Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Kicsi, de erős útitárs: itt van az új Canon kompakt gép!

2017.10.26. 15:37
Címkék: canon, powershot, g1x, mark
Szerző: BumbleBee

Megérkezett a Canon PowerShot G1X Mark III, a Canon prémium kompakt család legújabb tagja, mely egy egy DSLR gép tudását rejti egy kicsi, kompakt fényképezőgépben.

Megérkezett a Canon PowerShot G1X Mark III, a Canon prémium kompakt család legújabb tagja, mely az EOS 77D és az EOS M5-nél is használt 24 Mp-es APS-C szenzort, Dual Pixel AF rendszert és DIGIC 7 processzort kapta meg. A nem cserélhető objektív 24-72mm-es gyújtótávolságú, f/2.8-f/5.6-os változó fényerejű. Ennek a felépítésnek az eredménye egy rendkívül könnyű, csupán 400 grammos fényképezőgép. Ha tehát az EOS M5 teljesítményét szeretnéd megkapni egy beépített objektíves kompakt fényképezőgép testében, amely elfér a tenyeredben, akkor ez lehet a te géped.


A Dual Pixel AF rendszert és a szenzort már ismerjük, ezért mindkettőtől elvárhatjuk a kiváló minőséget. Az objektív kilenc lencsetaggal rendelkezik, melyből három kétoldalas aszférikus, valamint szabályozható denzitású háromállású neutrális szűrővel és négy fokozatú intelligens képstabilizátorral.

Az APS-C méretű érzékelőnek köszönhetően a DSLR gépekkel készített képekkel vetekedő minőséget hoz létre 24,2 megapixeles felbontásban. A 3-szoros optikai zoommal, nagy fényerővel rendelkező Mark III gyenge fényviszonyok mellett is gyorsan és pontosan teljesít.

A géppel másodpercenként akár 9 képkockát rögzíthetünk az első képnél rögzített AF/AE beállításnál, AF követéssel pedig 7-et. A puffer 19 RAW vagy 24 JPEG kép után telik be, attól függően, hogy milyen módban használjuk a fényképezőgépet. Az akkumulátor normál módban kb. 200 db, energiatakarékos módban 250 db fénykép elkészítésére elegendő (abban az esetben, ha a képek felénél vakut használsz).


Az új G1 X a technikai újdonságok mellett új külsőt is kapott, mely szakít az elődök zömök megjelenésével, inkább a jóval kisebb szenzorral rendelkező „kistestvérhez”, a PowerShot G5 X-hez hasonlít. A G1 X III SLR stílusú designt kapott, elől-hátul tárcsás állítási lehetőségekkel, beépített vakuval, OLED típusú keresővel és kihajtható, forgatható LCD kijelzővel. A zárkioldó úgy lett kialakítva, hogy érzetre hasonló legyen egy DSLR géphez. A váz por-és cseppálló.

Egyéb előnyei közé tartozik, hogy támogatja a Wi-Fi, NFC és Bluetooth technológiákat, rendelkezik panoráma felvétel móddal és 1080/60p felbontású time-lapse videó felvételi móddal. Okostelefonhoz csatlakoztatva GPS funkcióra is képes.


Kinek javasoljuk?

Elsősorban olyan utazóknak és haladó fotósoknak ajánljuk a Canon új csúcskompaktját, akik szeretnék kompromisszumok nélkül megkapni egy DSLR gép tudását egy kicsi, kompakt fényképezőgépben, amely akár zsebben is könnyedén elfér. Az opcionális vízálló burkolat segítségével akár 40m vízalatti mélységben is megbízható társad lehet.

Kérem várjon!