Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Csúcstechnológia kompakt testben: itt a Lumix GX9!

2018.02.15. 13:48
Címkék: gx, panasonic, lumix, kompakt, a
Szerző: BumbleBee

A Panasonic bemutatta új, kompakt, cserélhető objektíves tükör nélküli (DSLM) fényképezőgépét. A GX9 kompakt méretével és a benne rejlő csúcstechnológiával tökéletes választás a professzionális élményre vágyó amatőr fotósoknak.

A 20,3 megapixeles Digital Live MOS képérzékelő gondoskodik róla, hogy a legapróbb részletek is látszódjanak. A háromdimenziós színszabályozás egymástól függetlenül érzékeli a színárnyalatot, a telítettséget és a fényerőt, hogy gazdag színvilágot jelenítsen meg a képeken. A GX9 többszörös zajszűrési eljárásának köszönhetően gyenge fényviszonyok között is jó minőségű képeket készíthetünk.

A DFD technológiának köszönhetően a LUMIX GX9 rendkívül gyors, körülbelül 0,07 másodperces2 autofókusszal és nagy sebességű, 9 képkocka/másodperc (AFS) / 6 képkocka/másodperc (AFC) sorozatfelvételi móddal rendelkezik, hogy a gyorsan mozgó témák is fókuszban maradjanak.

A különböző AF funkciók, mint amilyen az arc/szem felismerő AF (Face/Eye Detection AF) és a népszerű precíziós AF (Pinpoint AF) még sokoldalúbb használatot tesznek lehetővé, hogy a legkülönbözőbb felvételi körülményeknek is megfeleljenek. A Csillagfény AF segít, hogy a felhasználók autofókusszal készíthessenek éjszakai képet a csillagokról.


A legjobb felvételek elkészítését egy új LVF (élőképes kereső) segíti, amely 80 fokban dönthető felfelé, ami különösen a szemmagasság alatti síkból történő fényképezést könnyíti meg. A 2760K képponttal egyenértékű nagy felbontást biztosító 16:9 széles képernyőjű LVF 1,39x / 0,7x (35 mm-es rendszerrel egyenértékű) nagyítást és 100%-os látómező-megjelenítést nyújt.

Az energiatakarékosság érdekében a fényképezőgép új funkciója automatikusan alvó üzemmódba kapcsolja a kijelzőt egy adott idő elteltével, ha azt érzékeli, hogy a felhasználó szeme eltávolodik a képkereső szemérzékelőjétől. Az energiatakarékos LVF-nek köszönhető a hosszú akkumulátor-üzemidő, amely 3egy töltéssel körülbelül 900 kép készítéséhez elegendő.


Az új, 3,0 hüvelyk átmérőjű, 1240K képpontos, nagy felbontású, érintőképernyő 80 fokban dönthető felfelé és 45 fokban lefelé, hogy a fényképezőgépet magasan vagy alacsonyan tartva is lehessen képet készíteni.

A precízebb képek eléréséhez a LUMIX GX9 az 5-tengelyes Dual I.S. (képstabilizálás) technológiával csökkenti még hatékonyabban az elmosódást. A fényképezőgéppel még gyenge fényviszonyok között is elmosódás nélküli képeket és videókat készíthetünk széles és tele állásban is. A képstabilizáció fényképeknél és videofelvételeknél is működik, beleértve a 4K videó üzemmódot is

A bemozdulás okozta elmosódás csökkentése érdekében a Lumix GX9 zárszerkezete elektromágneses meghajtást alkalmaz, amely körülbelül 90%-kal csökkenti a zárműködés keltette rezgéseket. Az elektromos zár csökkenti a bemozdulást. Az utcai pillanatokra vadászó fotósok minél kevésbé akarják megzavarni a képek szereplőit, ezért számukra is előnyös, hogy a mechanikus zár hangját is csökkentették. Ráadásul néma üzemmódban a mechanikus zár helyett az elektronikus zár lép működésbe, minden hangot (AF, működés) kikapcsol a fényképezőgép, és egy fokozattal lejjebb veszi az AF segédfény és a vaku erősségét a speciális felvételi körülményekhez alkalmazkodva.


A LUMIX GX9 képes folyamatos, nagy felbontású 4K videókat készíteni 3840x2160 felbontással 30p / 25p (50 Hz-es terület) vagy 24p minőségben MP4 formátumban.

A Lumix GX9 utófókuszáló (Post Focus) funkciót is nyújt, amellyel a felhasználó a kép készítése után is kiválaszthatja, mely terület legyen fókuszban. Ez nagyon hasznos például makró fotózásnál, ahol kötött fókuszálásra van szükség, vagy amikor a hangsúlyokat kell változtatni a fókuszban lévő alany változtatásával.

A fókuszsorozat (Focus Stacking) funkcióval több utófókuszálással készített kép egyesítésével lehetőséget kapunk a mélységélesség utólagos módosítására is.

Ráadásul a Lumix GX9 4K FOTÓ üzemmódjában az új fénykompozíció (Light Composition) funkció is megtalálható. A fényképezőgép ilyenkor egyesíti a képeket és a nagyobb fényerejű pixeleket használja fel. Ezzel a funkcióval még ragyogóbb, drámaibb megjelenítéssel lehet megragadni például a tűzijátékokat vagy az éjszakai panorámákat.

A LUMIX GX9 emellett 4K élő vágás (4K Live Cropping) funkcióval is rendelkezik, amely stabil svenkelést vagy zoomolást kínál videofelvétel közben. A svenkelt felvételek készítésénél a zökkenőmentes svenkhatás eléréséhez nincs szükség különleges felszerelésre, például csúszkára, egyszerűen csak be kell állítani a látószöget. Be lehet állítani először a zoomolás utáni látószöget is, hogy a téma tökéletesen jelenjen meg a képen. A digitális működésnek köszönhetően a zoomolás közben is folyamatos a kép, mert a folyamat nem mozgatja a zoom lencséket.


Még nagyobb kreatív szabadságot nyújt a fókuszsorozat (Focus Bracketing) és a rekeszsorozat (Aperture Bracketing) funkciók hozzáadása. A fókuszsorozattal akár 999 képből álló sorozat készíthető különböző fókusztávolságokkal. A rekeszsorozattal a felhasználók eltérő mélységélességű sorozatfelvételeket készíthetnek. Utólag kiválaszthatjuk a legjobb fókusztávolságú vagy mélységélességű fotókat.

A Lumix GX9-nél szintén új funkció, hogy a képeket egyszerre lehet kreatív szűrővel és anélkül is rögzíteni. A RAW fájlokat a fényképezőgépen is fel lehet dolgozni, így a fotós nincsen számítógéphez kötve.

A LUMIX GX9 Bluetooth és Wi-Fi® kapcsolattal is rendelkezik, hogy rugalmasabb legyen a felhasználási élmény és azonnal meg lehessen osztani a képeket. A mobil eszközünkre telepíthető Panasonic Image App alkalmazás segítségével távolról is vezérelhetjük a fényképezőgépet, képeket készíthetünk, böngészhetünk és oszthatunk meg. A Bluetooth 4.2 kompatibilitás lehetővé teszi az okostelefonhoz vagy tablethez történő azonnali csatlakozást minimális energiafogyasztás mellett. A kapcsolat segítségével okostelefonról vagy tabletről lehet vezérelni a fényképezőgépet, és automatikus helymeghatározó GPS-címke is társítható így a fényképekhez

Kérem várjon!