Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Ki mondja meg, mi a szép?

2014.09.18. 09:05
Címkék: phase one, , capture one
Szerző: Szabina


Számtalan vonatkozásban egyre gyakrabban merül föl a felelősség kérdése. Kiragadva a tényleg sokból csak egy életszerű példát, hogy közelebb kerülhessek az eredeti kérdésfeltevéshez, íme: ki a felelős azért, hogy milyen műsorok mennek a televízióban. 

Tényleg, ki? Ül egy ember egy nagy irodában, az asztala tele javaslatokkal és ő épp a hangulatához legjobban illeszkedőt választja? Vagy a talán a politika? A gazdaság? A profit? Van egyáltalán a nézőnek bármi beleszólása ebbe a fontos döntési folyamatba?

Egyet tudok, engem még nem kérdeztek meg soha.

S ha a dolog így áll, akkor engem nem is terhel felelősség, hogy eltűnnek szép lassan, mondjuk a Vitray-, Vámos-, Kepes-féle műsorok?

Még mit nem! Nagyon is terhel.

S ha van felelősségünk, akkor beleszólásunknak is lennie kell; és ha van beleszólásunk, akkor eszközeinknek is lenniük kell, ugye?!

Erről a gondolatról indulva, egy távoli hasonlattal, kanyarodok vissza a kiindulópontra. A szépség is egy ilyen dolog. Meg kell tanulni, hogy mi a szép. S ha ez sikerül, akkor igényt kell rá formálnunk, hogy azok, akik végül szolgáltatják az objektíve értékeset és szépet, ne menjenek egy színvonal vagy mérce alá.

Íme, néhány enteriőr fotó, melyeket világhírű fotósok készítettek Phase One eszközzel, hogy egyre jobban szeresse a szemünk a szépet!
Az eredeti, nagyíthatóbb verziókat, itt tudjátok megtekinteni.

Kérem várjon!