Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

A Nikon új, pehelysúlyú objektíve, az AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR

2015.01.06. 12:42
Címkék: 300mm, af-s, nikon, nikkor
Szerző: Andrea


2015. január 6-án Amszterdamban került bemutatásra a Nikon új objektívje, az AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR modell. Az első, Fresnel-objektívelemmel felszerelt, F-bajonettes NIKKOR egy kompakt kialakítású, minőségi fix objektív, amely kiválóan alkalmas telefotók készítésére és nagyszerű képminőséget garantál.

Az új NIKKOR ideális választás sport-, természet- és úti képek, valamint pontos, részletes ábrázolást igénylő felvételek készítéséhez, könnyű és kicsi, ezért a válladat sem fogja húzni egy hosszabb séta során, a pálya szélén állva, vagy akár a les felé haladva, mindezt a mobilitást és pehelysúlyt az új Fresnel (PF)-objektívelem alkalmazásának köszönhetjük; az f/4-es, maximális rekesz, a 300 mm-es gyújtótávolság, valamint a lenyűgöző VR technológia pedig szemgyönyörködtető képeket eredményez. A eltérő körülmények közötti fényképezéshez kialakított fluor bevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, mindamellett megőrzi az elvárt képminőséget.


A Fresnel (PF)-objektívelem alkalmazásával a váz kompakt és könnyű lett, a képminőség azonban változatlanul kiváló maradt. Az f/4 maximális rekesz, a 300 mm-es gyújtótávolság és a VR technológia hármasának köszönhetően gyenge fényben is erőteljes képek, és szép elmosódó hatások készíthetők. A kapott eredményt egy elektromágneses rekesz is javítja, amely fokozott stabilitást nyújt az automatikus expozíció során, így az még egyenletesebb minőségű és pontosabb lesz, különösen nagy képkockasebesség mellett. Három élességállítási mód állítható be: A/M (amely az élességállító gyűrű használata esetén is az automatikus élességállítást részesíti előnyben), M/A (amely AF módban azonnali váltást biztosít az automatikus és a kézi élességállítás között), valamint M (kézi).


A vadonatúj SPORT VR módban lehetséges a gyorsan mozgó témákat követő pásztázás. A SPORT mód nagy sebességű mozgásnál is stabilan tartja a keresőben látható képet, és a kikapcsolt VR esetén tapasztalthoz hasonló sorozatfelvételi sebességet és kis kioldási késedelmet eredményez.

Az új NIKKOR 300 mm f/4 az első olyan F-bajonettes objektív, amelyet Fresnel (PF)-objektívelemmel is felszereltek. A Nikon által kifejlesztett Fresnel-objektívelem a fényképezés során tapasztalható fényelhajlás elvén működik, és sikeresen ellensúlyozza a színeltérést: csökkenti a kiváló minőségű képek készítéséhez szükséges objektívelemek számát, emellett pedig kompakt és könnyű kialakítású. Az objektívelem mellett a Nikon által kifejlesztett ED üveg biztosítja az élességet, az aszferikus lencse szabályozza a nem kívánt torzítás mértékét, a Nikon gyártású, tükröződésgátló nanokristály bevonat pedig kiküszöböli a szellemképet és az erős fényforrásokat. 


Kérem várjon!