{{Blog.cim}}

share

A mozgalmas célpont nem lehet akadály a Panasonic S5IIX ésS5II tükörnélküli modelljei számára. A matt külsejével az S5IIX elegáns külsővel,míg az S5II klasszikus formáival nyeri el a szakavatott szemek elismerését.


Még miben kiemelkedőek?

A fotó- és videófelvételek készítésében egyaránt hihetetlenteljesítményt nyújtanak, valamint lenyűgözően könnyű és hordozható kivitellelrendelkeznek. Ezek az L-Mount rendszerű fényképezőgépek a legambiciózusabb, ésprecízebb alkotók igényeit is kielégítik, miközben a pénztárcába sem kell olyanmélyen nyúlni a kategóriájukhoz mérten.

Mindkét modell egy újonnan kifejlesztett 24 megapixeles, 35mm-es, full-frame CMOS-érzékelő és képalkotó rendszer köré épül. Az érzékelőtámogatja a LUMIX fényképezőgépeknél először alkalmazott hibrid fázisérzékelősautofókuszt, míg az új képalkotó rendszer kiváló képminőséget és a LUMIX S1Hmodellel egyenértékű, nagy bitrátájú videóteljesítményt biztosít.


Kimaxolt autófókusz-élmény és teljesítmény

A Leica és a Lumix partnerségéből született új képalkotórendszer lehetővé teszi az új 24 megapixeles érzékelővel, hogy az új vázmodellek legyenek az első hibrid fázisérzékelő autófókusszal rendelkező kameráka piacon.

A gyors és megbízható rendszer számára nem okoz kihívást agyenge fényviszonyok melletti fókuszálás sem, hiszen így is kitűnően képesfelismerni a céltárgyakat, melyeket rögzítés után is képes követni, még akkor is,ha más mozgó tárgyak is vannak a kompozícióban. A zoomolás közben a folyamatosautófókusz is elérhető.


Számos videó funkció és felvételi lehetőség

Az új képfeldolgozó rendszer sokrétű videófelvételiképességet biztosít a LUMIX S5IIX és S5II fényképezőgépeknek. A kameráktámogatják továbbá a nagy kamerasebességű HFR (High Frame Rate) rögzítést akár120fps sebességgel, valamint a lassított és gyorsított rögzítést akár 180fpssebességgel.

A LUMIX S5IIX képes 5.8K Apple ProRes felvételek rögzítéséreSSD-re HDMI-n vagy USB-n keresztül, valamint ALL-Intra felvételre. Emellett azS5IIX támogatja az Apple Pro Res RAW videokimenetet az Atomosra. Támogatjatovábbá a vezetékes, és a vezeték nélküli IP-streaminget és azUSB-netmegosztást.

Mindkét modellhez számos képprofil áll rendelkezésre, köztük14+ fokozatú V-Log/V-Gamut, valamint egy új valós idejű LUT funkció, amelylehetővé teszi a fényelő LUT-táblák SD-kártyára történő feltöltését ésközvetlen kamerán belüli alkalmazását az utómunka helyett.

A professzionális felhasználók igényeire reagálva válaszulolyan funkciókat adtunk hozzá, mint a hullámforma-monitor (WFM), a vektorszkópés a zebramintázat, valamint a rendszerfrekvencia (24.00Hz) és a szinkronizáltletapogatás.

A tiszta és valósághű 48 kHz/24 bites hangfelvétel abeépített vagy külső mikrofonnal, míg a nagy felbontású 96 kHz/24 bitesfelvétel külső és XLR-mikrofonokkal lehetséges.


Professzionális fotó- és videóteljesítmény

A rengeteg új, és továbbfejlesztett funkciónak köszönhetőena LUMIX S5IIX és az S5II valóban elképesztő fotó- és videóteljesítményt nyújt,beleértve a nagy sebességű sorozatfelvételt akár 9 kép/mp sebességgelmechanikus zárral és 30 kép/mp sebességgel elektronikus zárral (akár 300 képrögzítésére is képes), a 96 megapixeles nagy felbontású módot (JPEG/RAW) és akettős natív ISO érzékenységet, amely minimalizálja a zajt és lehetővé teszi amaximális 51200-as ISO értéket (204800 kiterjesztve).

A LUMIX S5IIX és S5II egy továbbfejlesztett képstabilizálórendszerrel is büszkélkedhet, amely nagyban javítja a szabadkezesfelvételkészítést a legkülönbözőbb körülmények és helyzetek között. Az újActive I.S. a vízszintes, függőleges és forgási korrekció optimalizálásávalrendkívül stabil videofelvételt biztosít. A hagyományos stabilizátorhoz képestakár 200%-os kompenzációt is nyújtó Active I.S. különösen hatékony a kézbőltörténő felvételkészítés kihívást jelentő körülményei között, példáulteleobjektívek használatánál vagy séta közbeni felvételnél.


Kiemelkedő lehetőségek és kezelhetőség egyszemélyesüzemeltetéshez

A LUMIX S5IIX és S5II rendkívül kifinomult felvételi élménytkínálnak, lehetővé téve az alkotók számára, hogy kiváló hatékonysággal érjenekel kimagasló eredményeket az olyan funkcióknak köszönhetően, mint az AWBzárolás, az MF Assist, és az új élő körülvágás funkció, amely a teljesérzékelőfelületet használva rögzíti a videofelvételeket, hogy a felhasználóutólagosan vághasson ki 4K és FHD képeket.

Még sokoldalúbb használhatóságot biztosít az új, könnyenkezelhető 8 irányú joystick, a kibővített meghajtómód-tárcsa, a 3,0 hüvelykes,szabadon elforgatható, érintésvezérlésű monitor és a nagyméretű, 3 680Kképpontos OLED élő képkereső.

Jövőbeni firmware frissítés és LUMIX Pro program

A felhasználók a LUMIX S5IIX és S5II teljesítményét továbbnövelhetik a számos új funkciót, beleértve a RAW adatkimenetet és a kompozitélő képkeresőt tartalmazó jövőbeli firmware-frissítéssel.

A frissítéssel kapcsolatos további információkat amegjelenés előtt jelentjük be.

A LUMIX S5II és a LUMIX S5IIX a LUMIX PRO programra jogosulttermékek. A LUMIX PRO programot azért indította a Panasonic, hogy a LUMIXfelhasználók mindig számíthassanak a támogatásra. A program szolgáltatásait atagok nem csak belföldön, hanem a szakmai útjaik során meglátogatottországokban is igénybe vehetik. A www.lumix-pro.com oldalon további részletektalálhatók a jogosultsági szintekről, a résztvevő országokról és termékekről,valamint elolvashatók a részvételi feltételek is.

Tavasztól elérhető!

Címkék:
A kért blogbejegyzés nem létezik, vagy időközben törölték.

Események

Események
Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Matyi Tibor 1 hónapja 0 hozzászólás
Események
Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Sándor Anna 3 hónapja 0 hozzászólás

Magazin

Inspiráció
Mesterségek Memoárja

Mesterségek Memoárja

Tripont 2 hónapja 0 hozzászólás
Inspiráció
Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Tripont 4 hónapja 0 hozzászólás