Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Merülj el Denis Kleroval, Jesper Grønnemarkkal, Kelly Prattel és Ian Kreidich-el a sportfotózás rejtelmeibe

2023.05.22. 16:49
Címkék: profoto bx1, profoto ocf, profoto air remote ttl, el, és, a
Szerző: Fanny

Akció - és sportfotósok, figyelem! Hogyan lehet mozgásban lévő sportolókról fotót lőni úgy, hogy a végeredmény egy jól komponált kép legyen, és a látvány is érdekes maradjon? Nem egyszerű feladat. A Profoto B1X kiváló megoldás azoknak a sportfotósoknak, akik a lényegre koncentrálnak.

Profoto B1X

Mivel a B1X egy vezeték nélküli, akkumulátoros megoldás, így teljes szabadságot és rugalmasságot kínál. Egyszerű és intuitív kezelőfelülettel, és egy nagy, jól olvasható LED kijelzővel rendelkezik. A kábelek kerülgetése nélkül a fotósok, száz százalékban a fényképezésre koncentrálhatnak. A nagy teljesítményű LED-es fény lehetővé teszi, hogy szemügyre vegyék a témára eső fények és árnyékok kapcsolatát, ezen felül sokszor hasznos lehet gyenge fénykörülmények között, mint fő – vagy derítőfényt alkalmazni. A B1X rendelkezik egy dedikált "Freeze Mode" üzemmóddal, amely biztosítja, hogy a készülék maximálisan kihasználja a vaku időtartamát. A HSS és a másodpercenkénti 20 villanás valóban több lehetőséget nyit meg a sportképek készítésében, különösen a környezeti fények változása esetén.

Denis Klero  

Vannak olyan fényképészek, akik próbálnak lépést tartani a sportolókkal. Egyikük Denis Klero, aki szinte mindig a sportolók között tartózkodik, ezért jól ki tudja aknázni a B1X lehetőségeit. A B1X akár 1/19 000 másodperces villanási időtartamával képes megfagyasztani a pillanatot, és irányítani a felvételt, bármilyen rövid is legyen az!
Denis kifejezetten figyel arra, hogy ne használjon alkalmatlan felszerelést a fotózás során, mert az emiatt készült rossz minőségű képekre szánt idő pazarlás az életéből. Denis már az esemény előtt átgondol minden részletet. Helyszínt választ, megtervezi a témát, ha ez mind megvan, akkor a következő lépés a terv megvalósítása, amiben a Profoto B1X támogatja.

A kültéri fotózásnak árnyoldala is van. Az időjárás viszontagságai nem mindig kedveznek a fotográfusok számára. A szabadtéri sportfotózás is tele van meglepetésekkel. A folyamatos mozgás mellett a rutin és a tervezés előnyt jelent, hiszen rendkívül gyorsan kell reagálni a pillanatok változására. Megfelelő szögből képet készíteni így elég nagy kihívás.
Jesper Grønnemark

Jesper Grønnemark fotózási stílusára a konkrét fények használata jellemző. Markáns, erős fényű vakut használ fényképeihez, hiszen a Profoto B1X 500 W-os 9f-stop teljesítménye az ég alulexponálására is képes. Az általa használt vaku mesterséges fénye és a természetes kültéri fény keveréke tökéletesen központba helyezi, kiemeli a témát, illetve precízen kitölti az árnyékokat.  Sötétben is fotózott már, melyhez az 500Ws remek választás volt, hiszen elég erős fénye van ahhoz, hogy sötétben is alkotni lehessen vele.
A színes gélek használatával többféle színhatást lehet elérni, ezért a Profoto OCF-szériájából válogatott,   a képeken látható sorozatánál. Beépített LED-es modellezőfényt használ, hogy meggyőződjön arról, hogy a fények, színek, árnyékok hogyan viselkednek az adott témánál. Jasper a Profoto B1X-et egyetlen fényformálóval és a Profoto Air Remote TTL távvezérlővel kombinálta,   ez a kedvenc setupja, amely mindig elegendő teljesítményt biztosít számára, bármilyen helyzetben.
Kelly Pratt és Ian Kreidich

Kelly Pratt és Ian Kreidich professzionális fotósok a tánc köré építették a témájukat. Rengeteg tudás és tapasztalat bújik meg minden egyes felvételük mögött. A hiteles fotósok munkáin mindig látszik az évek alatt magukba szippantott tudás, és nem csak a felszerelésüket, a fény megértését, és a fotózási 

Mivel ennyi mozgó alkatrész van egy forgatáson, úgy döntöttek, hogy a szuper könnyen kezelhető B1X-et választják. Az intuitív kezelőszervek, az egyszerű menük, a nagyméretű markolatok és az irritáló zsinórok hiánya miatt teljes mértékben képre koncentrálhatnak. Az újratölthető Li-ion akkumulátor 325 villanásig tart teljes erővel, és szükség esetén másodpercek alatt cserélhető. Az első számú előny az időmegtakarítás. Nem kell arra koncentrálniuk, hogyan kell használni a vakut, vagy elmagyarázni azt az asszisztenseknek. A koncentrációjuk a felvételeken maradnak. 

Ez az egyszerűség arra is kiterjed, hogy a nagy teljesítményű vaku gyorsan gondoskodik az irányításról. Akár szélesre tárva a napfényben, akár egy sötét táncstúdióban fotóznak - a Profoto B1X-ük egy egyszerű fényformáló eszközzel együtt a kezükbe adja a helyzet irányítását. Ismét szabaddá téve őket, hogy a kreativitásukkal foglalkozhassanak, nem pedig a technológiával.


Forrás: 4 reason why Profoto is the go-to action flashTermékek

  • Vaku ereje 500 W
  • Vaku teljesítménye 500 W
  • Villanási idő 1/19,000s (2Ws) - 1/1,000 (500Ws) s s
100 900 Ft
Nettó: 79 449 Ft
1 183 900 Ft
Nettó: 932 205 Ft
135 900 Ft
Nettó: 107 008 Ft
28 900 Ft
Nettó: 22 756 Ft
66 900 Ft
Nettó: 52 677 Ft
74 900 Ft
Nettó: 58 976 Ft
84 900 Ft
Nettó: 66 850 Ft
84 900 Ft
Nettó: 66 850 Ft
90 900 Ft
Nettó: 71 575 Ft
94 900 Ft
Nettó: 74 724 Ft
Kérem várjon!