Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

EGY PIRUETT NAGY IMRE SZOBRA MELLETT Ballerina Project Hungary – Dóra Tünde

2015.06.04. 16:21
Címkék: –, nagy, egy, , project, hungary
Szerző: Szabina


Ballerina Project Hungary – Dóra Tünde

„A város, mint háttér utánozhatatlan, az újabb képekkel azonban szeretnék merészebben bánni, legyen szó kompozícióról vagy egészen váratlan helyszínekről.” /Dóra Tünde/

Hallották már azt a mondatot egy-egy utazási élménybeszámoló alkalmával, hogy „a képek nem adják jól vissza…” a strand homokjának fehérségét, a tengervíz tisztaságát, a város hangulatát? Megesik, hogy még profi fotós is exkuzálja magát. Pedig nem kellene. 

Sok esetben egy-egy utazást nem lehet fotókkal vagy szavakkal leírni. Meg kell élni, ott kell lenni. Mert Isztambul sem csak a bazársort jelenti és Párizs sem kizárólag az Eiffel-tornyot, ahogy Magyarország is egyre kevésbé jelenti „csak” a Hortobágyot, a pálinkát vagy a gulyást. Olyannyira, hogy egyes vélemények szerint, tudomásul kell vennünk, hogy a kép, amit a világban Magyarországról kialakítanak, egyre inkább Budapest képe lesz. Városimázsból, országimázs. 

Ma már az óriási tűzfalgrafikák, a romkocsmák, a dizájner shopok, a kézműves édességek is alapkövei annak a képnek, amit elvisz magával a hazautazó. Nagyon sok kreatív, tehetséges alkotó teszi hozzá nap, mint nap a maga rendkívül értékes és különleges kockáját az egészhez, ami nélkül nem lenne már teljes Budapest.


Dóra Tünde megálmodott egy sorozatot, szeme előtt egy cél lebegett, gondosan megtervezte a megvalósításhoz szükséges lépéseket és elindult a Ballerina Project Hungary, ami egyszer csak része lett egy összetett, nagyobb egésznek. Saját bevallása szerint, világ életében a kihívásokat kereste, belőlük merít inspirációt és nekik rendeli alá a mindennapjait. Kipróbálta már magát több területen is, jelenleg is többféle fotós projectet visz, jól ismeri a szakma nehézségeit és buktatóit. Kreatív gondolkodása és tudatossága lelkesítő és lenyűgöző. A Ballerina Project egy New York-i kezdeményezés továbbgondolásaként tavaly augusztusban indult hódító útjára.

A kezdeti koncepció rendkívül prózainak mondható. Van egy táncos múlttal rendelkező fotográfus, aki ismeri a balerinák fáradtságos mindennapjait, hogy mennyi munka és lemondás áll az könnyed mozdulatok mögött, és a saját eszközeit veti be annak érdekében, hogy a balettművészetet közelebb hozza a hétköznapi emberhez. Fontos helyszíneket láthatunk a sorozatban: Hősök tere, Széchenyi lánchíd, Clark Ádám tér, Kossuth tér, Keleti Pályaudvar, balerina Nagy Imre szobra mellett a Vértanúk terén, de vannak könnyedebb terepek, hármas metró, négyes metró, titkos zugok, elhagyott gyárépület vagy a Margit-sziget. 

Összbenyomásunk, hogy ez vérprofi Budapest-imázs építés. A további tervekben szerepelnek kastélyok, várak, hazai és külföldi nagyvárosok. A balerinák örömmel fogadják a fotográfus felkérését egy-egy újabb helyszín meghódítására, és sorra születnek a lélegzetelállító és olyakor meghökkentő felvételek, pedig bizony ezek itt vannak, körülöttünk, csak kicsit más perspektívában, mert ilyen Budapest és a Ballerina Project.Köszönjük a rendelkezésünkre bocsátott felvételeket és további sok sikert kívánunk!

Itt követheted Dóra Tünde munkáit:

Facebook
Instagram
Tumblr
Kérem várjon!