Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

A Nikon 3 új objektívvel is megörvendeztette a márka rajongóit

2015.07.02. 14:42
Címkék: nikon, , nikkor
Szerző: Szabina


A Nikon 3 új objektívvel is megörvendeztette a márka rajongóit, melyek az igényes utazóknak és a komoly természetfotósoknak is kínál új lehetőségeket!

Az eddig is nagy népszerűségnek örvendő 16-85mm-es objektív minden szempontból továbbfejlesztett utódja került bemutatásra az AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR objektív személyében, valamint két új nagytele objektív is megújult, ezek az AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR és az AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR objektívek.

Tökéletes utazóobjektív a most bemutatott 16-80mm-es, mert kompakt felépítésű és mindössze 480 g tömegű, így akár kisebb vázakon használva is kényelmes használatot biztosít. A széles, ötszörös zoomátfogású, 16–80 mm-es gyújtótávolság-tartományú objektív a tájképektől a portrékig mindenféle felvétel elkészítésére alkalmas lehet, így az utazások során minden téma lefotózására alkalmassá teheti fényképezőgépünket. A 35cm-es közelpont még az egészen apró részletek lefotózásához is elegendő lehet.


Az objektív nagy fényerejű, f/2,8–4 rekesz áll rendelkezésre a zoomtartományon belül. A rekesz vezérléséhez a Nikon legújabb technológiáit alkalmazta, így a még nagyobb pontosság érdekében elektromágnesekkel oldják meg a rekeszlamellák vezérlését. Emellett az objektív előnyös választás lehet még gyenge fényben történő használathoz azért is, mivel a Nikon kiváló teljesítményű, négyfokozatú rázkódáscsökkentő funkciója is beépítésre került. A hosszú utazások kihívásainak a nagy ellenállóságot biztosító fluor védőbevonat áll ellen az objektív frontlencséjén, illetve az eddig csak professzionális objektíveken elérhető nanokristály bevonattal is ellátták a lencsetagokat. Az objektív tartozéka egy külön erre a formára tervezett HB-75 típusú bajonettzáras napellenző.

A másik két új lencse a professzionális felhasználókat érinti, mivel két nagytele-objektívét is frissítette a Nikon. Mindkét objektív teljesen új lencserendszert kapott, illetve a súlyuk jelentősen csökkent, amellett, hogy a most elérhető összes új fejlesztés is beépítésre került.

Az új 500mm f/4E 20 százalékkal könnyebb elődjénél. Az új 600mm f/4E pedig 25 százalékkal könnyebb, így 3090 és 3810 grammot nyomnak. Az új fluorit lencsetagoknak, valamint a magnézium ötvözeteket is tartalmazó felépítésnek köszönhető a súlycsökkenés, ami a súlyelosztást is kedvezően érintette, így már kevésbé lesznek orrnehezek az objektívek. Az újdonságok listája ezzel még nem ért véget, mivel beépítésre került az elektromágneses rekesz, amely egységes, pontosabb expozíciót tesz lehetővé nagy sebességű sorozatfelvétel esetén.  Mindkét objektívben megtalálható a Nikon rázkódáscsökkentő VR rendszerének legújabb verziója, amely négy lépésköznyi előnyt nyújt, kiegészítve a gyors mozgás követésére szolgáló SPORT móddal. Az újdonságok közé tartozik a speciális csapágyakon forgó állványrögzítő gyűrű, amely zökkenőmentesé teszi a fekvő és álló képkivágások közötti váltást. Az egyszerűbb szállítás érdekében az állványrögzítő közelebb helyezkedik el az objektívek hátsó részéhez, ami a mellékelt, egy darabból készült napellenző megfordítását is lehetővé teszi. Továbbá mindkét objektív rendelkezik a Nikon saját fejlesztésű fluorbevonatával, amely taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket.


A Nikon Silent Wave Motor-ja ezekben az objektívekben is megtalálható, de két felülbírálási lehetőség is van a kézi fókuszálás mellett: az A/M, amely az élességállító gyűrű használata esetén is az automatikus élességállítást részesíti előnyben, valamint az M/A, amely tetszőleges AF módban lehetővé teszi az azonnali váltást az automatikusról a kézi élességállításra. Továbbá a minimális fókusztávolság 3,6 m az 500 mm-es objektívnél, illetve 4,4 m a 600 mm-es objektívnél, mely szintén javult az előző verziókhoz képest.


A Nikon bemutatott két új kemény tokot is az objektívek mellett. A CT-505 az 500 mm-es, a CT-608 pedig a 600 mm-os objektív védelmére szolgál. Mindkét strapabíró és mégis könnyű kemény tok behajtható fogantyúval rendelkezik az egyszerű egymásra helyezhetőség érdekében, valamint egy külön tárolóhellyel a szűrők és a telekonverterek számára.

Akár az utazás élményeit szeretnénk megörökíteni, akár fényképész munkánk magas szintű ellátása a cél, a Nikon most bemutatott objektívjei megfelelő partnerként szolgálhatnak bármilyen fotós feladathoz. 

A hivatalos termék launch 07.17. Onnantól kezdve rendelhetőek a "kályhacsövek" és a városi zoom.  


Kérem várjon!