Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Photokina 2016 - Tripont élménybeszámoló

2016.09.29. 10:54
Címkék: tripont
Szerző: Attila


Az idei Photokinán a Tripont csapata is képviseltette magát, öten utaztunk ki az év egyik legnagyobb fotós, videós eseményére Kölnbe. A Problogon egy korábbi cikkben ugyan már összefoglaltuk a kiállítás újdonságait gyártók szerint, most viszont szeretnénk röviden beszámolni személyes élményeinkről és tapasztalatainkról – számos fotó és egy videó kíséretében –, melyeket a Photokinán szereztünk.


Ahhoz, hogy végig járjuk a kiállítást, nem elegendő egyetlen nap, aki mindent szeretne látni, annak azt javasoljuk, több napra vegyen jegyet és vigyen magával egy kényelmes cipőt.

Az érdeklődés az esemény iránt hatalmas volt, komoly tömeg hömpölygött minden gyártónál, hogy kézbe vehessen egy-egy újdonságot. A standoknál dolgozók segítőkészen válaszoltak minden kérdésre, főleg németül vagy angolul, de találkoztunk olyan kiállítóval is, ahol a személyzet névtábláján jelezték, milyen nyelven lehet az adott személlyel társalogni. Egy ilyen esemény jó alakalom arra is, hogy akár olyan vloggerekkel is összefusson az ember mint a Digitalrev csapata.


A Canon standján egyértelműen az 5D Mark IV vitte a prímet.

Érdekes volt látni, hogy a fotós pletykalapok a „biztos forrásból” kapott információi néha mennyire  megtévesztőek, illetve néha mennyire pontosak. A legtöbb gyártó erre az eseményre időzíti a nagy bejelentéseit, így az újdonságokat a nagyközönség itt vehette először kézbe.A Nikon Keymission 360, a Nikon új 360⁰ akciókamerája várhatóan október második felétől lesz kapható.


A Nikon szakemberei rendkívül érdekes előadásokat tartottak az új termékekről.

Több standon volt lehetőség a termékek bérlésére is, így akár egész nap magunkkal vihettük és próbálgathattuk őket.Az Olympus standnál a teljes MILC kínálatot ki lehetett próbálni.


Az E-M1 Mark II-ről nagyon látványos hologram prezentációt láthattunk.

Menet közben öröm volt látni, hogy Borsi Flóra képeivel reklámozta magát az egyik fotópapír gyártó cég.

Több fotókiállítás is helyet kapott az eseményen pl: Leica Masters of Photography, vagy az Unicef Photo of the year, de nagy kedvenceink voltak az International Light Painting Award 2015 képei is.

A Manfrotto újdonságokról hamarosan hírt adunk.


A Tamron standján természetesen ott díszelgett az új Tamron SP150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2.

A Profoto hozta a kiállításra az új D2 vakut és a PRO-10-et is.Aki még nem volt soha a Photokinán, annak csak ajánlani tudjuk, aki pedig már járt kint, annak szerintünk nem kérdés, hogy ott lesz-e minden páros évben Kölnben.


A Gopro Karmából egy demo darabot vehettünk kézbe.
Blackmagic Design Video Assist működés közben.


Shoulderpod kiegészítők hagyományos anyagokból a jövő eszközeihez.


Xeen profi videós lencsék teljes sora.


Az Irix lencséi nálunk még nem igazán ismertek, reméljük ez hamarosan változni fog.


Nézzétek meg 16 perces videónkat:

A videó teljes egészében DJI Osmo-val készült.

A további képekért tekintsétek meg galériánkat:A képeket Tamron SP 35mm objektív és Canon EOS 6D váz kombóval készítettük.
Kérem várjon!