Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Daróczi Csaba és az új Tamron 150-600-as objektív.

2014.03.04. 16:09
Címkék:
Szerző: Alex
2012-ben "Az Év Természetfotósa” Daróczi Csaba osztotta meg velünk tapasztalatait az új Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD objektívről. 

2 hétre kaptam meg tesztelésre a Tamron 150-600-as új objektívét a Tripont Kft-től. Eddig mindig fix Nikkor objektíveket használtam, így nem volt tapasztalatom a nagy átfogású zoom objektívekről (de nem nagyon hittem a csodákban, hogy ekkora átfogással használható objektívet lehet készíteni). A fényereje 5-6.3, így akció fotózásra csak jó fényviszonyok közt alkalmas, vagy olyan gépekkel, amik bírják a magas érzékenységet. A súlya nagyon alkalmassá teszi arra, hogy cserkeléssel vadakat lehessen vele fotózni szinte bármilyen nehéz terepen. Ideális utazó objektív! Két helyen próbáltam ki, egy erdei madárlesen, és egy nagyvadas területen. Mindkét helyen nagyon rosszak voltak a fényviszonyok, de ennek ellenére mindkét helyen kizárólag kézből használtam bekapcsolt képstabilizátorral 1/50 és 1/500-ad időkkel teljesen nyitott blendével. Elképesztő volt számomra, hogy 600mm-es állásban 1/100-ad idővel is éles képet tudtam készíteni vele. Az AF-a nagyon gyors és pontos, természetesen hangtalan. A legjobb rajzú objektívekhez szokott szememnek a Tamron élessége 3-400 mm-ig hibátlan, utána főleg 600 mm-en nem éri utol a gyári fix objektívekét, de még teljesen a tűréshatáromon belül volt. A képfeldolgozás utáni élesítéssel viszont ezek a különbségek is szinte eltűnnek. 

Összességében egy nagyon jó minőség-ár arányú objektív lehet kezdő, és haladó természetfotósok számára egyaránt.

A Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD objektív mellet Daróczi Csaba egy Canon 5D MARK II fényképezőgépet használt, melyet a Canon Hungária KFT. biztosított.


Kérem várjon!