{{Blog.cim}}

shareKapcsolat a CaptureOne-nal

Christian körülbelül négy évvelezelőtt kezdett Phase One fényképezőgépét használni.

"Nagyon régen használtam márCapture One-t, de az még a 4-es változat lehetett és visszatekintve, akkoriban annyiranem szerettem. Majd később, amikor a kamerarendszert megkaptam, négy éve, már aCapture One Pro 6 állt a rendelkezésemre, amit nagyon szívesen használtam ésazóta minden egyes változata egyre jobb és jobb. Egyre több fotós használja ésnem csak azok, akik Phase One kamerarendszert használnak."

Christian béta-tesztelőként dolgozott a Capture One Pro 8szoftverrel, hogy még annak megjelenése előtt ajánlásokat tegyen amunkafolyamatok tökéletesítése érdekében.

"A fekete-fehér eszköz ragyogóanműködik és ez engem teljesen felvillanyoz, mert a 7-es verziónál szükség voltbizonyos áthidaló megoldásokra. Még egy PODAS műhelybe is elmentem, aholtalálkoztam Niels-szel, a Phase One képminőség professzorával, hogy kiderítsem,mi lehet az oka annak, hogy nem működik tökéletesen. A Capture One Pro 8viszont annyira tökéletes, hogy számomra már önmagában a fekete-fehér eszköz javulásamiatt is megéri a frissítés, de persze a Film Grain is egy igazi csemege. "
Új helyszínek, újélmények, még több kép

Christian évente körülbelül 10utazással számol, hogy növelje a képek számát a könyvtárában.

"Nem tudnék nem utazni,pedig van elég képem, amit fel kell majd dolgozni. Hatalmas tartalékokkalrendelkezem, amik egyelőre csak a merevlemezen csücsülnek. Normál esetben, haelmegyek fotózni, több ezer képet is készítek, de néha lehet, hogy csak egyesetében érzem azt, hogy azonnal hozzá kell látnom a kidolgozásához."

Christian jelenleg egy új könyvöndolgozik, ami a közvetlen környezetét mutatja be, de távolabbi terve, hogyelutazik az Kununurra az esős évszakban a fotóstársaival, az úgynevezett ND5Csapattal (nd5.com.au/bios/).

"Az esős évszakban indulunk,ami önmagában is szokatlan. Minden nap viharok vannak és hatalmas mennyiségűeső. S hogy miért csináljuk? Mert a nedves évszakban vízesések formálódnak ésez kell a drámai tájképek készítéséhez."

A Capture One Pro 8

"Összefoglalva, tapasztalataimszerint a Capture One Pro 8 frissítése az új funkció miatt egyszerűen felbecsülhetetlena munkafolyamatok egyszerűsítése miatt. A 8-as verzió a teljes munkafolyamatontökéletesen átível. Az eszköz hosszú utat járt be, azonban a gyerekbetegségekelhagyása után a legújabb verzió fejlesztésénél már a teljesítmény növeléséreis volt kapacitás. Azonnal láthatjuk a változást, a szemünk előtt, valósidőben, így téve lehetővé, hogy a megfelelő kiigazítás sokkal gyorsabb legyen."

További képek és információk Christian Fletcher sajátoldalán.

Címkék:
A kért blogbejegyzés nem létezik, vagy időközben törölték.

Események

Események
Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Matyi Tibor 2 hete 0 hozzászólás
Események
Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Sándor Anna 2 hónapja 0 hozzászólás

Magazin

Inspiráció
Mesterségek Memoárja

Mesterségek Memoárja

Tripont 2 hónapja 0 hozzászólás
Inspiráció
Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Tripont 4 hónapja 0 hozzászólás