Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Profoto A1 teszt a Brooklyn hídon

2017.10.18. 08:44
Címkék: profoto
Szerző: BumbleBee

A Profoto A1 vaku egy különleges helyzetben, a Brooklyn hídon bizonyította sokoldalú felhasználhatóságát Sal Cincotta keze alatt.


Ha a fényképezés tárgya vagy a környezete csupán rövid ideig áll adott formában rendelkezésre, a gyorsaság kulcsfontosságú lehet. Olyan környezetben, mint amilyen a Brooklyn híd, nagyon gyorsan kell akcióba lépned, mert ennek hiányában profi fotósként hónapokkal előre kell foglalnod és nagy összegért engedélyeket vásárolni, vagy a helyi rendőrség hamar eltávolít a helyszínről (Megj.: Világszerte több országban, így New Yorkban is engedélyhez van kötve a fotózás, ha vakut, állványt vagy egyéb kiegészítőt használunk.) Ha mégis ilyen helyen szeretnénk profi fotókat készíteni, szinte észrevétlenné kell válnunk és nagyon gyorsan kell cselekednünk, mindemellett is jó, ha felkészülünk rá, hogy valószínűleg gyorsan kell majd kereket oldanunk.


A Profoto A1 épp ilyen helyzetben bizonyította sokoldalú felhasználhatóságát Sal Cincotta fotográfusnak, aki egy pár A1-esselfelszerelve alakította saját stúdiójává a híres hidat. „Drámai portrékat akartam készíteni. A Brooklyn híddal nehéz valami igazán egyedi képet alkotni, én mégis ezt tűztem ki célnak úgy, hogy ne vesszen el a képek hangulatából New York energiája sem.”


A fotósorozat éjszaka készült, és az első felvételnél Salnek kiegészítő fényre volt szüksége, hogy a helyszín hangulatát és színvilágát kialakítsa. Ezért két A1-est szerelt fel meleg CTO szűrőkkel; az egyiket a modell mögé helyezte, a másikat a fényképezőgépre rögzítve használta. Mivel az A1 használata nagyon egyszerű, így Salnek csupán a fotózásra kellett összpontosítania. „A háttérbe helyezett A1-essel megadtam a vezérvonalakat, így a pár került a középpontba.”


A második közeli felvételnél Sal három A1-est használt. A kamerára rögzítettet A1-et csupán elsütőként használta, míg a másik kettőt modellfényként. Az utóbbiak közül az egyikre CTO szűrőt rakott, hogy lágy, meleg fényt adjon. A másik A1-et szűrő nélkül helyezte a pár mögé, ennek feladata az volt, hogy élfényt adjon a párnak, elválasztva ezzel őket a háttérben elterülő Manhattan fényeitől.


Az A1 három teljesen különböző félhasználási módja éppen azt az eredményt nyújtotta, amit Sal elvárt: egyedi megközelítést a világ egyik leglátogatottabb helyszínén.


Cikk forrása itt.

A cikkben szereplő képeket készítette: Sal Cincotta.

337 900 Ft
Nettó: 266 063 Ft
337 900 Ft
Nettó: 266 063 Ft
Kérem várjon!