Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

MILYEN MESSZE MEHETSZ EL AZ ÚJ CAPTURE ONE 8.2-VEL?

2015.06.05. 11:30
Címkék: capture one, capture, új, az, el, , one
Szerző: Szabina


Még soha sem volt ennyire egyszerű megmutatni a kreativitásod. Tapasztald meg, milyen egyszerű a képek alakítása az erőteljes helyi réteg korrekciókkal és az új színegyensúly szabályozó eszközzel! Próbáld ki, biztosan azt a végeredményt kapod, amire vágysz.

Alexander Flemming vagyok, szenvedélyem a fotózás és a képminőség, és amikor az ujjaim nem fényképezőgép ravaszát vagy az irodai számítógép billentyűit koptatják, valószínűsíthető, hogy éppen otthon zongoráznak.

A PahesOne képminőség professzora, Niels V. Knudsen, néhány évvel ezelőtt készítette az alábbi képet bérelt autójáról, amikor a napsütötte amerikai sivatagban vakációzott. Ezt a képet fogom fölhasználni, hogy bemutathassam ténylegesen mennyire könnyű használni ezeket az erőteljes kreatív eszközöket a Capture One-ban. A 8.1 frissítés után a maximális helyi korrekciós rétegek száma 10-ről, 16-ra nőtt. Ez csak egy példa arra, hogy milyen mértékben lehet valóban kihasználni a Capture One helyi korrekcióit rendkívül intelligens módon.
Összesen 14 korrekciós réteget használtam a végső kép kialakításához. Nem megyek bele az összes részletbe és minden kiigazításba, mert nem fontos mindegyik. Emellett azért minden lépést megemlítek így könnyen nyomon követheted a változásokat.

A healing tool használata
Az első dolog a változtatások listáján az út volt. Három healing réteget használtam összesen. Az első heal layer az úton fekvő nem szükséges elemek eltüntetésében segített, de összességében mind a három a részletek és a tónusok korrigáláshoz volt szükséges a kép előterében.A színhőmérséklet helyreállítása
Következő lépésként a színegyensúlyt állítottam be az előtér és a háttér között, valamint a csúcsfényeket és az árnyékokat. Az árnyékos területeket kimaszkoltam, majd olyan 2500 Kelvin közelébe állítottam a fehéregyensúlyt. Ezek után nyitottam egy újabb réteget, hogy eltűntessem a sarokból a holdat, és némi porfelhőt két healing réteggel. A kép immáron már jó úton haladt, hogy igazán fényes és teljesen kiexponált legyen. Ezek után sem álltam meg és létrehoztam egy gradient réteget az ég kiigazításához, kicseréltem az expozíciós értékeket és a színtónust egy kellemesebb, és melegebb látvány elérésének érdekében. Még mindig a helyi képkorrekcióknál jártam, mikor megnyitottam az advanced color editor eszközt, majd felvettem az ég színét és megváltoztattam a színárnyalatot, a szaturációt és a fényességet, de csak finoman.Egyaránt csökkentettem az expozíciós és szaturációs értékeket is a kimaszkolt területen. A következő lépésben egy kis fényerőt és kontrasztot adtam az autónak, illetve adtam egy kis extra „unalmat” a hegyeknek, ezalatt azt értem, hogy vissza vettem a kontrasztból, a szaturáltságból és a csúcsfényekből, így a néző figyelme inkább az autóra fog terelődni a háttérben lévő hegyek helyett.A következő lépésben a horizont vonalában növeltem meg a fényt, a kontrasztot és a telítettséget annak érdekében, hogy az aszfalt jobban különváljon a hátterétől. Továbbá az autó köré két lágy maszk is került, hogy még jobban kiemelje.Ebben a lépésben állítottam a teljes kép kontrasztján, egy kicsit a HDR-en, majd a Clarity-n is, ezen kívül az ég színén az Advanced Color Editor-t használva. Ezek a lépések olyan mikro kontrasztot eredményeznek, melyek ebben a stílusban elengedhetetlenek, csak úgy mint egy kis Negative Clarity, illetve Negative Structure használata. Mindezek után a kocsi sokkal inkább különválik az aszfalt és a környező hegyek színeitől. Még egyszer kiemelném: ezek a lépések irányítják a fókuszt a fő témára.Végül az új Színegyensúly eszköz használatával pofonegyszerű volt elérni azokat az árnyalatokat, amiket terveztem. Az árnyékokba türkizkék, a középtónusokba és a csúcsfényekbe pedig plusz narancssárga szín került.

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a kép hosszú utat járt be, mely szinte kivitelezhetetlen lett volna a CaptureOne Pro 8 nélkül!


Kérem várjon!