Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Rázd a sörényed, bébi!

2017.08.17. 10:45
Címkék: hensel
Szerző: Gergő

Wiebke Haas állatfotós szívét-lelkét beleadta a Hensel Cito 500 kompakt vaku tesztelésébe. Magával ragadó és bájos képeken mutatta meg, hogy milyen az, ha egy ló néz szembe a kamerával.
hensel cito 500 horse weibke haas banner

Wiebke az egyik legújabb projektje, a „Horsestyle" készítésekor fotogén, mégis mulatságos modellekkel dolgozott. A kis shetlandi póniktól a sárga haflingi lovakon át az elegáns, nagy lovakig szinte minden fajta képviseltette magát.

hensel cito 500 horse weibke haas

Hat évvel ezelőtt, 2011-ben kezdett dolgozni ezen a sorozaton. Első portréján a gyönyörű haflingi csődör, Mozart volt látható, aki a bolyhos sörényét rázva mutatkozott be a kamerának. Ez a kép az évek során nagy ismertségre tett szert a fotós világban, és ikonikussá vált Wiebke fotográfiájában.

hensel cito 500 horse weibke haas

hensel cito 500 horse weibke haas

Wiebkét az izgatta ebben a projektben, hogy „ne csak a lovakat fényképezze, hanem igazi és szinte emberi pózokat mutasson tőlük". Nemcsak az a sorozat kulcsmotívuma, hogy a lovak rázzák a sörényüket, hanem az is, hogy teljesen szemben állnak a fényképezőgéppel. Mintha modellek lennének, és a legmenőbb hajviseleteket csodálhatnánk meg rajtuk.


hensel cito 500 horse weibke haas


A világ leggyorsabb kompakt vakujával, a Cito 500-zal a sörényzuhatag megfagyasztása gyerekjáték volt Wiebke számára.

hensel cito 500 horse weibke haas

hensel cito 500 horse weibke haas

Még több lenyűgöző lóportrét szeretnél? A projekt egész történetét elolvashatod a „These Horses Will Define New Hair Trends!” című cikkben.

Vagy nézd meg a fényképezésen hancúrozó lovakat, a felszerelést és a helyszínt ezen a német nyelvű videón:


hensel cito 500 horse weibke haas
A fotós: 

Wiebke Haas a keleti parton született, és állatokkal nőtt fel. A diplomája megszerzése után profi fényképész lett. Azóta állatfotográfusként dolgozik szerte a világon. Díjnyertes képei galériákban, magazinokban szerepelnek, és néhány televíziós produkcióban is megjelentek. 2014-től könyveket is ad ki az állatok fotózásáról. A reklámiparban és a magánemberek megbízására készített fényképfelvételeken túl tanfolyamokon adja át a tapasztalatát a leendő fotósoknak és a szakembereknek.

Ha kíváncsi vagy Weibke Haas további képeire, akkor látogass el weboldalára, vagy tekintsd meg facebook oldalát.


Kérem várjon!