Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Így festene az új Canon 7D MARK II, a mi igényeink alapján.

2014.03.04. 10:12
Címkék: eos, 7d, canon
Szerző: Alex
Igen nagy várakozás övezi a Canon EOS 7D utódját, melynek érkezését évről évre egyre többen jövendölik, a legfrissebb pletykák szerint viszont már nem is kell sokat várni rá. A jelenleg is futó modell szeptemberben lesz 5 éves, ami APS-C szegmensben igencsak figyelemre méltó adat, ráadásul nem is olyan régen kapott egy komolyabb firmware frissítést, a legendásan masszív felépítésének köszönhetően pedig még ma is jó vételnek számít. Ugyanakkor 5 év hosszú idő, képminőségben és zajszintben lassan már a m4/3-os gépek is erősen felzárkóztak, nem egy jobban is teljesít magasabb érzékenységen, így kezd igencsak aktuálissá válni egy újabb APS-C zászlóshajó. A legfrissebb pletykák alapján még nem sok mondható el a gépről, a specifikációkról szinte semmi hitelesebbnek tekinthető adat nincs még, ami nem meglepő, hiszen már az EOS 70D paraméterei is szinte az utolsó pillanatban, a bejelentés előtt pár nappal láttak napvilágot. Amire viszont érdemes lehet odafigyelni, az a bejelentési dátum, ugyanis egyre több helyről hallani egy esetleges 2014 Q2-es bejelentésről, aminek a valószínűségét tovább erősíti, hogy a Pixma Pro nyomtatók frissítése is esedékes, általában új gépvázzal együtt történik a bejelentésük.

Mivel még nincsenek hiteles specifikációk, néhány pontban az eddigi pletykák és felhasználói igények alapján összeállítottuk, hogyan festene egy 7D Mark II, a mi igényeink alapján:

 

      -          20-22 Mp teljesen új fejlesztésű szenzor, nagyobb dinamikatartománnyal,

      -          ISO 100-25.600 natív érzékenység, megközelítve a 6D minőségét,

      -          a mostani 19 pontos keresztérzékelős AF, középen -3EV érzékenységgel, 

      -          az 5D Mk III-hoz hasonló Quiet Shutter mód,

      -          beépített wifi,

      -          8-10 fps sorozatfelvétel,

      -          200.000 expóra hitelesített zárszerkezet,

      -          1080p fullHD videó, legalább 50/60p, timecode, ALL-I, IPB tömörítés,

      -          stereo Jack bemenet jobb erősítéssel, fejhallgató kimenet,

      -          kb. 2000$ induló ár.

 

Ezek persze csak spekulációk és pletykák, de a következő egy-másfél hónapban valószínűleg egyre több infó lát majd napvilágot a bejelentéssel kapcsolatban, érdemes lesz figyelni, ugyanis az év egyik legnagyobb durranása lehetne a 7D utód, és nem is kellene sokat javítani az elődmodellen.


Kérem várjon!