmados, tükör nélküli fényképezőgépét fejlesztiA Panasonic büszkén jelentette be az új mikro négyharmados érzékelővel és új képprocesszorral dolgozó LUMIX GH6 fényképezőgép fejlesztését. A LUMIX G sorozat zászlóshajója 2021 végén kerül majd kereskedelmi forgalomba a világ piacain.

A videostreaming iránti igény növekedésével a tartalomkészítők számára egyre fontosabb szempont az általuk nyújtott videós tartalmak kiváló minősége és egyedisége. Nagy felbontás, széles dinamika tartomány, valósághű textúra, lenyűgöző effektusok (pl. lassított felvétel) és a kis méretnek köszönhetően szabadon beállítható felvételi szög –  mind olyan képesség, amit a tartalomkészítők elvárnak a számukra ideális fényképezőgéptől. 


A LUMIX GH6 fejlesztése ezeket a követelményeket figyelembe véve folytatódik tovább. Az eszköz egyértelműen a LUMIX G sorozat zászlóshajója, a GH termékcsalád kivételes mobilitásáról és innovatív videóteljesítményéről ismert, legújabb modellje. A nagy sebességű érzékelővel és Venus Engine képprocesszorral dolgozó GH6 a videós önkifejezés következő generációját képviseli. 10 bites 4:2:2 DCI 4K/60p rögzítési képességével korlátlan videófelvétel-készítést tesz lehetővé a tanúsított üzemi hőmérsékleten. Megbízhatóan készít folyamatos felvételt a kívánt időtartamon keresztül. 10 bites 4K 120p HFR-t (High Frame Rate – nagy kamerasebesség) és VFR-t (Variable Frame Rate – változtatható kamerasebesség) biztosít lassított/gyorsított videónál. Az új fejlesztésű mikro négyharmados érzékelő nyújtotta lehetőségeket maradéktalanul kiaknázva, a GH6 10 bites 5,7K 60p videó rögzítésére is képes. A különböző felvételkészítési üzemmódokkal és fotózást segítő funkciókkal rendelkező GH6 hibrid fénykép-/videókészítésre is használható a tartalomkészítők igényei szerint, többféle célra (pl. filmek, zenei videók, dokumentumfilmek, közösségi médiába szánt rövid klipek).

A G Sorozat a fényképezőgépen kívül új cserélhető objektívvel is bővül, és folyamatban van a LEICA DG 25-50mm F1.7 fejlesztése. 10 mm-től 50 mm-ig (35 mm-es egyenértékre átszámítva 20 mm-től 100 mm-ig) terjedő tartományt fed le, a piacon kapható és a tartalomkészítők által nagyra értékelt LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH objektívval együtt. A két objektív azonos rekesszel, nagy felbontóképességgel, formai kialakítással és működési tulajdonságokkal rendelkezik, így a tartalomkészítők ezzel a két objektívvel minimális munkaráfordítással, egyszerűen létrehozhatják saját egyedi képalkotási terméküket.

Míg a mikro négyharmad szabványra épülő Lumix G sorozat nagy mobilitást biztosít, a LUMIX S sorozatnál a Full-Frame érzékelő nagy felbontóképességet tesz lehetővé. A Panasonic a fenti két sorozaton túlmutatva is elkötelezetten törekszik a maximális termékérték és az olyan fénykép-/videókészítési eszközök biztosítására, amelyekkel a felhasználók szabadjára engedhetik kreativitásukat, és tovább tágíthatják a napjaink új digitális korszakára jellemző, folyamatosan változó fotózási/videózási kultúra határait.


_________________________________________________________________________________________________

+ Ráadás

Firmware-frissítést ad ki a Panasonic a LUMIX G sorozat GH5S, G9 és G100 fényképezőgépeihez

A Panasonic bejelentette, hogy funkciókat bővítő és felhasználói élményt növelő szoftverfrissítést ad ki a LUMIX G sorozathoz tartozó tükör nélküli fényképezőgépekhez. A LUMIX GH5M2 megjelenésének és a GH6 fejlesztésének bejelentése mellett a Panasonic továbbra is elkötelezett a G sorozathoz tartozó mikro négyharmados, tükör nélküli fényképezőgépek és objektívek választékának és képességeinek bővítése mellett. A Panasonic ezt firmware-frissítésekkel és értéknövelő szolgáltatásokkal valósítja meg.A DC-GH5S firmware 2.0 verziója, a DC-G9 firmware 2.4 verziója és a DC-G100 firmware 1.2 verziója 2021. június 9-én 15:00-tól lesz letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.

A frissítések részletei:

GH5S firmware verzió 2.0 

1. Megnövelt AF teljesítmény
- 2x gyorsabban érzékeli a szemeket és az arcokat, és 5x gyorsabban érzékeli az állatokat és az embereket. Ezeket az alanyokat az eddigiekhez képest fele akkora méretben is felismeri a rendszer.
- Az AF követési és felismerési teljesítményét tovább fokozták, és a rendszer már az emberi fejet is felismeri.
- [1-Area] üzemmódban az AF-nál be- és kikapcsolható az ember/állat felismerés.

2. RAW videó adatkimenet HDMI kapcsolaton
- Apple ProRes RAW formátum mentése Atomos Ninja V rögzítőn.
- [4K] / [Anamorphic (4:3) 3.7K] 12-bit RAW video adatkimenet HDMI csatlakozáson.
- Egy kifejezetten a NINJA V eszközön rögzített RAW videókhoz készített LUT (Lookup table) is elérhető az alábbi ügyfélszolgálati oldalon, hogy a V-Log/V-Gamut formátummal azonos fényelést lehessen elérni. A színeket egyszerűen hozzá lehet igazítani a Panasonic Varicam és EVA1 kamerák felvételeihez, hogy azokat össze lehessen vágni. https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/lut/s1h_raw_lut/index.html

3. Új videofunkciók
- Elérhetővé vált a felvételt jelző piros keret [Red REC Frame Indicator].
- Az álló tájolással felvett videókat álló tájolással lehet lejátszani.
- A felhasználó kiválaszthatja, hogy megadja-e a fényképezőgép tájolását a [Vertical Position Info (Video)] menüpontban, hogy elkerülhető legyen a videó lejátszás közbeni nemkívánatos elforgatása.
- A [Video Guide Line] funkció további opciókkal bővült.

4. További új funkciók
- Az energiatakarékos üzemmód [Power Save Mode] akár a hálózati adapter (külön megvásárolható DMW-AC10) használata mellett is aktiválható.

G9 firmware verzió 2.4

1. Megnövelt AF teljesítmény
- 2x gyorsabban érzékeli a szemeket és az arcokat, és 5x gyorsabban érzékeli az állatokat és az embereket. Ezeket az alanyokat az eddigiekhez képest fele akkora méretben is felismeri a rendszer.
- Az AF követési és felismerési teljesítményét tovább fokozták, és a rendszer már az emberi fejet is felismeri.
- [1-Area] üzemmódban az AF-nál be- és kikapcsolható az ember/állat felismerés.

2. Új videofunkciók
- Elérhetővé vált a felvételt jelző piros keret [Red REC Frame Indicator].
- Az álló tájolással felvett videókat álló tájolással lehet lejátszani.
- A felhasználó kiválaszthatja, hogy megadja-e a fényképezőgép tájolását a [Vertical Position Info (Video)] menüpontban, hogy elkerülhető legyen a videó lejátszás közbeni nemkívánatos elforgatása.

3. További új funkciók
- Elérhetővé vált a [Frame Maker] funkció.
- Az energiatakarékos üzemmód [Power Save Mode] akár a hálózati adapter (külön megvásárolható DMW-AC10) használata mellett is aktiválható. 
- A fényképezőgép felismerhető, ha USB tápporton keresztül csatlakoztatják PC számítógéphez.

G100 firmware verzió 1.2

1. Új funkciók
- A felhasználó kiválaszthatja, hogy megadja-e a fényképezőgép tájolását a [Vertical Position Info (Video)] menüpontban, hogy elkerülhető legyen a videó lejátszás közbeni nemkívánatos elforgatása.
- A fényképezőgép felismerhető, ha USB tápporton keresztül csatlakoztatják PC számítógéphez.
  • Teljes pixelszám 21,77 millió
  • Csepp, por és ütésálló Nem
  • Teljes pixelszám 21,77 millió
  • Csepp, por és ütésálló Nem
  • Teljes pixelszám 21,77 millió
  • Csepp, por és ütésálló Nem
649 700 Ft
Nettó: 511 575 Ft
749 899 Ft
Nettó: 590 472 Ft
869 700 Ft
Nettó: 684 803 Ft
Kérem várjon!