{{Blog.cim}}

share

A négynapos ünnep után aNikon két, teljesen különböző bejelentéssel érkezett. Széles spektrumot célzottmeg, ugyanis gondolt a professzionális sport-, vagy természetfotósokra,valamint a videósokra, tartalomgyártókra egyaránt. Cikkünkben a profi fotósokegy új 600mm-es szupertelefotó objektívet ismerhetnek meg, a tartalomkészítőkpedig egy kompakt, vezeték nélküli markolatról olvashatnak. Kezdjük írásunkataz objektívvel.

Nikkor Z 600mm f/4 TC VRS

A Nikon 2022. november2-i bejelentéseiben elsőként egy beépített telekonverterrel és új szintre emeltAF-teljesítménnyel ellátott szupertelefotó objektívvel indított. A Nikonlegfejlettebb optikáját és élességállítási technológiáját kapja, így a gyártófelülmúlhatatlan teljesítményt ígér. Elsődlegesen a sport- éstermészetfotósokat célozza meg a szupertelével. A képek minőségemegkérdőjelezhetetlen, így fotózhatnak akár 600mm-nél – vagy éppen 840mm-nél abeépített 1,4x telekonvertert aktiválva. Azok a fotósok, akik igénylik anagyobb hatótávolságot, azonnal bekapcsolhatják a beépített telekonvertertanélkül, hogy változtatniuk kellene a felvételi testtartáson, esetleg el kellenevenniük a tekintetüket az eseményről.


Stabilitás

A NIKKOR Z 600mm f/4 TCVR S fejlesztése során a stabilitás megtartása is kiemelt szerepet kapott,ugyanis a beépített rázkódáscsökkentésének köszönhetően akár 5,5 lépéseskompenzáció érhető el a stabil felvételek készítése közben, legyen szóbármilyen helyzetről. Tökéletesen kiegyensúlyozott súlypontja az állványlábának közepén helyezkedik el, így nem csak nagyon stabil az eszköz, de mégkevésbé terheli a testtartást, akár felerősített, akár kézi felvételekkészítése közben.


Mobilitás

Nehéz helyzetben is lehetrá számítani, az időjárásálló szigetelése és a pehely könnyű felépítése miattbárhova magukkal vihetik a professzionális felhasználók. Általában aszupertelék legfőbb problémája a mobilitás és a kompaktság, de nem a NIKKOR Z600mm f/4 TC VR S esetében. Könnyen hordozható a kialakítása, olyannyira, hogyakár egy kézi poggyász méretű szett-táskában is elfér.


Termékadatok, főbbjellemzők

Beépített 1,4xtelekonverter

Az objektív jobboldalán lévő kapcsolóval átalakíthatjuk a 600 mm-es, f/4-es fix objektívet egy 840mm-es f/5,6-os objektívvé.

MegingathatatlanAF

Az automatikusélességállítás a Nikon Silky Swift lengőtekercses motorjával és egy optikaiABS-jeladóval működik, amely abszolút pontossággal érzékeli és közli azobjektív helyzetét.

Lenyűgözőrészletek

Főbbjellemzők – MC-N10 

Rendkívül könnyű

Kb. 310g tömegű a két behelyezett AA méretűelemmel/akkumulátorral együtt.

Sokoldalú

Halk vezérlés érhető el a kattintásmentes tárcsákkal. Az ARRI szabványosrozettákkal gyorsan válthatók a pozíciók.

12 óra üzemidő

Hosszabb ideig készíthet felvételt két AAelemmel/akkumulátorral.

Stabil kapcsolat

Nikon fényképezőgépét USB-C csatlakozón keresztülérheti el, így vezérlése megbízható, bárhol is készítsen felvételt.

Címkék:
A kért blogbejegyzés nem létezik, vagy időközben törölték.

Események

Események
Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Matyi Tibor 1 hónapja 0 hozzászólás
Események
Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Sándor Anna 3 hónapja 0 hozzászólás

Magazin

Inspiráció
Mesterségek Memoárja

Mesterségek Memoárja

Tripont 2 hónapja 0 hozzászólás
Inspiráció
Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Tripont 4 hónapja 0 hozzászólás