Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Megörökíteni az egyedi pillanatot - Lumix G9II

2023.09.15. 11:47
Címkék: , g9 mark ii, lumix
Szerző: Legyek András

A Panasonic bemutatta a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikro négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

Kompatibilis a kompakt és könnyű LUMIX G mikro négyharmados objektívekkel, így a legnagyobb rugalmasságot nyújtja. És az új autofókusz-technológia és a nagy sebességű sorozatfelvételi mód jelentősen megnövelt teljesítményt és villámgyors működést biztosítanak az új modellben.

Az új 25,2 megapixeles Live MOS képérzékelő és az új képfeldolgozó kiváló minőségű, nagy felbontású, gazdag színtónusú képeket készít, míg a hibrid PDAF technológia pontos automatikus élességállítást és a gyorsan mozgó alanyok nagy sebességű követését teszi lehetővé.

Továbbfejlesztették a LUMIX népszerű képstabilizáló rendszerét is, amely bámulatos videostabilizálást ér el a 8 fokozatú B.I.S. (Body Image Stabilizer), a 7,5 fokozatú, öttengelyes Dual I.S. 2, és a fejlett Active I.S. képstabilizátorok egyesítésével. Ezek a funkciók együtt még jobban támogatják a kézből készített felvételeket olyan dinamikus jeleneteknél, amelyeket korábban nehéz lett volna rögzíteni. Emellett az alkotók az új LEICA Monochrome és REAL TIME LUT funkcióval továbbfejlesztett monokróm fotóstílusok közül is válogathatnak a kívánt színbeállításoknál.   


MIK AZ ÚJDONSÁGOK?


1.       Új képérzékelő, új képfeldolgozó és a LUMIX G sorozatban először bemutatkozó PDAF funkció

 

·         Új 25,2 megapixeles Live MOS képérzékelő a nagy felbontásért és a gyors reakcióidőért (13+ fokozatú*4 V-Log/V-Gamut, Dynamic Range Boost*5) 

·         Új képfeldolgozó, amely természetes, háromdimenziós textúrájú képeket eredményez, és biztosítja a magas bitrátájú videók nagy sebességű feldolgozását. 

·         Új, mesterséges intelligencia alapú felismerési technológia a valós idejű automatikus fókuszfelismeréshez. A funkció már képes azonosítani az autókat, a motorkerékpárokat és az állatszemeket is.

 

2.       Nagy sebesség, hogy mindig megörökíthesse az egyedi pillanatokat 

 

·         Sorozatfelvételek 60 fps sebességgel AFC módban és megnövelt puffer memória a három másodpercnél hosszabb sorozatfelvételeknél a kritikus pillanatok rögzítéséhez. 

·         SH elő-sorozatkép*1, amely akár 1,5 másodperccel a zár kioldása előtt elkezdi a felvételt, és körülbelül 113 egymást követő felvételt készít. 

·         Nagy teljesítményű képstabilizáló rendszer 8 fokozatú*2 B.I.S. képstabilizátorral, 7,5 fokozatú*3 5-tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizátorral, perspektivikus torzításkorrekcióval a videókhoz, és nagy teljesítményű üzemmód a fejlett Active I.S.-hez. 

·         A kompakt, könnyű és változatos LUMIX G sorozatú objektívekkel kombinálható rendkívüli mobilitást biztosító kamerarendszer.

 

3.       Új üzemmódok

 

·         REAL TIME LUT funkció, amely lehetővé teszi a személyre szabott színkifejezést LUT fájlok használatával  

·         Továbbfejlesztett monokróm üzemmód az újonnan hozzáadott LEICA Monochrome funkcióval a mély fekete-fehér kontrasztokhoz  

·         Szabad kezes 100 megapixeles nagy felbontású üzemmód és Live View Composite üzemmód a fényképezési lehetőségek bővítéséhez 

 

4.       A videókészítés kiindulópontja

 

·         A 4:2:0 10 bites 5.8K (4:3) teljes képérzékelős / 5.7K (17:9) felvétel rugalmas képarány-lehetőségeket biztosít a különböző közösségi médiaformátumokhoz. 

·         Lassított videók készítése 4:2:0 10 bites C4K/4K 120p/100p formátumban 

·         Az Apple ProRes*6 videó alacsony tömörítés mellett biztosít kiemelkedő képminőséget, ezzel csökkenti a számítógép terhelését az utómunka során, és lehetővé teszi a nem lineáris szerkesztést átkódolás nélkül, így az elejétől a végéig optimalizálja a munkafolyamatot. 

·         Felvétel és lejátszás támogatása USB-n keresztül külső SSD használatával. 

·         Active I.S. technológia korrigálja a rázkódást a mozgás közbeni felvételeknél  


Lukács Dániel, Lumix nagykövet osztja meg gondolatait és kedvenc fejlesztéseit a Panasonic Lumix G9II kameráról:Nézd meg profi fotósok képeit, amit a G9 Mark II-vel készítettek.

759 990 Ft
Nettó: 598 417 Ft
849 990 Ft
Nettó: 669 283 Ft
999 990 Ft
Nettó: 787 394 Ft
Kérem várjon!