Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Jeremy Snell Nairobi fényeiben

2014.10.18. 11:42
Címkék: profoto, b1, 500w, ttl, umbrella, deep
Szerző: Andrea


A Hawaii-i származású fotóst a Serving Orphans Worldwide árvákat segítő világszervezet kérte fel, hogy készítsen egy fotósorozatot árva gyermekekről. „Utazóként nőttem fel, így természetes számomra a világ minden területét bejárni egy-egy jó portréért.” vallja a fotós „Mindig is tudtam, hogy humanitárius fotós akarok lenni!”


Így aztán a Jeremy nemrég fogta cókmókját és ellátogatott Afrika keleti szegletébe, Nairobiba hogy portrékat készítsen a gyerekekről. Az utazás nagy kihívása volt olyan megvilágítást találni, amely elég könnyű a cipekedéshez, de elég erős az afrikai napsütésben. Emellett Jeremy-nek nagyon fontos volt, hogy a fényekkel a munka gyors és könnyű legyen. Ehhez végül két Profoto B1–s vakut választott: a fő fényforrásként az egyik B1 vakut használta, amely a gyerekeket felülről világította illetve –a lenti képnél- egy másik B1-est használt az épület belsejéből kiszűrődő háttérmegvilágításnak.


A fő vakura egy kicsi, de mély parabolikus ernyőt szerelt, az Umbrella Deep S White-t és egy diffúzort. Ezek az ernyők a legkisebbek és könnyű őket használni, így utazáshoz kiválóak, egy mozdulattal nyithatóak, a vakura rögzíthetőek és máris gyönyörű, lágy fényt kapunk!

Végül az utazótáskájába egy Profoto Deep White S ernyő, két Profoto B1 500W TTL vaku és egy Profoto Air TTL-s kioldó került.

Jeremy sorozatából szemezgettünk, korábbi képeit pedig a honlapján megnézheted.
Kérem várjon!