Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Tündérmese a Phase One-nal

2017.03.09. 15:21
Címkék: phase one, xf
Szerző: Bogi

„Fotósként úgy érzed, hogy magasabb szintre léptél, amikor egy középformátumú, csúcstechnológiás fényképezőgéppel dolgozol. Ez a minőség kézzelfoghatóan megjelenik a képen.” Bella Kotak

bella-kotak-banner

Az Egyesült Királyságban élő Bella Kotak művészi és divatfotózással foglalkozik, legutóbbi képeivel nőies, hervadt virágokkal borított tündérvilágba repít minket, amelyet a Phase One XF 100MP kamerarendszerrel örökített meg. Rabul ejt a természet és a nőiség csillogó szépsége és varázslata, ahogyan Bella a munkájáról és inspirációjáról mesél, és persze az eszközökről is, amelyekkel a képeit készíti.A képeid egyszerűen varázslatosak. Honnan jön az ösztönzés, hogy ilyen világot, ilyen jeleneteket teremts? 

Az első fotó, a Tél vadvirága, egy úton lévő, királynőszerű figura történetét meséli el. Virágos köpenyét olyan megmaradt virágokból készítettem, amelyeket tavaly óta gyűjtögettem – sokat, nagyon sokat halmoztam fel. Szeretek játszani az összeütköző témákkal. Virágok a tél közepén, ez nem megszokott látvány, ezért arra gondoltam, hogy érdekes látványt nyújt majd. Ezzel a fényképpel akartam búcsút mondani a 2016-os évnek, és meghívni a képem nézőit, hogy új, tündéri kalandokra tartsanak velem az új évben. Ez persze csak az én interpretációm. Nagyon érdekel, hogy mások hogyan értik, számukra mit jelent.

A második kép, amelynek a Tavasz leánya címet adtam, az otthonomhoz közeli erdő kis tisztásán készült. Az erdőknek csodálatos az energiája, mágikus hangulatuk van. Ebben a jelenetben egy királynőt szerettem volna elcsípni, ahogy egyik világból éppen átcsúszik a másikba. Tetszett, ahogy a vékony, törékeny fátyolvirág finomsága ellentétben állt az ő erős, hatalmas jelenlétével. Fény a sötét erdőben.


„A Phase One-nal készített képfájlok részletessége és élessége olyan kifinomultságot ad az anyagnak, hogy kifejezett élvezetet jelent a szerkesztésük.” Bella Kotak

Legutóbbi fotóidnál a Phase One’s XF 100MP kamerarendszert használtad. Mesélnél róla, hogy milyen élmény volt ezzel a rendszerrel dolgozni? 

Úgy döntöttem, hogy ezt a sorozatot a Phase One kamerával fogom elkészíteni. Mivel az elmúlt pár évben lehetőségem volt ezzel létrehozni művészi alkotásokat, őszintén azt mondhatom, hogy össze sem lehet hasonlítani más kamerákkal. Külön lapon kell említeni.

Sokszor fotózok csak napfénynél, és néha megesik, hogy nincs elegendő fény, különösen a borongós, szürke napokon. De még ha 3200 ISO-val dolgozom is, a kép megőrzi a szépségét, a képzaj nem okoz problémát, és ami ennél is fontosabb, rugalmasságot biztosít a színárnyalatokkal. Mindig Capture One-nal dolgozom fel a képeimet, és a színekkel kapcsolatos folyamat első szakasza is itt történik.

A Phase One-nal készített képfájlok részletessége és élessége olyan kifinomultságot ad az anyagnak, hogy kifejezett élvezetet jelent a szerkesztésük. Őszintén azt mondhatom, hogy ez a munkámat és a részletek iránti figyelmemet új szintre emeli, és azt hiszem, hogy ezt a fejlődést az is látja, akit megnézi a munkáimat – az ügyfeleim és a gyűjtők is. Fotósként úgy érzed, hogy magasabb szintre léptél, amikor egy középformátumú, csúcstechnológiás fényképezőgéppel dolgozol. Ez a minőség kézzelfoghatóan megjelenik a képen.

„Őszintén azt mondhatom, hogy ez a munkámat és a részletek iránti figyelmemet új szintre emeli, és azt hiszem, hogy ezt a fejlődést az is látja, aki megnézi a munkáimat.” Bella Kotak

Milyen objektíveket használsz a legszívesebben? 

A kedvenc objektívjeim, amelyeket használni szoktam, az 55mm, a 80mm és a 110mm rekeszlamellás objektívek a Schneider Kreuznach „Blue Ring” sorozatából. Azért szeretem őket, mert az élességük és a kép tisztasága egyedülálló. Fotózás közben gyakran váltogatom ezeket az objektíveket, és mindig gyönyörű képet adnak, akár távoli felvételről, akár egy közeli portréról van szó.”

Mivel fogsz a közeljövőben foglalkozni?

Ez az év számos fényképezési kalandot tartogat! Remélem, hogy folytatni tudom azt a projektemet, amelyben meglepő tájakba helyezem azokat a tündéralakokat, akiket én hozok létre, hogy teljesen elmerülhessek ebben a világban. Van egy új projektem is, amelynek már elkezdtem az előkészítését. Ezzel a sokszínűség és nőiség iránti szeretetemet fogom ünnepelni, szó szerint virágzó képeken.Bellával kapcsolatba léphetsz, és elmerülhetsz több csodálatos képében a weboldalán (bellakotak.com), de Facebookon is megtalálod.


Kérem várjon!