Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

DJI Phantom 4 Pro kontra DJI Mavic

2017.03.30. 15:27
Címkék:
Szerző: Gergő

2016 végén a drónkirály, a DJI „felrepítette” legújabb modelljét, a Phantom 4 Pro-t. Igen, nem sokkal azután, hogy piacra dobta az új Mavic modellt is. Akkor nyilván nagyban különbözik egymástól a két drón, nem?


Mi a különbség?

Ezek lennének minden idők legjobb drónjai? De melyik a jobb a kettő közül?

2016 végén a drónkirály, a DJI „felrepítette” legújabb modelljét, a Phantom 4 Pro-t. Igen, nem sokkal azután, hogy piacra dobta az új Mavic modellt is. Akkor nyilván nagyban különbözik egymástól a két drón, nem?

Vannak különbségek, igen, de ha közelebbről megnézzük a részleteket, akkor valójában elég hasonlónak tűnnek. És ez jó! A Phantom 3-at ugyanis beárnyékolták a Mavic előnyei – ezek az előnyök azonban most már ott vannak az új Phantom Pro 4-ben.

De akkor melyik a számodra megfelelő drón? Bemutatjuk a legfontosabb képességeiket és a különbségeket, hogy dönteni tudj a Phantom 4 Pro és a Mavic között.

Mindkettő tud célpontot követni

Talán a legizgalmasabb funkciója mindkét drónnak az Active Track. Elég megérintened és kijelölnöd egy célpontot a vezérlőképernyőn, és drón azt az objektumot fogja követni. Mellette is, mögötte is mehet, ahogy a kijelölt tárgy halad, vagy rajta maradhat úgy is, hogy egy kijelölt útvonalon repdes.

Nagyszerű extra képessége mindkét drónnak, hogy felismerik az akadályokat, és automatikusan kikerülik őket. Így felvételkészítéskor nem kell azon aggódnod, hogy a drónod nekimegy valaminek és megsérül.


A Phantom 4 Pro kamerája jobb

A DJI Mavic kamerája is teljesen rendben van, de nem olyan kiváló, mint a Phantom 4 Pro.

A Mavicen egy 1/2.3-inch CMOS szenzorral ellátott kamrát találsz, 12,35 effektív megapixellel. RAW-ban készít állóképeket, és akár 4K felbontású videót is rögzít (4096 x 2160, 24p).

A Phantom 4 Pro kamerájának viszont 1-inch CMOS szenzora van. Az effektív pixelek száma elég izmos, 20 megapixel. Állóképet RAW-ban rögzít. Videót akár 4K-ban is tud készíteni, 4096 x 2160 pixeles felbontással, 24/25/30p képrögzítési rátával és 100Mbps adatfolyammal. De az benne az igazán kiemelkedő, hogy nagyon sokféle formátumot és minőséget támogat, így mindenféle igénynek megfelel.

A Mavic látószöge szűkebb, és a fókusza nem fixálható, azaz a képernyőt megérintve kell fókuszálnod arra, amire kifejezetten rá akarsz. Emellett kevés fényben gyengébb teljesítményt nyújt. Azaz ha valóban profi kamerát keresel, akkor nem kétséges, hogy melyik drónt kell választanod. A gimbal is fejlettebb a Phantom 4 Pro-ban, azaz kevésbé fog rázkódni a kép, tisztább lesz a végeredmény.

Mindkét drón képes viszont Gesture Mode-ra. Ez azt jelenti, hogy integetéssel aktiválhatod a kamerát, és úgy készíthetsz selfie-t, hogy hozzá se kell érned a vezérlőpanelhez.A Phantom 4 Pro jobban repül

Ha a sebességről és az üzemidőről beszélünk, akkor is a Phantom 4 Pro a győztes. 45 mérföld/óra sebességre tud gyorsulni, 30 percen keresztül meg sem áll egy töltéssel, és a 600 méteres magasságot is elérheti.

De azért a Mavic is elég gyors, 40 mérföldet tud megtenni óránként. 27 percet kibír a levegőben töltés nélkül, és 500 méter magasságig elvan. 

A Phantom 4 Pro a felszállást és leszállást is kicsit gyorsabban tudja végrehajtani. Erősebb is, ha rá szeretnél tenni valamit, például egy jelet, akkor megbirkózik vele, míg a Mavicnek ez már nehézkes lenne. Viszont mindkét drón ugyanakkora pontossággal képes egyhelyben lebegni.


A Mavic könnyebben hordozható

De fordítsunk egyet az egészen: ha arra vágysz, hogy behajíts egy drónt a hátizsákodba, és elindulj kalandozni, akkor a Mavic modellt fogod magaddal vinni. Az ugyanis szép kompaktra összehajtható. Összecsukod, becsúsztatod a saját tokjába, és viheted is – a súlya csak 734 gramm.

A Phantom 4 Pro viszont akkora, amekkora, nem lehet összehajtani, így kevésbé könnyen hordozható. Mindehhez nehezebb is, 1388 gramm.A Mavic megfizethetőbb

Végül persze nézzük az árat. Egyik drón se az a kategória, hogy bárki megveszi magának, mint egy játékszert. Mindkettőt komoly felhasználóknak találták ki, akiknek megéri a magasabb ár, cserébe mindazokért a funkciókért, amelyekre ezek a drónok képesek. A DJI Phantom 4 Pro a drágább. A DJI Mavic is komolyabb kiadást jelent, mégis érezhetően olcsóbb a másiknál, és így is jó darab.

Szerző: Luke Edwards | Forrás: t3.com


Kérem várjon!