{{Blog.cim}}

share

A cím teljesen félrevezető ismét, de mentségemre legyenmondva, hogy 30 éve is komoly fejvakarást okozott volna. Sokaknak egyből a 60fokos körtepálinka ugrott be róla, akinek meg nem, az a háztartási, 60 W-osizzóra gondolt. Mai bemutatkozónk az utóbbihoz áll közel, ugyanis úgy gondolom,hogy megkezdődött a LED-es, folyamatos fényű lámpák demokratizálódása és ahogykorábban a  hagyományos villanykörte isleváltott szinte minden más addig megszokott világítási technológiát a háztartásokban,most a fotó- és videótechnikában is ez történik. Miért gondolom ezt?



A mai – erősen kiélezett - versenyben érdemes a multifunkcionalitásratörekedni, de a vakuk amellett, hogy erősebb a fényük, mint a LED-es lámpáké,sajnos impulzus alapúak. Így a videó mindjárt ki is esik a körből, nem beszélvearról, hogy például egy termékfotózásnál sokkal egyszerűbb a folyamatos fényekhasználata, hiszen konstans látunk bármilyen változást, amit a fényerő vagy afényformáló módosításával, cseréjével elérhetünk.


Aztán jött a Nanlite – sokadjára – és kidobta az FS-szérialegkisebb lámpáját, az FS60B-t, ami nem elég, hogy ultrakompakt, még bi-coloris (2700K-6500K) és ráerősít a fent említett demokratizálódásra ugyanis nagyonjó áron, kiváló teljesítményt nyújt, amivel könnyen szorítja ki a vakukat ebbőla szegmensből, ahol kisebb mennyiségű, de jó minőségű fényre van szükség.



Kezdjük talán a dimenzió/súly/teljesítmény háromszögben a készülékképességeinek taglalását:
Kapunk egy 70W teljesítményű LED lámpát, ami mindössze 850 gramm és  - reflektorral együtt - 247×134×87mm. Tehátmeglepően jó kompromisszumot kötünk, egy könnyű és erős, bi-color LED-hezjutunk, amihez tartozék a Bowens-átalakító és a reflektor is.

Fontos tulajdonsága, hogy belső tápos, így nem kell adapterről gondoskodni –szemben a Forza 60-nal, azonban így akkumulátoros meghajtása sem lehetséges.Természetesen külső 220V-os megoldások így is szóba jöhetnek (pl Ecoflow).Persze, ha alapvetően nincs szükségünk az akkumulátor mobilitására, vagy példáula DMX vezérlésre, akkor igazán jó üzletet kötünk a gyártóval! Félreértés neessék attól, hogy DMX-en nem vezérehető, a Nanlink app-on keresztül (2.4GHz, Bluetooth)menedzselhetjük mind a fényerőt, mind a színhőmérsékletet, vagy éppen abeépített 12 darabb effektet!


Összességében azt gondolom, hogy a kicsi, de erős lámpanagyon baráti árszabást kapott a maga …. bruttó árával és ehhez csak azakkumulátoros meghajtásról és a DMX-ről kellet lemondanunk, a már említettForza 60B-vel szemben! 

Címkék:
A kért blogbejegyzés nem létezik, vagy időközben törölték.

Események

Események
Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Matyi Tibor 1 hónapja 0 hozzászólás
Események
Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Sándor Anna 3 hónapja 0 hozzászólás

Magazin

Inspiráció
Mesterségek Memoárja

Mesterségek Memoárja

Tripont 2 hónapja 0 hozzászólás
Inspiráció
Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Tripont 4 hónapja 0 hozzászólás