Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Egy fotós élete egy hétben: Hétfő – Atléta mozgásban

2016.10.10. 13:32
Címkék: d2, profoto,
Szerző: VoodooA fotósok életében minden nap egy új kihívás. Portré, sport, divat vagy esetleg valami teljesen más fog készülni? Nem számít amit a nap tartogat számunkra, csak egyféleképpen végződhet, egy tökéletes képpel. Egy hétig csatlakoztunk Andreas Lundberg elismert portré és divatfotóshoz, ahogy kipróbálta a Profoto D2–őt, - a világ leggyorsabb fejgenerátoros vakuját – és megfigyeltük, hogy győzi le az akadályokat. Andreas adrenalinnal és mozgással teljes fotózással kezdte a hetet.

Andreas Lundbergnek számára a fotózás egy életérzés. Életének minden egyes kis részlete fotó lehetne. Bele van égetve a DNS-ébe. Még egy ’ISO’ felirat is díszíti a karját tetoválás formájában.

Stockholmban élő portré és divatfotós, aki mindent editoriálban gondol el, legyen az high-fashion, beauty, reklám, portré vagy sport. Különböző fotózásai és más-más feladatai vannak minden hétre. ahol kompromisszumok nélkül tudja hozni a saját elképzeléseit és egyedi stílusát. Annak érdekében, hogy időről-időőre éles és nagy kontrasztú képeket készítsen, nem elég az elkötelezettség és a kemény munka, hanem egy gyors, megbízható és sokoldalú vakura is szüksége van, mint amilyen a D2.

A fotózás

© Evan Pantiel

A hétfői fotózás a stockholmi Delight stúdióban kezdődött. Andreas azt a feladatot kapta, hogy egy tornász szövetkezetnek olyan kampányt készítsen, ami megmutatja a különböző gyakorlatok sebességét és az atléták mozgékonyságát. A tornászok, csakúgy mint Andreas, szintén elkötelezettek szenvedélyük iránt és Andreas ezt akarta megörökíteni. 

© Andreas Lundberg

„Azokra a dinamikus mozdulatokra gondoltam, amikre a testükkel képesek. A szuper éles, apró részletekben rejlő energia és mozgás az, ami igazán lázba hozott.” – mondta Andreas, amikor művészi ötletéről kérdeztük.
Andreas meg akart róla győződni, hogy az atléták jól néznek ki és a dinamika érezhető a képeken. A hősies pózokban fotózott izzadtságtól gyöngyöző homlokú model és a levegőben szálló krétapor olyan hatást keltettek, mintha megállították volna az időt és a teret. A gyönyörű fényekkel teret adott a képeknek.

© Andreas Lundberg

A kihívás

© Evan Pantiel

A sportfotózás nagy igényekkel jár. Résen kell lenned, hogy ne hagyj ki egyetlen fontos mozzanatot sem. A legnagyobb kudarc, ami történhet egy fotóssal, az ha pont azt a pillanatot hagyja ki, ami a legfontosabb lenne. A történések közepette nem akarod kérdőre vonni, hogy a vaku vajon villant-e. Ez egy olyan szituáció, ahol a kellő gyorsaság mindent eldönt.

© Evan Pantiel

© Andreas Lundberg

A világítási lehetőségek nagyon trükkösre sikerültek. Volt egy nagyon szép, bár kissé kemény környezeti fény, amit Andreas mindenképp bele akart vinni a képébe.

„Igyekszem, hogy a természetes fény minden képemen képviselje a hozzáadott értéket. A legtöbb képem vakuval készítem el, de nem feltétlen szeretném láttatni, hogy az az.” – fogalmazott Andreas. 

Ehhez szüksége volt egy gyors fényképezőre és egy gyors vakura – egy világítási eszközre, ami nem hagyja cserben őt. „Az az érzés, hogy a leggyorsabb vázzal rendelkezel, biztosítja, hogy még kreatívabban gondolkozz egy-egy munkád során.” – mondta Andreas.

© Andreas Lundberg

© Evan Pantiel

A megoldás

© Rebecca Ahremark

Nyolc darab Profoto D2 vaku gondoskodott arról, hogy ne gátolja semmi a kreatív kibontakozásában, illetve arról, hogy biztosan tűéles képek készüljenek a tornászokról. Két vakut használt a háttérre, egyaránt használta a Zoom reflektort, valamint a 1x4” Softboxot.

© Rebecca Ahremark

A HSS (High Speed Sync.) funkciót használva Andreas könnyedén össze tudta hozni az ablakon bejövő környezeti fényeket a vaku fényével, így teljes mértékben irányítása alatt tudta tartani a fényeket. A maradék négy vakut a hátsó ablakokra irányította. Ezeket narancs fóliával lágyította és hozta játékba, hogy a reggel felkelő nap fényét szimulálja. Az Air Remote TTL-C kioldót egyszerűen sorozatfelvételre állította és egymás után kapta el a pillanatokat.

© Evan Pantiel

Felszerelés

Férfi tornász
8 x D2 fejgenerátoros vaku
2 x Zoom Reflector
2 x Softbox RFi 1×4’
1 x Air Remote TTL-C

Női tornász
4 x D2 fejgenerátoros vaku
2 x Zoom Reflector
2 x Softbox RFi 1×4’
1 x Air Remote TTL-C

© Evan Pantiel

© Evan Pantiel

© Rebecca Ahremark
A sorozat további cikkei a következő linkeken érhetőek el:
Kérem várjon!