Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Az új szupertelefotó objektív a Nikontól

2014.05.14. 10:43
Címkék: nikon, teleobjektív, 400mm, f/2.8, új,
Szerző: AlexPontosság, bármilyen sebesség mellett, rezzenéstelenül

A Nikon piacra dobja a gyors és könnyű AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR fix szupertelefotó objektívet.

Az FX-formátumú szupertelefotó objektív úgy lett megtervezve, hogy bármilyen sebesség mellett pontos eredményekkel szolgáljon, emiatt ideális választás a csúcsteljesítményt követelő profi sport- és sajtófotósok számára. A gyors, f/2,8 értékű maximális rekesznek, a teljesen új optikai kialakításnak, valamint a Nikon új SPORT rázkódáscsökkentő (VR) módjának köszönhetően az objektív rendkívüli képminőséget biztosít, és gyorsan mozgó téma követése esetén is hihetetlenül tiszta felvételeket eredményez. Az új optikai felépítés és a két fluorit objektívelem növeli a teljesítményt, valamint csökkenti a szerkezet tömegét. A strapabíró kialakításnak köszönhetően az objektív ellenáll a kültéri használat viszontagságainak, a fluor bevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket.

Az objektívvel együtt bevezetésre kerül a nagy teljesítményű AF-S TC-14E III telekonverter is, ami képes akár 40%-kal is megnövelni egyes NIKKOR objektívek gyújtótávolságát, így ideális kiegészítő azoknak a felhasználóknak, akik jelentősen meg kívánják növelni objektívük hatótávolságát.  Az új NIKKOR 400mm f/2.8 objektív gyújtótávolságát 560 mm-re képes kiterjeszteni. A továbbfejlesztett optikai felépítés még maximális rekesz esetén is kiváló képeket eredményez, az elektromágneses rekesz pedig – kompatibilis objektívek esetén – maximalizálja az expozíció pontos meghatározását.

Az új objektív a legapróbb részletek és textúrák megörökítésére is alkalmas, gyors, f/2,8 értékű maximális rekesz révén rendkívüli mértékben szabályozható a záridő, valamint a mélységélesség. Az elektromágneses rekesz megbízhatóan gondoskodik az igen pontos rekeszvezérlésről. Ez a precíz szerkezet sorozatfelvétel közben növeli az automatikus expozíció-vezérlés stabilitását és pontosságát, különösen az új elektromágneses telekonverterrel való használata esetén. Három élességállítási mód használható: A/M, M/A és M.
A vadonatúj SPORT VR mód lehetővé teszi a gyorsan mozgó témákat követő pánozást és nagy sebességű mozgásnál is stabilan tartja a keresőben látható képet, és a kikapcsolt VR esetén tapasztalthoz hasonló sorozatfelvételi sebességet és minimális kioldási késedelmet eredményez.


Az új tervezésű optikai felépítés 12 csoportba rendezett 16 objektívelemből áll, beleértve két fluorit és két ED elemet. Az első két objektívelem fluoritból készült, ennek köszönhetően könnyebb az objektív elülső része, és hátrébb van a tömegközéppontja. A fluorit objektívelemek kiváló optikai teljesítményt nyújtanak. A Nikon Nanokristály bevonata pedig minimálisra csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket. Az objektív egy meniszkusz védőüveget is tartalmaz, és egy NC szűrőt is mellékelünk hozzá. Az objektív hátulján egy praktikus becsúsztatós szűrőtartó is található.

Az új szupertelefotó objektív tömege mindössze kb. 3800 g, tehát jelentősen könnyebb, mint elődje. Az ergonómiai fejlesztések közé tartozik a csapágyakat tartalmazó állványrögzítő gyűrű, amely lehetővé teszi a vízszintes és függőleges tájolás közötti zökkenőmentes váltást. Az integrált állványtalp most már az objektív eleje felé néz, ami nem csak az egyensúlyt fokozza, hanem kényelmesebbé teszi az állványra rögzített objektív szállítását is. Az objektív mellékelt tartozékai közé tartozik egy monopod talp is. Mindezen túl az egy darabból készült fényellenző megfordítható, ezért szállításkor is az objektíven maradhat.

Lopásvédelmi biztonsági nyílás biztosítja az objektívet, a mellékelt, masszív CT-405 kemény tok pedig kényelmes, biztonságos szállítást tesz lehetővé.Kérem várjon!