Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Termékeink

Ön itt van: Tripont / Fotótechnika / Kompakt fényképezőgép / Sony DSC-RX10 IV

Sony DSC-RX10 IV

Sony DSC-RX10 IV

Gyártói cikkszám: DSCRX10M4.CE3

Kompakt fényképezőgép

graystargraystargraystargraystargraystar

- Optikai zoom: 25 x


659 900 Ft
nettó: 519 606 Ft

darabot Kosárba
1350

Rendelésre

Pontos információért keresse ügyfélszolgálatunkat.

A csúcssebességű AF és a rendkívüli zoomtartomány találkozása


Most még könnyebb lenyűgöző fényképeket és videókat készíteni bármilyen alkalommal. Az új RX10 IV sokkal több, mint egy megbízható és átgondolt kompakt mindenes – számos úttörő jellegű innovációt tartalmaz, amelyek akár a profikat is elismerésre késztetik: ultragyors AF-rendszer, legendás optika, 25-szörös zoomtartomány, kimagaslóan precíz és nagy teljesítményű képfeldolgozás stb.

24–600 mm F2.4–4 nagy blendenyílású optikai zoomobjektív

Ez a 25-szörös optikai zoomos objektív lenyűgöző, 24–600 mm-es, a különösen nagy látószögtől az ultratelefotóig terjedő tartományt kínál, továbbá makrófotózási lehetőséget, AA (Advanced Aspherical) és ED (Extra-low Dispersion) lencsetagokat, ZEISS® T* bevonatot, valamint nagy, F2.4–4 blende. Mindezek kimagasló optikai teljesítményhez segítik a fényképezőgépet a magas felbontás és a gyönyörű bokeh révén.

Exmor RS™ CMOS-érzékelő a nagyobb sebesség szolgálatában

A 315 pontos fókuszsíkfázis-érzékelő AF egyedülállóan precíz élességállítást és témakövetést biztosít. Emellett a 20,1 MP (effektív) felbontású, 1.0 típusú, DRAM processzorral szerelt, rétegezett CMOS képérzékelő akár 960 kép/mp-es szuperlassított felvételt, illetve akár 1/32 000 mp-es szupergyors torzításmentes zármegoldást is kínál.  

Nagy sebességű BIONZ X™ képfeldolgozó processzor

Az elődjéét meghaladó képfeldolgozási sebességének köszönhetően az új BIONZ X képfeldolgozó motor lenyűgöző magabiztossággal örökíti meg a gyorsan mozgó témákat is akár 24 kép/mp sorozatfelvételre is képes. Új fejlesztésű képfeldolgozó algoritmusának köszönhetően kiváló minőségű képeket készíthet alacsonyabb zajszint mellett a teljes érzékenységi tartományban, nem veszik el a részletek természetessége.

A Fast Hybrid AF újabb lépést tett előre

A RX10 sorozatú fényképezőgépekben megjelenő Fast Hybrid AF villámgyors, 0,03 mp-es automatikus élességállításra képes. Ez a forradalmi AF-rendszer zökkenőmentesen ötvözi a fókuszsík fázisérzékeléses AF hihetetlen sebességét és témakövetését, valamint a kontrasztérzékeléses AF pontosságát, és a fényképezőgép képességeinek fokozásával lehetővé teszi éles, tiszta állóképeket készíteni a témáról bármilyen körülmények között – akár gyors és dinamikus történések sűrűjében is.

Kiterjedt, nagy sűrűségű, 315 AF-pontos képlefedettség

A világ legtöbb fókuszsíkfázis-érzékelős AF-pontja (315) az RX10 IV újonnan kifejlesztett képérzékelőjén a teljes képterület kb. 65%-át lefedi. Ennek köszönhetően az AF-fedettség kellően nagy és sűrű ahhoz, hogy a kicsi vagy gyorsan mozgó (azaz egyébként nehezen követhető) témákat is villámgyorsan rögzíteni lehessen a képterület egészén. (1) Fázisérzékeléses AF-lefedettség (315 pont) (2) Kontrasztérzékeléses AF-lefedettség (25 pont)

Nagy sűrűségű követő AF technológia

A témakövetési teljesítmény kiemelkedően megbízható, ugyanis az RX10 IV az első Cyber-shot fényképezőgép nagy sűrűségű AF-követő technológiával, amely AF-pontok aktiválásával kimagasló precizitással és stabilitással lefedi a téma körüli területet. [1] A képernyőn megjelenő AF-pontok. [2] AF-algoritmus (nem látható a képernyőn) 

Egyszerű, természetes érintőpanel és érintés alapú fókuszálás 

Az érintőpaneles funkció segítségével a fókuszt könnyedén mozgathatja, ha a képkeresőt figyelve az LCD kijelzőn az egyik területről a másikra húzza az ujját. Akár az ujjmozgás hossza (relatív pozíció) alapján végzi a fókuszeltolást, akár a képernyőn megérintett terület szerint (abszolút pozíció), az eltolás zökkenőmentes és egyszerű. Érintés alapú fókuszáláshoz elég megérintenie az LCD kijelzőt a kép azon pontján, amelyre fókuszálni kíván. 

Továbbfejlesztett Eye AF

Az Eye AF funkció képes megörökíteni az érdekes arckifejezéseket rendkívül precíz szemérzékelésén keresztül, amely a fejlesztéseknek köszönhetően automatikusan a téma szemére fókuszál, illetve követi is azt akkor is, ha az arc mozog vagy 3/4-es nézetig fordul. Ez a funkció további fotózási szabadságot nyújt a nagyszerű felvételekhez.

Az AF hatékonnyá teszi az élességállítást

A gyorsabb automatikus élességállítás intelligens funkciókon alapul, köztük a Fókusztartomány-korlát funkción, amely lehetővé teszi az élességállítás korlátozását a legalább 3 m távolságra lévő témákra. AF-ON beállítás, amely lehetővé teszi a zár kioldását anélkül, hogy a hosszasabb, félig lenyomott állapotú élességállítási műveletsorra szükség lenne, továbbá AF-A módban a fényképezőgép automatikusan vált az AF-S (egyszeres AF) és az AF-C (folyamatos AF) mód között a téma mozgásának változását követve.

Egyéni beállítás betöltése tartás közben

Tárolt expozíciós beállításokat (zársebességet, blendenyílást, AF-területet stb.) lehet rendelni programozható gombokhoz, amelyek a gomb nyomva tartásával ideiglenesen előhívhatók. Ha például sporteseményt fotóz stadionban, érdemes lehet fényképet készíteni az eredményjelzőről, majd visszatérni a történésekhez – amihez átmenetileg módosítani kell az expozíciós időt.

Fókuszterület-regisztrálás

Lehetősége van gombot testreszabni: gyakran használt fókuszterület-beállítást társíthat hozzá, így bármikor azonnal előhívhatja. Ez olyankor lehet praktikus, ha az ideális fókuszpont gyakran változik, például teniszmeccs ütései között. A fókuszpontot és a fókuszterületet is tetszés szerint be lehet állítani az éppen fotózott témához optimális élességállítási teljesítmény érdekében.

Kibővített sorozatfelvételi képességek

Az Exmor RS 1.0 típusú képérzékelő és a BIONZ X képfeldolgozó motor erőteljes párosa lehetővé teszi a sorozatfelvételt AF/AE követéssel is akár kb. 24 kép/mp sebességgel, alkalmanként legfeljebb 249 felvételig. Ennek köszönhetően még a villámgyors események fő mozzanatait is biztosan sikerül megörökíteni.

Hangtalan képrögzítés az érzékeny helyzetekhez

Előadásokon, vadvilág közeli fotózásakor, illetve zajmentességet igénylő egyéb körülmények között lehetősége van teljes csendben fényképezni akár sorozatfelvételi módban is úgy, hogy néhány egyszerű beállítással elnémítja a fényképezőgép rekeszzaját („Shutter type: Electronic” és „Audio signals: Off”). 

Torzításmentes zár a gyorsan mozgó témákhoz

Az Exmor RS képérzékelő villámgyors adatkiolvasása érzékelhetően csökkenti a gyorsan mozgó témákról – például egy elrúgott labdáról – készített felvételek torzítását. A torzításmentes elektronikus zár akár 1/32 000 másodperces záridőre is képes. [1] Hagyományos elektronikus zár[2] RX10 IV elektronikus zár

Videorögzítés Fast Hybrid AF használatával

Videofelvétel készítésekor a kétszeres sebességű AF-rendszer simábbá és egyszerűbbé teszi az élességállítást, és lehetővé teszi az állóképeknél is használt fázisérzékeléses AF széles körű alkalmazását. A mozgatási sebesség és az AF-követés beállításain keresztül teret kaphat a fókusz kreatív kezelése. Például az AF-sebességtartomány alsó felét alkalmazva jellegzetes lassúfókusz-effektusokat érhet el.

4K videó rögzítése / XAVC S formátum

Az RX10 IV képes a 4K kimenethez szükséges adatmennyiség kb. 1,7-szeresét belesűríteni a 4K videofelvételekbe. A képponteldobás nélküli, teljes képpontkiolvasás csökkenti a moiré és az egyenetlenségek mértékét. Felhasználói LSI csökkenti a gördülő zár effektust a gyorsan mozgó témák esetén. Az XAVC S formátum támogatása révén kimagasló minőségű 4K, illetve Full HD videókat rögzíthet minimális tömörítési zajjal akár 100 Mb/s, illetve 50 Mb/s bitráta mellett.

Proxyadatok rögzítése az egyszerűbb és gyorsabb szerkesztéshez és megosztáshoz

Teljes felbontású 4K videó rögzítése közben az RX10 IV képes alacsony bitrátájú proxyfájlt is tud menteni, ami gyorsabbá, egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a szerkesztést – különösen a kisebb teljesítményű számítógépeken. Ezután könnyen behelyettesítheti a proxyfájlt a teljes felbontású fájllal a végleges videó létrehozásához. A proxyfájl emellett megkönnyíti a fájl megosztását, illetve az online közös munkavégzést.

Professzionális jellegű videofunkciók 

A mellékelt Képprofil, S-Gamut/S-Log2/S-Log3, Gamma megjelenítési segéd, Zebra, HDMI-adatok törlése, TC/UB, Felvételvezérlés és Jelölő kompatibilis a professzionális eszközökön található videokezelési funkciókkal.

Szuperlassítás akár 40-szer lassabban a tényleges sebességnél

A rétegezett CMOS érzékelő kiemelkedően magas, akár 960 kép/mp képkocka-sebességű (40×-es lassítású) felvételeket képes készíteni hosszabb időn át (legfeljebb 4 másodpercig Minőségprioritás módban, illetve legfeljebb 7 másodpercig Záridő-prioritás módban) még ultratelefotózásnál is. Ennek köszönhetően kivételesen tiszta, kisimult közeliket készíthet messzi történésekről szuperlassításos részletességgel. 

Optikai SteadyShot™

A Sony által kifejlesztett optikai képstabilizálási technológia különösen hasznos a kézi fényképezéshez és videorögzítéshez, főként gyenge megvilágítás esetén vagy a 600 mm-ig terjedő zoomtartomány ultra-telefotó széle felé. Ez a rendszer működésében egyenértékű egy 4,5 fokozattal rövidebb záridővel, és megelőzi a képek elmosódását a láthatóan szebb és stabilabb végeredmény érdekében. [1] SteadyShot KI [2] SteadyShot BE

Kényelmes, dönthető LCD kijelző és felső kijelzőpanel 

A tisztább látvány és élességállítás érdekében a beépített LCD kijelző 1440 ezer képpontos felbontása meghaladja az RX10 IV elődmodelljéét. Ráadásul a kijelző nagyjából 109°-ban felfelé, illetve 41°-ban lefelé dönthető, így a felvételek készítése még könnyebben követhető különféle pozíciókból. Ha más fotózási helyzetekben képkeresőt használ, a fényképezőgép tetején található kijelzőpanelen pillanatok alatt, egyszerűen ellenőrizheti a legfontosabb beállításokat a fényképezőgép megmozdítása nélkül.

Zoom segéd

Ha a mozgó tárgy kikerül a látótérből a képbeállítás során (ami gyakran megesik ultra-telefotó felvételkészítés közben), nyomja meg és tartsa lenyomva a C (egyéni) gombot, amelyhez a Zoom segéd funkció van társítva, és használja annak automatikus távolodás műveletét. Keresse meg ismét a tárgyat, állítsa be a képet, majd engedje fel a gombot, és a fényképezőgép automatikusan visszaközelít az eredeti gyújtótávolságra, így folytathatja a tárgyról való felvételkészítést. (Képfeliratok – bal: A tárgy megkeresése és ismételt képbeállítás, jobb: Sikeres ismételt beállítás)

Kiválóan ellenáll a pornak és a nedvességnek

A részegységek porálló és nedvességálló tömítése és kialakítása lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép mostoha körülmények között – akár esős, poros vagy párás környezetben – is komoly teljesítményre legyen képes tájkép-, sport- és vadvilágfotózás esetén.

Fényképek létrehozása videókból

Lehetőség van a videofelvételek egy meghatározó pillanatának kiválasztására és képként való elmentésére – 4K-filmek esetében rendkívül részletes 8 megapixeles fotó jön létre. Full HD-felvételek esetén 2 megapixeles képfájlok létrehozása lehetséges.

Fejlett csúcsérték funkció

Kézi fókuszbeállítás vagy közvetlen kézi fókuszbeállítás esetén a fókuszba hozott terület kontúrjait adott színben kiemelő csúcsérték funkció pontossága tovább javult, így még könnyebbé vált az élességállítási finomságok megvalósítása – például makrófotózás közben.

Saját menü Önre szabva

A Saját menü funkció segítségével azonnal elérhetőként regisztrálhat menüelemeket, illetve testre szabhat menüket. Emellett gombtársítást is létrehozhat akár 30 funkcióhoz, hogy a fényképezőgép kezelőfelülete valóban kiszolgálhassa az Ön fényképezési igényeit.

Helyadatok kapcsolata Bluetooth-on

A Helyadatok kapcsolata a lehető legtöbbet hozza ki az RX10 IV képességeiből. A fényképezőgép párosítható kompatibilis mobiltelefonra vagy táblagépre telepített PlayMemories Mobile™ alkalmazással, így alkalmassá válik helyszínadatok gyűjtésére és állóképeken történő mentésére, valamint a fényképezőgép dátum- és időbeállításának, illetve helybeállításának megadására. A számítógépen futó PlayMemories Home™ alkalmazás segítségével térképre rendezheti az importált fotókat.

Fényképezőgép-távvezérlő

Töltsön le és telepítsen számítógépére egy távoli fényképezőgép-vezérlésre használható alkalmazást, így USB-kapcsolaton keresztül a számítógépről módosíthatja a fényképezőgép beállításait, készíthet képeket és kezelheti a fényképezőgépet. A fényképezőgéppel rögzített képadatok mentése közvetlenül történik.

Egyérintéses távvezérlés/Egyérintéses megosztás

Az egyérintéses távvezérléssel okostelefonja vagy táblagépe képkeresővé/távvezérlővé alakítható. Az egyérintéses megosztással a fényképek/videók átvihetők más készülékekre SNS megosztás céljából. Egyszerűen telepítsen PlayMemories Mobile alkalmazást Wi-Fi kapcsolaton keresztül az NFC-képes Android eszközére, majd érintse össze az eszközt a fényképezőgéppel a csatlakoztatáshoz. Nem rendelkezik NFC-funkcióval? Nem gond, mivel az új, QR-kóddal való kompatibilitásnak köszönhetően más módon is párosíthatja az eszközöket. 

Capture One Express (Sony)

A hihetetlenül pontos színhűséget és részletgazdagságot kínáló Capture One Express (Sony) a világ egyik legjobb RAW-konvertere. Rugalmas digitálisállomány-kezelés, minden szükséges beállítóeszköz, valamint gyors és jól szabályozható működés egy valóban testre szabható és integrált megoldásban. * A használattal és a támogatással – beleértve a Capture One Express (Sonyhoz) funkcionális kompatibilitásával – kapcsolatos kérdéseivel forduljon a Phase One szakértőihez.

Kompatibilitás: iMovie, Final Cut Pro X

Ez a termék kompatibilis a Final Cut Pro X és iMovie szoftverekkel.

További specifikáció

Hivatalos weboldal

Fényképek:

Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV Sony DSC-RX10 IV
GyártóSony
Felbontás20 megapixel
MakróIgen
Zoomtartomány min8,8 (24) mm
Zoomtartomány max.220 (600) mm
Optikai zoom25 x
Digitális zoom100 x
Zársebesség min.1/2000 mp
Zársebesség max.30 mp
LCD méret3 "
Kép stabilizátorIgen
Memóriakártya típusMemory Stick Duo
Memory Stick PRO Duo
SD
SDHC
SDXC
Érzékelő típusaCMOS
Érzékelő mérete1"
Beépített vakuIgen
CsatlakozóMicro HDMI
Micro USB
USB
Automata időzítőIgen
SorozatfelvételAkár 249 db 20.1 MP méretű JPEG kép 24 fps sebességgel
Video rögzítésIgen
Wi-fiIgen
SzínFekete
Méret132.5 x 94.0 x 145.0 mm
Súly1095 g
KiszerelésKompakt fényképezőgép
Garancia12 hónap saját
Csepp, por és ütésállóNem
Még nem érkezett értékelés.
A terméket csak azok a felhasználók értékelhetik, akik megvásárolták a terméket!
Érdekelné ez a termék egy ismerősét?
Lépjen be és ajánlja neki közvetlenül a Triponttól!
Ha az ismerőse megvásárolja tőlünk, Ön kredit pontokat kap, amiket levásárolhat webshopunkban. A pontok jóváírása 8 nap után történik meg, ezt a Profilom menüpont alatt követheti.
Ajánljon minél több terméket és vigye haza minél olcsóbban kedvencét!

A szállítási és egyéb költség nem része a hitelösszegnek!

A feltüntetett képek és specifikáció csak tájékoztató jellegűek!
Kérjük, vásárlás előtt tájékozódjon a gyártó honlapján!

Hasonló termékeink


Kompakt fényképezőgép
Canon PowerShot SX620 fekete
  • - Teljes pixelszám: 21,1 millió
  • - Optikai zoom: 25 x
99 899 Ft
Kompakt fényképezőgép
Sony Cyber-shot DSC-WX500 fekete
  • - Optikai zoom: 30 x
  • - Csepp, por és ütésálló: Nem
119 899 Ft
Kompakt fényképezőgép
Sony DSC-RX100 VI
  • - Optikai zoom: 8 x
  • - Csepp, por és ütésálló: Nem
369 900 Ft

Akciós termékek


Állvány
Manfrotto 190XPRO 3 szekciós alu állvány + gömbfej
  • - Típus: Állvány + Állványfej
  • - Méret: 171.5 mm
99 891 Ft
Kompakt fényképezőgép tok
Manfrotto Piccolo 1 kék
  • - Típus: Fényképezőgéptok
1 688 Ft
Kérem várjon!