Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Egy fotós élete egy hétben: Szerda – Gyors Divat

2016.10.25. 17:33
Címkék: profoto d2,
Szerző: VoodooA fotósok életében minden nap egy új kihívás. Portré, sport, divat vagy esetleg valami teljesen más fog készülni? Nem számít, amit a nap tartogat számunkra csak egyféleképpen végződhet, egy tökéletes képpel. Egy hétig csatlakoztunk Andreas Lundberg elismert portré és divatfotóshoz, ahogy kipróbálta a Profoto D2–t, - a világ leggyorsabb fejgenerátoros vakuját – és megfigyeltük, hogy győzi le az akadályokat. A szerdai nap egy gyors helyszíni divat fotózással telt, ahol nem akart az időkorlátból kicsúszni.


Egy fotósnak a sebesség többet jelent ezer szónál. Villanás idő, freeze mód, és gyors vakuszinkron idő (HSS) a sebesség nagyon fontos szempontjai, de nem az egyedüliek. A szabadalmaztatott TTL technológiával a Profoto D2 fejgenerátoros vaku segít felgyorsítani a munkafolyamatokat. Csak mérj és lőj, hiszen a D2 automatikusan a tökéletes expóra igazodik. A manuál mód egy gombnyomásra elérhető, így akár egy pillanat alatt válthatsz a különböző beállítások és módok közt.

Amikor külső helyszínen fotózol, akkor jó, ha a munkád nem teljesen a környezeti fényektől függ. A nap könnyedén megviccelhet, beárnyékolhat vagy reflektor szerűen betűzhet pont ott, ahol a legkevésbé lenne rá szükséged, vagy egy épület, felhő mögé húzódhat. Ebben az esetben egy megbízható és gyors vakura van szükséged, hogy átvedd a fények feletti irányítást.

A fotózás


© Andreas Lundberg

A helyszín Stockholm óvárosa, ami a szűk macskaköves utcáiról és történelmi látványosságairól híres. Andreas ezen a helyszínen töltötte a szerdai napot egy magazin divat editorial fotózásával. A megrendelő mindenképp eseménydús képeket akart.


© Evan Pantiel

Andreasnak két modellje volt, akik a csúszós és sima köves sikátorban futottak úgy, hogy egy futópálya rekreációját alkossák meg vizuális összhangban. A női modell ruhája úgy viselkedett, mint egy darab fátyol a szélben. Andreas tökéletes és tiszta élességgel akarta elkapni a pillanatot, amihez egy kellően gyors vakura volt szüksége. A feladat az volt, hogy a ruhát és a hajat egyaránt pillanatszerűvé varázsolja.

A kihívás


Andreas és csapata olyan helyen fotóztak, ami tele volt turistával, így ahhoz, hogy a kép meglegyen, nagyon gyorsan kellett a szettet összeállítani és fennakadás nélkül elkészíteni a felvételeket. A nap egy épület oldaláról tükröződve olyan erősen sütött, hogy az folyamatos és szokatlan fénykörülményeket okozott.


© Evan Pantiel

„Az egészben a legnagyobb kihívást a nap okozta. A falakat és építményeket különböző tónusban világította meg mindegyik képen, így tennem kellett valamit, hogy újra átvegyem az irányítást a fények felett.”
Mindenek felett a nap folyamatos változása meghatározta az egész napot. A fotózás kezdetén teljesen más fényviszonyok voltak, mint a nap végén, de Andreasnak így is kellett hozni azt a szintet, stílust és hangulatot, ahogy az első képet elkezdte.

A megoldás


© Andreas Lundberg

Egylámpás megoldásokkal nagyszerű dolgokat tudsz készíteni. A Profoto D2 két különböző, 500 és 1000 Wattos teljesítménnyel érhető el. Andreas túl akarta lőni fényben a napot, viszont kellő sebességet szeretett volna a tökéletesen éles kép érdekében. Ernyő fanatikusként Andreas a D2 1000 AirTTL vakut egy mély Umbrella Deep Silver XL ernyővel alkalmazta.


© Evan Pantiel

„Azért hoztam magammal a Profoto D2-őt, mert gyorsan szettkészre lehet állítani. Megkértünk egy idős antik árust a sarkon, hogy a fotózás erejéig áramot kölcsönözhessünk tőle. Pár perc alatt minden készen állt a fotózásra.”


© Evan Pantiel

A fényképezőgép tetején az Air Remote TTL-C kapott helyet, amivel szinte bárhonnan irányíthatta a vakut. Andreas a helyes expozíció érdekében a TTL módot használta, finomhangolta, így fénymérő nélkül könnyedén tudott fotózni.
„Nagyon elégedett vagyok a képpel. Nagyszerű és szerencsére könnyű is volt a modellekkel dolgozni. Ragyogóan néztek ki a napsütésben. A stílusuk, ruháik, és a kiegészítők egyaránt összhangban voltak az óváros hangulatával.”


© Evan Pantiel

A felszerelés
1 x D2 vaku
1 x Umbrella Deep Silver XL
1 x Air Remote TTL-C
© Evan Pantiel


© Evan Pantiel


© Evan Pantiel

[Profoto Blog]


A sorozat további cikkei a következő linkeken érhetőek el:
Kérem várjon!