{{Blog.cim}}

share

2023. május 10.: A Nikon ma hivatalosan is bemutatta, hogy egy nagy teljesítményű és agilis Z8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatát, a tükör nélküli fényképezőgépek kínálatában. A rendezvényen sikerült exkluzív fotókat készítenünk a Nikon Z8-ról. (Mutatjuk)

ELŐRENDELHETŐ A NIKON Z8 -> ELŐRENDELEM

Akategóriaelső teljesítmény és a kompakt felépítés hihetetlen ötvözete révén a Z8izgalmas folytatása a Z9 fényképezőgépnek és igazi kreatív utódja a D850-nek. A Z8 tömege mindösszekb. 910 gr, így a váz 30%-kalkisebb a Z9-nél, és 15%-kal kisebb a D850-nél. 

Akisebb, könnyebb váz nem megy a megbízhatóság rovására: a Z8professzionális minőségű időjárásálló szigeteléssel büszkélkedhet, és a NikonD6 és Z9 csúcsmodelljeivel azonos hidegtűrés biztosítja a megbízhatóteljesítményt alacsony hőmérsékleten is. 


A Z8 az első olyan Nikon tükörnélküli fényképezőgép, amely két USB-C porttal rendelkezik, ami gyorsfájlátvitelt tesz lehetővé töltés közben. A fényképezőgépen kívül rendelkezésre áll egyminden elképzelésnek és költségvetésnek megfelelő NIKKOR Z objektív, valamint partnereink számos tartozéka a gimbaloktól amikrofonokig, és még sok más.

 

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere akövetkezőket mondta:A Z8 az agilitás egy teljesen új szintjét hozzael a professzionális termékcsaládunkba. Nagy teljesítményű és rugalmas videó-és állóképrögzítési képességei igazi hibrid munkaeszközzé teszik, miközbenkompakt váza a fotósok széles körének igényeit elégíti ki. A fényképezőgép annyi mindent tud, hogy könnyedén helytáll bármilyen kreatív kihívással szemben.”

 

A Nikon főbb jellemzői:

Videó: makulátlan minőségű 8Kvagy 4K videót rögzít, és számos hely- és időtakarékos funkcióval büszkélkedhet.A felhasználók 12 bites RAW-felvételeket készíthetnek közvetlenül afényképezőgépen és dolgozhatnak a Nikon N-RAW fájljaival, amelyek fele akkorák,mint egy ProRes RAW HQ-fájl. Belső 8.3K N-RAW vagy 4.1K ProRes RAWHQ-felvételek készítésekor Full-HD proxy fájlok jönnek létre közvetlenül afényképezőgépen.

Állóképek: kiemelkedő45,7 MP-es állóképeket készít lenyűgöző dinamikatartománnyal, és rugalmassorozatfelvételi sebességekkel – többek között az őrületesen gyors, 120 kép/mpsebességgel – büszkélkedhet, teljes AF/AE funkcióval és a kereső elsötétítésenélkül. Az exkluzív portréfunkciókkal a fotósok finomhangolhatjáka színárnyalatot és a fényerőt, vagy lágyíthatják a bőr megjelenését.

Rétegelt45,7 MP-es teljes képes CMOS-képérzékelő: a Nikon által, rendkívül nagy felbontásúképminőség biztosítására tervezve. A világ leggyorsabb beolvasási sebességévelés az elektronikus zárral gyakorlatilag megszűnik a csúszózár-effektus.1

EXPEED 7: a fényképezőgépvillámgyors élességállítását, zökkenőmentes videófelvételt és nagysorozatfelvételi sebességet tesz lehetővé. Példátlan sebességgel kezeliaz összetett AF és AE számításokat, és külön-külön feldolgozza a rétegeltképérzékelőből származó kettős adatfolyamot.

MélytanulásosAF:precíziós érzékelés és emberek, kutyák,macskák, madarak, autók, motorok, kerékpárok, vonatok és repülők követése. A témaérzékelés és az AF -9 Fé értékig levihető videók és állóképekesetén. A szemek élesek maradnak, még akkor is, ha a téma gyorsan ésfejjel lefelé mozog. Az arcok akkor is élesek lesznek erősellenfény esetén is.

Valódiélő kereső és dönthető monitor: az elsötétedés nélküli kereső zökkenőmentesképet biztosít a dual-stream technológiának köszönhetően. Nagy fényerejű,négytengelyes, dönthető, érintőképernyős monitor.

HDR-tartalomrakész: 10 bites HEIF fényképeket és 10 bites HLGvideókat rögzít. A tartalom azonnalmegtekinthető HDR képernyőkön, szerkesztés nélkül.

KétUSB-C port és kettős kártyafoglalat: külön USB táp- és kommunikációs csatlakozók agyors átvitelhez töltés közben. Kettős kártyafoglalat a rugalmasfelvételkészítéshez és tároláshoz.

Kezelés: mély, kényelmesmarkolat. Külön kijelzőfelületek a videók és az állóképek számára. A menükfüggőleges felvételek készítésekor forognak.

Könnyűés strapabíró:tömege mindössze kb.910 g, és anagy teljesítményű időjárásálló szigetelés távol tartja a port, aszennyeződéseket és a nedvességet.2 A Nikon D6 és Z 9csúcsmodelljeivel azonos hidegtűrésnek köszönhetően pedig -10 °Chőmérsékletig tud megbízhatóan felvételeket készíteni.

Különmegvásárolható függőleges elemtartó markolat: A Nikon új MB-N12 egy-vagy kétforrású elemtartó markolata használható függőleges felvételekkészítéséhez vagy telefotó objektívekellensúlyozására, valamint hosszabb, egész napos fényképezéshez.

Hamarosan a Tripontban személyesen is kézbe foghatodmegismerheted a Nikon Z8-at

Regisztrálj az első Nikon Z8 magyarországi bemutatójára! -> ITTMegjegyzések:

1 A 30 megapixeles vagynagyobb képérzékelővel rendelkező tükör nélküli fényképezőgépek között 2023májusától, a Nikon kutatásai alapján.

2 A fényképezőgép por- és cseppállósága nem garantáltminden helyzetben és minden körülmények között.

A Nikonról

ANikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikaitechnológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektőlaz objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célúoptikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerteelismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: aNikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és aNIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

ANikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon,és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuálistörténetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat.Díjnyertes fényképészeti eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósokszámára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg. Amadárlestől a csillagvizsgálaton át a színházakig, golfozásig és utazásig,minden tevékenységet lefedő díjnyertes sport- és szabadidős célú optikáivalközelebb hozza a világot.


Címkék:
A kért blogbejegyzés nem létezik, vagy időközben törölték.

Események

Események
Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Matyi Tibor 2 hete 0 hozzászólás
Események
Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Sándor Anna 2 hónapja 0 hozzászólás

Magazin

Inspiráció
Mesterségek Memoárja

Mesterségek Memoárja

Tripont 2 hónapja 0 hozzászólás
Inspiráció
Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Tripont 4 hónapja 0 hozzászólás