Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Egy fotós élete egy hétben: Péntek – Villantsd meg a fröccsenést

2016.11.04. 11:37
Címkék: profoto d2,
Szerző: VoodooA fotósok életében minden nap egy új kihívás. Portré, sport, divat vagy esetleg valami teljesen más fog készülni? Nem számít, amit a nap tartogat számunkra csak egyféleképpen végződhet, egy tökéletes képpel. Egy hétig csatlakoztunk Andreas Lundberg elismert portré és divatfotóshoz, ahogy kipróbálta a Profoto D2–t, – a világ leggyorsabb fejgenerátoros vakuját – és megfigyeltük, hogy győzi le az akadályokat.


A pénteki finálé alkalmából Andreas a Häringe kastélyhoz látogat el, ahol a Nagy Gatsby-re hajazó környezetben egy exkluzív cipőpárt kap lencsevégre.

A sebesség rugalmassághoz vezet és a legtöbb probléma megoldható vele. A fotós problémamegoldó személyiség és vízionárius is egyben. Minden nap a maximumot hozod és minden nap újabb egyedi ötlettel kell előállnod. Az idő mindig ellened fordul, ezért gyorsan és hatékonyan kell dolgozni, ez lesz a legnagyobb kihívásod.

A jól megérdemelt hétvége előtti napot Andreas helyszíni fotózással töltötte, amelyre egy nemzetközi cipőmárka bízta meg őt. Ezúttal két munkát végzett el egy csapásra. Az előnye a sokoldalú eszköznek, hogy te magad rugalmasabbá válsz és emiatt több kihívást tudsz bevállalni. A márkának, a következő szezon alkalmából, kampányfotókra volt szüksége.

A fotózás


A termékfotózás Andreas stúdiójában zajlott. Tárgyasztalt használt, ami azért hasznos, mert a fotózott termék visszatükröződik róla. Kettő, oldalra elhelyezett, RFi Softbox 1x4’ fényformálóval szerelt D2 vakut használt, amelyek körülbelül 45 fokos szögben irányultak a cipőpárra. Felülről egy D2 és Softlight Reflector White (beauty dish) kombóval világította meg az egész jelenetet, ez kellően lágy és kifinomult fényt kölcsönzött a cipőknek.


„A D2 vakuk nem csak akcióval teli fotókra használhatók, ideális választás termékfotók esetében is. A D2 fényének minősége, színe mindig megbízhatóvá teszi. Azt gondolnád a termékfotózás egyszerű dolog, de valójában intenzív feladat, hihetetlen precizitást igényel.”Andreas csapatával Stockholm déli részére utazott az álomba illő, fantasztikus történelemmel teli Häringe kastélyba.

„Ezek karakteres cipők, szerettem volna olyan helyen fotózni őket, ami tükrözi ezt a karaktert,” mondta Andreas.


© Evan Pantiel

Amolyan nagyszerű érzésre, Gatsby szerű hatásra vadászott fotózás közben. Megkérte modelljét, hogy üljön le a medence mellé és lábaival fröcskölje fel a vizet. Az exkluzív cipők körül felfröccsenő vizet a lehető legélesebb formában szerette volna megörökíteni.

A kihívás


© Evan Pantiel

Andreas az 1000 Wattos D2-t és a Deep Umbrella Silver XL fényformálót használta. Jobb oldalra helyezte a vakut, hogy a modell hátát érje a fény. Tudta, hogy az erős napfény fogja a legnagyobb kihívást nyújtani. Szerencsére a Profoto D2 HSS kompatibilis.


© Evan Pantiel

Az Air Remote TTL-C kioldó segítségével egy gombnyomással HSS módba kapcsolta a Canon 1DX fényképezőgépét. Ezzel lehetővé téve gyorsabb záridőt, amellyel sikeresen megfagyasztotta a levegőbe repülő vízcseppeket.


© Andreas Lundberg


© Evan Pantiel

Az eredmény


© Andreas Lundberg


© Evan Pantiel

A végső fotók nagy méretű hirdetőtáblákon jelent meg. A lényeg az volt, hogy a képen lévő részletek már messziről is észrevehetők legyenek.

„Úgy gondolom, hogy elég szofisztikált és ütős pózt sikerült elkapnunk, a cipők elegánsan mutatnak és egy kis csavart is sikerült becsempésznünk, a vizet,” mondta Andreas a fotózás után. „Teljes mértékben úgy sikerültek a fotók, ahogy azt a fejemben elképzeltem, nem lesz szükség sok utómunkára.”


© Andreas Lundberg

Nem csak a vizet sikerült befagyasztani, de a modell bőre is bársonyos hatásúra sikerült. „Sokféle részből állt a kampányt. Tekintélyes munka volt. Mindig izgalmas látvány, ha a munka úgy sikerül, ahogy azt elképzelted.”

© Andreas Lundberg

© Evan Pantiel

A felszerelés

Termékfotók
3 x D2 vaku
1 x Softlight Reflector White
2 x Softbox RFi 1×4’
1 x Air Remote TTL-C

Helyszíni fotózás

1 x D2 Monolight
1 x Umbrella Deep Silver XL
1 x Air Remote TTL-C

Köszönjük


© Evan Pantiel© Evan Pantiel

© Evan Pantiel

© Evan Pantiel

© Evan Pantiel

A sorozat további cikkei a következő linkeken érhetőek el:
Kérem várjon!