Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Profoto a B2 Off-Camera Flash-rendszer az Oszkar-on!

2015.03.31. 15:18
Címkék: , profoto, a, b2, off-camera, az
Szerző: Szabina


Profoto a B2 Off-Camera Flash-rendszer az Oszkár-on! Harley Anderson beszámolója.

Matt Sayles, a LA-i hírességek portréfotósa az elmúlt években, mint mindig, végigfotózta az Oscar díjátadót a próbáktól egészen a nagy éjszaka izgalmas eseményeiig. A mostani fotózás azonban különösen egyedülálló volt. Ő volt ugyanis az első hivatalos fotós az Oscar-on, aki használhatta a Profoto vadonatúj B2 Off-Camera Flash kit-jét.

Mint minden Broadway show-ra tökéletesen jellemző, hogy nagyon sok munkát fektetnek a szervezők az igényes kialakításba és kivitelezésbe, rengeteg próbafázison kell végig menni, míg végül kész a tökéletes produkció, ugyanez igaz az Oscar Gálára is. Kulcsfontosságú például a gálát megelőző 3 nap. Ez alatt az idő alatt gyakorolják be a fellépők a szövegeket, a mozdulatokat, találják meg a rendezők a legmegfelelőbb kameraállásokat, fényformálókat, de még az ülésrendet is ekkor véglegesítik, hogy a különböző kategóriák jelöltjeit azonnal tudják mutatni a nézőtéren.

Mielőtt a Profoto hivatalosan is bemutatta az új, kompakt B2 Off-Camera vakurendszert, felajánlotta több esküvői-, portréfotósnak a lehetőséget, hogy próbálják ki az új vakurendszert, hogy tapasztalatokat szerezzenek, hogyan teljesít éles körülmények között az új rendszer. Matt Sayles volt az egyike azoknak, akiket a Profoto felkért a B2 tesztpilótájának. Így került a világ eddigi legkisebb hordozható off camera vakuja az Oscar Gálára!


© MattSayles


© MattSayles


© MattSayles


© MattSayles


© MattSayles

A professzionális esküvői fotósok és a sajtófotósok nagyon jól tudják, hogy mennyire kicsi a mozgástér egy jó pillanat elcsípésére az olyan nagyszabású eseményeken, mint amit a vörös szőnyegen való fotózás jelent. Érthető tehát, hogy Matt Sayles feladata nem könnyű. Elcsípni a válogatott hírességeket, amint megérkeznek, mosolyognak, pózolnak és vonulnak a vörös szőnyegen. A legkülönlegesebb képek azonban mégis sokszor a backstage-ben, a háttérben születnek. Itt smúzolnak egymással a színészek, felengednek, lazítanak, fesztelenül bolondoznak. Ezek azok a pillanatok, amikor nem lehet állványt és stúdióvilágítást használni. Nem lehet megkérni a színészeket, hogy várjanak még egy pillanatot. Gyorsnak és észrevétlennek kell lenni.


© MattSayles


© MattSayles


© MattSayles


© MattSayles 


© MattSayles

Ebben segít a Profotio B2. Mert az ilyen szituációkban kimondottan számít a használt eszközök és kiegészítők mérete és súlya valamint praktikus használhatósága. Matt úgy döntött egyik kezében lesz a Canon EOS 5D Mk III, a másikban pedig a Profoto B2-es vakuja. Az övére akasztotta a B2 vakufejet egy karabinerrel, ahol a B2 akkumulátor lógott az oldalán, valahányszor csak szüksége volt a vakura, mindössze annyit kellett tennie, hogy a magasba tartsa és lövöldözzön vele. 


© Lucas Jackson

Ezzel együtt tudott szelektíven világítani vagy akár egy konkrét személyt vagy egy csoportot, amely sokkal nehezebb lett volna megcsinálni egy beépített vakuval. Matt állítása szerint a Profoto B2 nem csak könnyebbé tette a munkát számára, hanem ahogy ő mondja - "... a B2 olyan előnyt adott nekem, ami a képeimet egy magasabb szintre emelte".

Klikkel és nézd meg Matt Sayles teljes portfólióját!

Olvass további érdekes blogbejegyzéseket a Profoto BLOG oldalán.

Kérem várjon!