Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Új Nikon filmmaker's kit

2015.02.10. 17:18
Címkék: , atomos, konverter, nikon, d750
Szerző: Szabina


MEGÉRKEZETTA NIKON ÚJ FILMMAKER’S KITJE

Mostantól a DSLR videózás előtt is kitárta karjait a Nikon és egy professzionálisan összeállított Filmmaker’s Kit-el lepte meg a kedves felhasználókat. A Filmmaker’s Kit részeit egy Nikon D750-es váz, 3 db f1.8-as fényerejű objektív, egy Atomos Ninja videó rögzítő eszköz, egy ME-1 Stereo Mikrofon, 2 db Tiffen Variable ND szűrő, 1 db HDMI kábel és két darab EN-EL15 akkumulátor alkotja.
Mindezt egy nagyon ízlésesen megtervezett dobozban vehetjük meg, ami a későbbiekben is hasznosnak bizonyulhat, mert mindennek megvan benne a helye. 
Ejtsünk pár szót bővebben is a készlet részeiről, hiszen nem feltétlenül ismerheti mindenki az egyes elemeket. Először is nézzük a vázat, a Nikon 2014. szeptemberében rukkolt elő a D750-essel, ami a következő videózáshoz kecsegtető specifikációkkal bír:
A full frame D750-es 24.3 megapixelt, CMOS érzékelő szenzort, és egy EXPEED 4 processzort rejt magában
Full HD videó felvétel 60/50/30/25/24 fps sebességgel
Beépített Wi-Fi kapcsolat és WT-5a + UT-1 kommunikációs egység kompatibilitás
6.5 kép/másodperces sorozatfelvétel teljes felbontásban
Pro Video beállítások: Egyidejű tömörített és tömörítetlen videó felvétel készítése, Manuális ISO, zársebesség, és rekeszérték állítási lehetőség felvétel közben is - mindezek mellett lehetőség van felvétel közbeni automatikus rekeszérték állításra, a finom írisz átmenetekhez, és automata ISO állításra a finom expozíciós átmenetekhez.
Továbbá a készlet tartalmaz 3 db Nikkor fix objektívet is, amelyek fényerejüknél fogva nagyon praktikusak videózáshoz, hiszen elengedhetetlen „hatások” érhetőek el velük a manapság elfogadott és „mainstream” videózás kategóriájában, látványos átélezések, nagyszerű kiemelhetőség a témákra nézve, illetve átfogó milliméter tartomány gondoskodik róla, hogy mindenre a megfelelő szögben nézhessünk. A 3 objektív pedig a következő:

AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G ED objektív 
A 35mm egy ideális nagy látószögű objektív, ha azt szeretnénk, hogy sok minden beleférjen látószögünkbe, de mégse minden, mint egy rövidebb gyújtótávú pl. halszem objektív esetén. Másfelől a 35 mm-es fix még nem okoz számottevő „hordósodást” a rajzolaton, nem lesz zavaróan hengeres illetve „duci” a felvett video szereplője, vagy környezete nem fog a holdfelszínhez hasonlítani, és elgörbülni azt emberi szemnek nem természetes módon téve azt.

AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G objektív
Az 50mm egy a fotósok által is kifejezetten kedvelt a köznyelven „portré objektívnek” nevezett objektív, amely videózás esetén ideális képkivágást biztosít egy riporthoz, vagy kisebb részletek rögzítéséhez. Az 50mm szinte semmit sem torzít a téren, talán az emberi szem által érzékelt képhez leghasonlóbb rajzolat, amit objektív nyújthat.

AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G objektív
A 85mm már alkalmas távolabbi dolgok mozgásának rögzítésére, hiszen ez egy közel tele objektív mértékű gyújtótávolságról van szó. Például egy táncversenyen, autóversenyen nincs mindig lehetőségünk kellően közel menni a videózandó témához, ilyenkor nagyon jól jön egy tele gyújtótávolságú objektív, hiszen így az esemény terének széléről is tudunk rögzíteni fontos és érdekes pillanatokat. A 85mm kifejezetten jól használható slider-en mert kellő nagyítást biztosít ahhoz, hogy a csúsztatott mozgás kivehető legyen és feltűnően mozduljanak el a tárgyak a videó felvétel alatt.Az Atomos Ninja videó rögzítő eszköz félelmetes 1TB adatmennyiséget tud feldolgozni, fényképezőgépünkhöz csatlakoztatva. További előnye pedig hogy búcsút inthetünk az eddig már jól megszokott és elfogadott 30 perces felvétel hosszig, hiszen a Ninja használatával akár több mint 10 órán keresztül is videózhatunk megszakítás nélkül.  Nincs több lemaradt gól a meccs végén, nincs több lecsúszott záró jelent a táncesteken, a Ninja használata nagyban előre lendíti videós projectjeink sikerességét.

A szettünkhöz tartozik még egy ME-1 Stereo Mikrofon is, ami remekül használható minden féle környezetben, kiszűri a szél suhogását pl., tisztábbá varázsolja a riportok alatt rögzített hanganyagokat, segít tisztán visszaadni egy motorverseny vagy egy meccs tömegének zaját, ami remek aláfestő hang lehet bármelyien akció dús videó esetén.
Tartozik a felszereléshez még két variálható ND szűrő is, egy 58, és egy 67 mm-es méret. Az ND szűrő alkalmas a kültéren készített felvételek expozíciós korrigálására, hiszen sokszor előfordulhat, hogy az ég és felhők pl. sokkal világosabbak, mint a videózandó téma, így ha nem akarjuk, hogy témánk bebukjon, és részlet mentes legyen, az egünk nagy valószínűséggel adatmentesre fog égni. Ezt tudjuk kiküszöbölni a variálható ND szűrővel, amelynek egyik fele sötétebb, középen enyhe átmenet a másik fele pedig teljesen átlátszó. Értelem szerűen a sötétebbik felét a kiégő területre irányítjuk a világosat pedig a bebúkó terület felé. A variálható ND szűrő ezen beállítások sorát gyarapítja.

A csomagban végül, de nem utolsó sorban hozzá jutunk egy HC-E1 18" HDMI kábelhez, ami biztosítja a gyors hang és képanyag adat áramlását a rögzítő egység és a fényképezőgép között, valamit két db akkumulátort ami nélkülözhetetlen egy egész napos forgatáshoz.Ezzel a szettel egészen biztosan eredményes és igényes videó felvételeket tudunk majd készíteni, hiszen minden megvan benne, ami egy videós táskájában alapszinten benne lehet. 
Hamarosan további információkkal is jelentkezünk (szállítási határidő és ár).

Az Atomos Ninja termékek jelenleg is megtalálhatóak a Tripont kínálatában és egységekből összeállítható a nagy rendszer.


Kérem várjon!