Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Capture One Pro 8 – teljes és gyorsabb vele minden munkafolyamat / Christian Fletcher beszámolója

2014.11.13. 15:56
Címkék: , capture
Szerző: Szabina


Christian Fletcher az elmúlt 24 évet azzal töltötte, hogy felépítse sikeres fotográfiai üzletét Nyugat-Ausztráliában, mára már azonban szinte csak azzal a két galériával foglalkozik, melyek szülővárosa, Dunsborough, közelében találhatóak.

Christian béta-tesztelőként dolgozott a Capture One Pro 8 szoftverrel, hogy még annak megjelenése előtt ajánlásokat tegyen a munkafolyamatok tökéletesítése érdekében.

Rátalálni az útra

"Mielőtt rájöttem, hogy fotózással szeretnék foglalkozni, nem sok mindent csináltam. Volt néhány rossz munkahelyem, állami alkalmazott voltam, üzemeltettem egy videotékát körülbelül hat éven keresztül. Aztán beszálltam kicsit a szörfözésbe, de mire 25 éves lettem, el is kezdtem létrehozni a saját fotós vállalkozásom."

Nincs még egy olyan hely, mint az otthon

Dunsborough egy kisváros, mintegy három órányi autóútra Perth-től, délre. A helyi lakosok száma körülbelül négyezer, de a nyári hónapokban elérheti az 50 000 főt is a városban tartózkodók emberek száma, ami már egy jelentős szám - magyarázza Christian.

A már említett galériák üzemeltetője és menedzsere Christian, a testvére és a saját felesége. Nagy kihívás, hogy megtalálják azokat az új értékesítési csatornákat, melyek segítik a fotók eladását úgy, hogy továbbra is sikeresek legyen.

"Mi értékesítünk vállalatoknak, a helyi lakosságnak és külföldi embereknek egyaránt és természetesen értékesítünk ajándékboltokon keresztül is. Alapvetően nálunk meg lehet kapni egy a képnek a kicsinyített kártya méretű változatát 5 dollárért, de meg lehet vásárolni a bekeretezett képet is, 5 000 dollárért.”
Kapcsolat a Capture One-nal

Christian körülbelül négy évvel ezelőtt kezdett Phase One fényképezőgépét használni.

"Nagyon régen használtam már Capture One-t, de az még a 4-es változat lehetett és visszatekintve, akkoriban annyira nem szerettem. Majd később, amikor a kamerarendszert megkaptam, négy éve, már a Capture One Pro 6 állt a rendelkezésemre, amit nagyon szívesen használtam és azóta minden egyes változata egyre jobb és jobb. Egyre több fotós használja és nem csak azok, akik Phase One kamerarendszert használnak."

Christian béta-tesztelőként dolgozott a Capture One Pro 8 szoftverrel, hogy még annak megjelenése előtt ajánlásokat tegyen a munkafolyamatok tökéletesítése érdekében.

"A fekete-fehér eszköz ragyogóan működik és ez engem teljesen felvillanyoz, mert a 7-es verziónál szükség volt bizonyos áthidaló megoldásokra. Még egy PODAS műhelybe is elmentem, ahol találkoztam Niels-szel, a Phase One képminőség professzorával, hogy kiderítsem, mi lehet az oka annak, hogy nem működik tökéletesen. A Capture One Pro 8 viszont annyira tökéletes, hogy számomra már önmagában a fekete-fehér eszköz javulása miatt is megéri a frissítés, de persze a Film Grain is egy igazi csemege. "
Új helyszínek, új élmények, még több kép

Christian évente körülbelül 10 utazással számol, hogy növelje a képek számát a könyvtárában.

"Nem tudnék nem utazni, pedig van elég képem, amit fel kell majd dolgozni. Hatalmas tartalékokkal rendelkezem, amik egyelőre csak a merevlemezen csücsülnek. Normál esetben, ha elmegyek fotózni, több ezer képet is készítek, de néha lehet, hogy csak egy esetében érzem azt, hogy azonnal hozzá kell látnom a kidolgozásához."

Christian jelenleg egy új könyvön dolgozik, ami a közvetlen környezetét mutatja be, de távolabbi terve, hogy elutazik az Kununurra az esős évszakban a fotóstársaival, az úgynevezett ND5 Csapattal (nd5.com.au/bios/).

"Az esős évszakban indulunk, ami önmagában is szokatlan. Minden nap viharok vannak és hatalmas mennyiségű eső. S hogy miért csináljuk? Mert a nedves évszakban vízesések formálódnak és ez kell a drámai tájképek készítéséhez."

A Capture One Pro 8

"Összefoglalva, tapasztalataim szerint a Capture One Pro 8 frissítése az új funkció miatt egyszerűen felbecsülhetetlen a munkafolyamatok egyszerűsítése miatt. A 8-as verzió a teljes munkafolyamaton tökéletesen átível. Az eszköz hosszú utat járt be, azonban a gyerekbetegségek elhagyása után a legújabb verzió fejlesztésénél már a teljesítmény növelésére is volt kapacitás. Azonnal láthatjuk a változást, a szemünk előtt, valós időben, így téve lehetővé, hogy a megfelelő kiigazítás sokkal gyorsabb legyen."

További képek és információk Christian Fletcher saját oldalán.

Kérem várjon!