Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Bemutatkozik a Phase One légi kamera rendszere

2015.08.06. 10:15
Címkék: kamera, phase one,
Szerző: Gödöllei EszterA Phase One iXU-R légi kamera rendszere középformátumú felbontást és részletgazdagságot kínál a hozzá kapható 3 kiemelkedő minőségű optikával, - melyek 40 mm, 50 mm és 70 mm-esek.
A Phase One iXU-R 80, 60 és 160 MP-es, illetve Achromatic hátfal verziókban érhető el, a rendszerhez tervezett, cserélhető, központi záras 40 mm, 50 mm és 70 mm-es Phase One Rodenstock objektívekkel. 
Ezek a kamerák példátlan rugalmasságot tesznek lehetővé a légi felvételek készítésekor, ahol erre hatalmas szükség van. A Phase One iXU-R rendszerével a légi adatgyűjtés szakterületét célozza meg, ahol nagy igény van kicsi, könnyű, de mégis hatalmas felbontású fényképezőgépre, valamint kiváló minőségű optikákra. Emellett a Phase One FMC (Forward Motion Compensation) technológiájával is kompatibilis, valamint kis méretéből fakadóan gimballal is használható, illetve más stabilizáló és felvételt segítő eszközzel. TULAJDONSÁGAI

A Phase One iXU-R kamerarendszer hatalmas dinamikatartományt kínál, a középformátumú kameráktól már megszokott részletgazdagság és felbontás mellett. Az iXU-R a Rodenstock optikákkal kombinálva a légi fotósok által elvárt minőséget könnyedén teljesíti, sőt akár technikai újításai révén fel is múlja azt. 

- FMC opció a bemozdulásos életlenség csökkentéséhez
- a Phase One leggyorsabb 80 MP-es légi rendszere
- kicsi és könnyű, így akár kis repülőgépeken is gond nélkül használható
- felülmúlhatatlan képélesség
- 12.5 fényértékes dinamikatartomány
- kitűnő szín és részletgazdagság
- akár a terepen is könnyen cserélhető optikák
- a lencsék végtelenre vannak kalibrálva az egyszerűbb használhatóság érdekébenA Phase One iXU-R rendszere könnyen integrálható a már meglévő Phase One termékekhez akár a repülőn és az utómunka során is. Elég arra gondolni, hogy az energiaellátás megoldható a repülőgép energiarendszeréről, ha van 12-30 V-os csatlakozó.

- a kamera megkönnyíti a két irányú kommunikációt a repülésirányító rendszerrel (flight management system, FMS) és a fedélzeti számítógéppel
- a Phase One SDK programmal lehetőség van számítógépről beállítani a kamerát, kezelni az időzített kioldást és tárolni az elkészült képeket
- moduláris rendszer, az iXU-R egyszerűen integrálható korábban megvásárolt Phase One konfigurációkba is
- 80 és 60 megapixeles verzióban is elérhető
- elérhető RGB, vagy NIR (közeli infravörös tartományt is érzékelő) szenzorokkal is
- az 50 mm-es objektív LiDAR (lézerszkenner) mellett való használathoz lett tervezve
- központi zárra ellátott objektívek, melyek akár 1/1600-os zársebességre is képesekTOVÁBBFEJLESZTETT OBJEKTÍVEK

A légi kamerarendszerhez fejlesztett objektívek Németországban készülnek a Rodenstock-nál. 
Minden egyes objektív/zárszerkezet kombináció a légi fotózáshoz lett tervezve, minimális torzítással lehet számolni, valamint kiemelkedő MTF értékekkel rendelkeznek. 
Minden egyes objektív egyedileg ellenőrzött, végtelenre kalibrálják őket, hogy a teljes szenzoron maximális élességgel vetítse a készülő képet. A terepen is könnyen cserélhető objektívek elektronikusan vezérelt központi zárral vannak ellátva a maximális pontosság érdekében. 
A három választható fókusztávolság (40 mm, 50 mm és 70 mm) a legtöbb felhasználási területet le tudja fedni, valamint digitális terepmodellek (DTM és DSM) és orthográfiák készítéséhez is megfelelnek. Az 50 mm objektív, melynek kilépő szöge 56.4°, kifejezetten LiDAR melletti használathoz lett kialakítva.
 
A Phase One iXU-R rendszer egy masszív, kifejezetten légi fotózáshoz tervezett rendszer, az ennek megfelelő magas követelmények szerint kialakítva. A kis mérete és könnyű súlya miatt akár távirányítású repülőgépekkel (UAV) is használható.

- 6061-es alumínium ötvözetből készült
- masszív felépítés, kevesebb mozgó alkatrésszel az mechanikai fáradás elkerülése érdekében
- az eltávolítható részegységek biztosan csatlakoznak egymáshoz, elkerülendő a mozgást és a vibrációt
- önzáró LEMO csatlakozók
- tükör nélküli felépítés

További információt az iXU-R rendszerről itt, a többi Phase One légi kamera rendszerről itt találsz.
Kérem várjon!