Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Nikon Df bemutatkozik!

2013.11.05. 09:52
Címkék: fullframe, dslr, df, nikon,
Szerző: Alex


A Nikon bejelentette Df nevű modelljét, amely egy új típusú, a színtiszta fényképezésre született digitális tükörreflexes fényképezőgép.

Az új modell külsőre a klasszikus 35 mm-es Nikon filmes fényképezőgépekre emlékeztet, technológiái viszont a legújabb profi gépeket idézik. A Df mind megjelenésében, mind funkcióiban a fotózás iránti szenvedélyt fejezi ki. Ez a retro stílusú fényképezőgép, amely egymaga külön kategóriát alkot, büszkén és egyedi módon különbözik a modern digitális tükörreflexes fényképezőgépek uniformizált világától. Ugyanazzal a képérzékelővel rendelkezik, mint a Nikon D4 csúcsmodellje. Kompromisszumok nélküli dinamikatartományt és elsőrangú fényérzékenységet kínál. Ugyan a legkisebb tömegű gép a Nikon jelenlegi FX-formátumú választékában, mégis rendelkezik azzal a strapabíró kialakítással és megbízható működéssel, amelyet a fotósok a Nikon csúcskategóriás fényképezőgépeitől elvárnak. A Nikon Df a puristák és a design megszállottjai számára egyaránt tökéletes választás. Arra született, hogy meghódítsa azoknak a fotósoknak a szívét és lelkét, akik művészetük és fényképezőgépük iránt egyazon szenvedéllyel égnek.

A Df szívében ugyanaz a nagy teljesítményű, 16,2 megapixeles, FX-formátumú CMOS-érzékelő és EXPEED 3 képfeldolgozó rendszer működik, mint amelyeket a D4, a Nikon professzionális csúcsmodellje is használ. A profi technológia ezen nagy teljesítményű kombinációja biztosítja, hogy a Df egy sor különféle megvilágítási helyzetben elsőrangú képalkotási teljesítményt nyújthasson. A gép által készített képek élethűek, színeik telítettek és természetesen mélyek, még akkor is, ha a fényképezés a legmagasabb ISO beállításokkal történt, amelyek a Df esetében egészen a hihetetlen ISO 204 800 egyenértékig terjeszthetők ki.

16,2 megapixeles, FX-formátumú („full frame”) CMOS-érzékelő: az FX-formátumú érzékelő mérete (36,0 x 23,9 mm) és a 16,2 megapixeles tényleges pixelszám optimalizált egyensúlyának köszönhetően a Df lenyűgöző mélységű és részletgazdagságú, alacsony zajszintű és széles dinamikatartományú felvételeket készít.

Elsőrangú fényérzékenység: az ISO 100–12 800 érzékenységtartomány egészen 204 800 egyenértékig kiterjeszthető, így a Nikon továbbra is őrzi vezető helyét a gyengefényes fényképezés csúcsán. Még a kihívást jelentő fényviszonyok mellett is finoman részletgazdag, alacsony zajszintű képek készíthetők.
Kérem várjon!