{{Blog.cim}}

share

A műfaj, ahol dacolni kell azelemekkel, és mégis szívet melengető a végeredmény: ez a kutyafotózás.  A terepen akciódús mozdulatok - mint afutkározás és a játék – közepette igazi kihívás a fókuszpontot az izgága ebekentartani, na de ne rohanjunk ennyire előre.

 

Először is fontos volt lefektetniaz alapokat, amelyeket Simkó Szilárd több éves szakértelmével osztott meg a résztvevőkkel egyszemélyes tapasztalatokkal tűzdelt, gondosan felépített előadás formájában. Afotózás kezdetét megelőző prezentáció Szilárd kutyafotózás felé vezető útjátólkezdve, a preferált felszerelések használatán át, a pontos, jól beváltbeállítások megosztását is tartalmazta – a lelkes résztvevők nagy örömére.

 

 

 

„A jó kép oka, amegismételhetetlen pillanat!” – hangzott el Simkó Szilárd szájából az egyikkulcsgondolat, amely szerint ő dolgozik, és ami a kutyák megörökítésétáltálában is jellemzi.

 

 

Ami a fényképezőgépeket illeti, természetesena Nikon Z9 volt a középpontban, ha a technikai kérdésekre terelődött a szó,hiszen a fókuszkövetés funkció egy mozgalmas műfajnál már-már elengedhetetlen,de legalább is nagyban megkönnyíti használója dolgát. Emellett a hasznosfunkció mellett Szilárd a Z9 masszív kialakításáról és időjárásállóságáról isbeszélt, ami a kültéri fotózás körülményei miatt kiemelten fontos.

 

 

Az előadás után indultunk a terepre, hogy lencsevégre kapjuk négylábú vendégeinket. Ezután következett az eszközök (vázak és objektívek) kiválasztása, amelyet a Nikon biztosított a résztvevők számára. A rendezvényen főként a Z9 vázé, és a teleobjektíveké volta főszerep, de lényegében folyamatosan minden kamera, és optika használatban volt.

 

 

A fotósoknak nem volt egyszerű dolguk, ugyanis az eleinte felhős, és szürke időjárás még sokáig maradt. Így viszont hatványozottan tesztelhették a felszerelések teljesítményét szűrt fényben, de főleg fényszegény környezetben. Amikor az eszközök már ideiglenes gazdára találtak, ideje volt mindenkinek elővenni a magával hozott polifoamot, amely mind a hideg időtől nyújtott védelem miatt, mind pedig kényelmi okokból is fontos szerepet játszott a több órás program alatt.

 

 

 

Megkezdődött a virgonc ebek fotózása!

Az egyszerre kattanó exponálógombok, és a kutyák behívása egy ütemes futam hangjaihoz voltak hasonlóak. Afelszerelések kézről kézre jártak, az ebek pedig váltották egymást a játékosszaladgálásban – gazdájuk utasításait pontosan követve.

 

 

Így telt az elkövetkezendő háromóra, a résztvevők egy percre sem estek ki a ritmusból - maximum egy forró tea elfogyasztásánakerejéig. Az esemény végig zökkenőmentesen zajlott, a lelkes hobbisták és a professzionálisfotósok egyaránt igyekeztek hasznosítani a Szilárdtól tanultakat egy számukraúj és izgalmas műfaj keretein belül a Kincsem Park területén.

 

 

A végére pedig még a nap is kisütött! 

 

 

Címkék:
A kért blogbejegyzés nem létezik, vagy időközben törölték.

Események

Események
Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Nikon Z6 III tesztnap a Tripontban - Perger Viki előadás

Matyi Tibor 1 hónapja 0 hozzászólás
Események
Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Fujifilm-nap a Tripontban - Összefoglaló

Sándor Anna 3 hónapja 0 hozzászólás

Magazin

Inspiráció
Mesterségek Memoárja

Mesterségek Memoárja

Tripont 2 hónapja 0 hozzászólás
Inspiráció
Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Nőnapi kérdezz-felelek fotósokkal – Borzi Vivien

Tripont 4 hónapja 0 hozzászólás