Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

PhaseOne bejelentés: megérkezett a Capture One Pro 8 verziója

2014.09.17. 12:52
Címkék: capture one, phase one
Szerző: Szabina


Koppenhága, 2014. szeptember 16. – A Phase One bejelentette népszerű képfeldolgozó és rendszerező programjának legfrissebb kiadását, a Capture One Pro 8-at. A piaci igényeket figyelembe véve több hasznos újítás is bekerült a programba, megkönnyítve a váltást Lightroom vagy épp Aperture felhasználók számára.

Lássuk a részleteket:

A Capture One Pro 8 feldolgozási sebessége kb. három-hatszorosára gyorsult, az újítások között szerepel egy új egyedi Film Grain eszköz, amivel klasszikus filmes szemcsézettséget húzhatunk a képre, analóg hangulatot adva a képnek. Végre használható helyi ecset is, így az elvégzett módosításokat nem csak a kép egészére, de általunk kiválasztott területre is korlátozhatjuk, természetesen több rétegen, illetve Clone és Heal ecsetet is kapunk, így a nem kívánt részleteket könnyedén eltűntethetjük a képről, külső szoftver használata nélkül. Több, mint 300 fényképezőgépet támogat jelenleg a program, így tökéletesen illeszkedhet bármilyen középformátumú, DSLR, vagy épp MILC felhasználó workflow-jába. 

Az eddig is kimagaslóan jó rendszerező funkciók és Tethered támogatás mellé megérkezett a Capture Pilot is, ami rengeteg megosztási lehetőséget biztosít, legyen szó egyszerre több eszközön történő megjelenítésről és szerkesztésről, távvezérlésről, vagy épp a képek értékeléséről, mindez egyetlen kattintással aktiválható és teljesen valós időben működik, egy későbbi írásban erre külön kitérünk. 

Addig is ízelítőként egy egyszerű példa: egy esküvőfotós rendszerezi a képeit, és elvégzi az alapvető korrekciókat, majd megosztja a Pilot funkcióval a képet web módban, jelszóval levédve, és megadja a megbízó e-mail címét. Az illető e-mailben kap egy linket, amire kattintva eléri a nagyjából leválogatott és durván szerkesztett képeit, 100%-ig nagyíthat, és bejelölheti, mely képekről szeretne retusált nyomatot, és melyekből szeretne minél gyorsabban egy weben megosztható lowres verziót. Az értékelései azonnal megjelennek a fotósnál, aki lekapcsolja a Pilotot, így már nem látja a megrendelő az anyagot, és a fotós máris folytathatja a munkát, immár egy gyors és precíz egyeztetés alapján.

Nagyon fontos infó, hogy a Capture One Pro 8 már nem csak teljes verziós szoftverként, hanem előfizetéses modellel is megvásárolható, 1 éves szerződés esetén 8EUR/hó bevezető áron. Így bármilyen frissítés azonnal elérhetővé válik a szoftverben, nem kell várni az új verzióra.

A Sonyval való együttműködésnek köszönhetően a Pro változatnak készült egy külön Sony kiadása Alpha felhasználóknak. A cég Capture One Express szoftvere ingyenesen elérhető Sony tulajdonosok számára, a támogatott kamerák listája is itt érhető el.

Végül a nap híre: a Phase One és az ALPA közös együttműködéssel új terméket hoz létre, az A szériás kompakt fényképezőgépet. Ezáltal teljes középformátumú gép születik majd kompakt méretben, új kategóriát teremtve és kitágítva a fotóművészek eszköztárát.

További fontos részletek, itt.

Szeretnéd kipróbálni? 60 napos próbaverzió letölthető itt.


Kérem várjon!