Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Az egyszemélyes stáb - Dji Osmo Pro és Osmo RAW

2017.01.06. 10:57
Címkék:
Szerző: Bogi

A profi filmgyártásban az idő pénz, és a pénz is – pénz. Mindennél többet számít, hogy egy megoldás idő- és költséghatékony legyen. Ebből a szempontból pedig nem mindegy, hogy egy felvételhez komplett stáb kell-e, vagy pedig egyetlen operatőr.


A Dji Osmo eddigi kis kézikameráinak forradalmi újítása az volt, hogy megdöbbentően hatékonyan stabilizálták a felvételt. Most újabb nagy lépést tett a Dji a profi filmkészítés irányába. Az Osmo PRO és RAW kamerák könnyen hordozhatóak, egy kézben elférnek, mégis gondoskodnak a stabilitásról. De emellett kiváló képminőséget és lenyűgöző dinamikatartományt is biztosítanak.

A komplex jelenetek felvétele vagy a kis térben való forgatás tehát hirtelen meglepően könnyűvé vált.


STABILAN, ZÖKKENŐMENTESEN

Az Osmo Pro és az Osmo RAW stabilizálásra optimalizált 3 tengelyes gimballal van felszerelve. Így a felvétel akkor sem döccen, ha mozogsz közben.  Hosszú kültéri felvételeknél, hosszú snitteknél nagy segítség – vagy olyan szűk terekben, például egy kocsiban, ahol eddig szinte lehetetlen volt forgatni.

PROFI KÉPMINŐSÉG

Az Dji Osmo Pro 4K videófelvételt készít 4096×2160/25fps-sel és 3840×2160/30fps-sel, illetve 1080p HD videót 1920×1080/60fps-sel a slow motionhöz. Az Osmo RAW még ennél is többre képes. Veszteségmentes 4K videót rögzít CinemaDNG RAW-ban 30fps-sel, 1.7 Gbps –es átlagos bitrátával (legnagyobb bitráta: 2.4 Gbps). Emellett mindkét kamera 16 megapixeles állóképeket készít.

Ki-ki mérlegelheti, hogy mire van szüksége. Ha csak a lehető legjobb minőséggel éred be, válaszd az Osmo RAW-ot. Ha viszont nem elég gyors a számítógéped vagy nem akarsz túl sok időt szánni a szerkesztésre, akkor hidd el, az Osmo PRO-val is elégedett leszel.

NAGY DINAMIKATARTOMÁNY

A dinamikatartomány 12.8 lépésének köszönhetően az árnyékok és csúcsfények is tökéletes tisztasággal látszanak minden felvételeden.

MIKRO NÉGYHARMADOS KÉPÉRZÉKELŐ

Az Dji Osmo Pro és RAW kamerák nagy teljesítményű Mikro Négyharmados képérzékelővel vannak ellátva, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy alacsony legyen a zaj, és a felvétel minél jobban visszaadja a színeket. Az érzékelési terület nyolcszor nagyobb, mint a Zenmuse X3-ban használt 1/2.3 inch-es érzékelőé, az ISO-érzékenységi tartomány pedig 100 és 25600 között van.

CSERÉLHETŐ LENCSEFOGLALAT

A szabványos Mikro Négyharmados (MFT) lencsefoglalat lehetővé teszi, hogy a 24 és 90 milliméteres gyújtótávolságnak megfelelő optikákat illessz bele. Ez nagy szabadságot ad felvétel közben, és jobban ellenőrzés alatt tarthatod a kompozíciót.

PRECÍZIÓS FÓKUSZ

A DJI Focus Handwheel-t kifejezetten az Osmo Pro és RAW-hoz tervezték, hogy a kezeddel mozgatva a kereket gyorsan és pontosan állíthasd a fókuszt. Kicsi és nagyon könnyen állítható. A vezérlőgomb azonnali visszajelzést ad: úgy érzed, mintha az optikát forgatnád. Addig mozgasd, amíg éles, tiszta képet nem kapsz.

KOMPLETT FELSZERELÉS

Mit találsz az Osmo Pro és RAW készletben? Mindent, ami egy professzionális forgatáshoz kell. Többek között 4 darab 1225mAh nagy kapacitású, intelligens elemet, egy elemtöltőt, amely egyszerre négy elem töltésére alkalmas, és egy vízhatlan táskát.

Akik már tesztelték valamelyiket a két termék közül, arról számoltak be, hogy bár eleinte csak kiegészítő kamerának szánták, rá kellett jönniük, hogy szinte mindent egyszerűbben és kényelmesebben tudnak megoldani vele. Leszámítva a kevés fényben való forgatást és az olyan helyzeteket, amikor egy állvány használata elkerülhetetlen, a Dji Osmo PRO és az Osmo RAW jótállt magáért. És olyan új lehetőségeket és szabadságot adott, amit addig elképzelni sem tudtak.

Nagy élményt jelent, hogy a vezérlés és az ellenőrzés szinte teljesen vezeték nélküli kapcsolattal történik. Egyik kézben az okostelefon, amelyen az expozíciót és a fókuszt lehet állítani, másik kézben maga a kamera. Képzeld csak el: úgy forgathatsz autóból, hogy csak a kamerás kezedet dugod ki az autó tetőablakán, miközben a kocsiban ülve gond nélkül állíthatod az értékeket a másik kezeddel.

A tesztelők negatívumként csak a kamera hangrögzítését emelték ki, mivel az a gimbalok alapzaja miatt csak nagyobb hangerőt tud felvenni. De valljuk be őszintén: aki komolyan foglalkozik a hanggal, az úgysem a kamera mikrofonját fogja használni.

Kérem várjon!