Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Nikon D7500: csúcsmodell kicsiben

2017.04.12. 12:29
Címkék:
Szerző: Gergő

Kiváló lehetőség tárult azok elé, akik egy remek fényképezőgépet szeretnének, de nem a professzionális kategóriában gondolkodnak. Ugyanis igazak voltak a pletykák: a Nikon D7500-ban minden benne van, amit a Nikon D500-ban szeretünk, csak azok a tulajdonságok hiányoznak belőle, amire egy amatőr fotósnak nincs is szüksége.

nikon d7500 banner

A Nikon mai bejelentése alapján azt gondoljuk, hogy a Nikon D7500 szintén csúcsmodell – csak kicsiben.  Mondjunk 10 érvet, hogy miért:

1. Ugyanazt a képminőséget biztosítja, mint a D500.

Ugyanaz a nagyteljesítményű EXPEED 5 képfeldolgozó motor van benne, mint a D500-ban, együttműködve a 20,9 megapixeles, DX formátumú CMOS-érzékelővel. Így itt is azt a páratlan DX képminőséget élvezheted, mint a D500-nál.

2. Hihetetlenül fényérzékeny.

Gyenge fényviszonyok mellett, például holdfénynél is fényképezhetsz az ISO 100–51 200 tartománynak köszönhetően, úgy, hogy közben az autofókusz is lépést tart veled. Ráadásul a fényérzékenység megnövelhető akár a hajmeresztő ISO 1 640 000 (ekvivalens) értékig is. A magas érzékenységnél keletkező zajt közben hatékonyan csökkenti a fényképezőgép.

3. Gyors és precíz autofókusz akciófotóknál is.

Ahogy a D500-nál, itt is egy 180 ezer képpontos RGB-képérzékelő növeli az automatikusan vezérelt funkciók, például az AF, AE, vagy automatikus fehéregyensúly hatékonyságát. Az 51 pontos AF-rendszer mindig precíz, egészen a lenyűgöző –3 Fé értékig. Még a véletlenszerűen mozgó tárgyakat is könnyen követni tudja a fókusz, így a dinamikus kompozícióid is élesek lesznek. A továbbfejlesztett jelenetfelismerő rendszer pedig magától meghatározza annak a helyzetnek a típusát, amelyet fotózol, ezzel is támogatva a fókuszálást.

nikon d7500

4. Utazáshoz kiválóan alkalmas az ergonomikus váz.

A váz könnyebb, mint a D500-é, mindössze 640 g. Jó mély markolatot tettek rá, hogy kényelmesen és stabilan foghasd. Az ergonómiát növeli az is, hogy a vékony, 8 cm-es képernyő dönthető, azaz bárhogyan fogd is a kamerát, úgy tudod állítani a monitort, ahogy neked kényelmes, és érintéssel vezérelheted az AF és a zárkioldó funkciókat.

5. Ügyesen bánik a fénnyel.

A fénymérés a kép legfényesebb részeire van súlyozva, így nem lesznek többé beégett csúcsfények a fotóidon. És hogy a világításról is beszéljünk: ez az első Nikon DSLR, amelyben a beépített vakuja támogatja a rádióvezérelt, vezeték nélküli vakuirányítást.

6. Olyan videót készít, mint a mozifilmek.

A videórögzítési képességei több mint megfelelőek. 4K/UHD felbontású, 30p sebességű felvételeket készíthetsz, vagy Full HD (1080p) felbontású videókat akár 50p/60p képkocka sebességgel. Időzített videót is felvehetsz vele.

nikon d7500 back

7. Nagysebességű képsorozatok, hogy elcsípd a tökéletes pillanatot.

50 darab 14-bites, veszteség nélkül tömörített RAW- vagy 100 darab nagy JPEG-képet tudsz rögzíteni egyetlen nagysebességű sorozattal, másodpercenként 8 képes sebességgel. És az AF/AE-követés ilyenkor is ugyanúgy működik!

8. Elkezdi helyetted az utómunkát, a témádhoz igazodva.

Arról már volt szó, hogy a gép felismeri az általad fotózott témát. Erre alapozva az automatikus Picture Control funkció a témának megfelelően optimalizálja a színt, a kontrasztot és a fényerőt – persze csak ha szeretnéd. Több kép készítése esetén pedig automatikusan beállítja a változókat.

9. Rögtön megoszthatod a fotóidat.

Olyan képet csináltál, amit azonnal nyilvánosságra akarsz hozni? A SnapBridge segítségével azonnal megoszthatod, bárhol is vagy.

10. Tetszés szerint bővítheted, és többféle készletben is megveheted.

Természetesen kompatibilis a Nikon vakukkal és mikrofonokkal (Nikon ME-1 sztereó mikrofon, ill. ME-W1 vezeték nélküli mikrofon). A céljaid, érdeklődésed szerint pedig készletben is megvásárolhatod, a különféle kompakt DX NIKKOR objektívekkel párosítva. Portrékhoz, streetfotózáshoz az AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR objektívet tartalmazó csomagot ajánlanánk. Utazáshoz, világlátáshoz az AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR objektív egészíti ki a legjobban a vázat. Ha a telefotózás előnyeire van szükséged, akkor az AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR objektív lesz az igazi.

 nikon d7500 front

És még bőven nem értünk a végére, számos kellemes tulajdonság van még, amelyek vonzóvá teszik Nikon D7500-at. Például az, hogy multiexpozíciós felvételeknél enyhe átfedéssel mutatja meg a képeket. Hogy jókora mennyiségű fényképen tud RAW batch-feldolgozást végezni. Vagy hogy az energiatakarékos működésének hála kb. 950 képet és 80 perc videót rögzíthetsz az akkumulátor egyetlen feltöltésével.
Kérem várjon!