Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

A lenyűgöző D810A - a nagyfelbontású Nikon.

2015.02.10. 16:49
Címkék: -, a, nikon, d810, nikon 1
Szerző: Szabina


A lenyűgöző D810A a nagyfelbontású Nikon, a D810 speciálisan asztrofotózáshoz módosított változata. Ez az újratervezett infravörös (IR) szűrőt tartalmazó fényképezőgép négyszer érzékenyebb a hidrogén-alfa színképvonalra (amelynek hullámhossza körülbelül 656 nm). Az új szűrő mellett a fényképezőgép magas érzékenysége és hatalmas felbontása segíti elő a világűr részletgazdag leképezését.

A D810A a Nikon DSLR termékcsalád legnagyobb felbontású modelljének módosított változata. A 36,3 megapixeles hatalmas felbontás elengedhetetlen a világűr távoli részeinek vizsgálatakor. Ehhez a 200–12 800-ig terjedő szabványos ISO-tartomány tesz még hozzá. A 3D zajcsökkentés pedig magas ISO-értékek mellett is tiszta, színzaj mentes eredményt garantál. A Nikon gyors és nagy teljesítményű EXPEED 4 képfeldolgozó rendszerének támogatásával lesz teljes a fényképezőgép tudásarzenálja.Már a D810 is népszerű a csillagfotózással foglalkozók körében, mivel ideális az éjszakai égbolt megörökítéséhez, de a speciális hullámhossz tartományok leképezéséhez nem alkalmazható. Az általános D-SLR fényképezőgépek optikai szűrői a korlátozzák a látható fénytartomány vöröses komponensének rögzítését a vöröses színárnyalat elkerülése érdekében. Ezzel szemben a D810A optikai szűrőjének karakterisztikája úgy módosult, hogy a D810 modellel összehasonlítva a hidrogén-alfa színképvonal átvitele körülbelül a négyszeresére nőtt. Ennek köszönhetően a fotósok mostantól a fényképezőgép módosítása nélkül örökíthetik meg a hidrogén-alfa hullámhosszon sugárzó csillagködök valódi vörös színét.A speciális felhasználási terület igényel számos olyan funkciót is, amelyek nem minden esetben találhatóak meg a hagyományos fényképezőgépekben. A Nikon D810A számos olyan kiegészítő beállítást kínál, mely leegyszerűsíti a képek elkészítését és még kiemelkedőbbé teszi a végeredményt. 

A hosszú expozíció és az időzítési beállítások mellett egy új, manuális hosszú expozíciós mód is elérhető; ezzel akár 900 másodperces expozícióval is fényképezhet. Az expozíció során felmerülő belső rázkódások csökkentésének érdekében bekapcsolható a fényképezőgép elektronikus első redőny zárja, amely csökkenti a mikro-elmosódás kockázatát. Élő nézetben való fényképezéskor a hosszú expozíció és az időzítési beállítások virtuális előnézete segít az élesség és a kompozíció megfelelő beállításában. Az élőkép nagyíthatósága, valamint a virtuális horizont a D810-ben is megtalálható, de ebből a gépből sem hagyták ki a tervezők, mivel jó szolgálatot tehet a kompozíció megtalálásakor. 


Az élőkép funkció, illetve a hosszú expozíciós idők nagy terhelésnek teszik ki az akkumulátort, a gép gyors lemerüléséhez vezethet. A fényképezőgép nagy kapacitású EN-EL15 akkumulátora akár több ezer kép készítését is lehetővé teszi egy feltöltéssel, de külső áramforrás csatlakoztatására is lehetőség van a külön megvásárolható EH-5b hálózati tápegységgel (használatához az EP-5B tápcsatlakozó szükséges). Az MB-D12-es portrémarkolat is használható a vázzal, így a benne rögzíthető két akkumulátorral megduplázható az üzemidő.

A D810A egyik hatalmas előnye, hogy a jelenleg kapható NIKKOR objektívekkel mind kompatibilis. Egy ilyen nagy felbontású géphez elengedhetetlenek a csúcsminőségű objektívek (amelyhez tökéletes az AF-S NIKKOR 14–24mm f/2.8G ED objektív), akár a telefotózás (amelyhez pedig az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II modell ajánlott), az FX formátumú objektívek garantálják a kiemelkedő eredményeket.

Főbb jellemzők:
-36,3 megapixeles, FX formátumú érzékelő
-Módosított infravörös (IR) szűrő
-Hosszú expozíciós mód 
-Elektronikus első redőny zár
-Korlátlan sorozatfelvétel
-Vörösen megvilágított virtuális horizont
-EXPEED 4 processzor 
-Szabályozható színmegjelenítésű monitor
-RAW S képméret
-Vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat


 
További részletekért látogass el a Tripont.hu-ra!
Kérem várjon!