Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Mavic Air törésteszt!

2018.02.15. 16:07
Címkék:
Szerző: BumbleBee

A Mavic Air első, hátsó és alsó környezetérzékelő szenzorral rendelkezik, de vajon mennyit bír a drón a legdurvább terepviszonyok között? A We Talk UAV csapata több helyzetben is tesztelte a Mavic Air strapabíróságát. Íme az eredmény:

Akadályok elkerülése

A teszt első állomása azt tesztelte, hogy hogyan reagál a drón az útjába kerülő akadályokra. A DJI többi környezetérzékelővel felszerelt drónjához hasonlóan a szenzor a Mavic Air-t is megállította épp az ütközés előtt. Az első és hátsó szenzor probléma nélkül tette a dolgát. Az alsó szenzor tesztelésénél egy kicsit közel szállt a drón az alatta repülőhöz. De a teljes igazság kedvéért megemlíteném, hogy nem közvetlenül alatta volt a drón, hanem enyhén oldalt.


Léggömb, airsoft puska

A második körben olyan szituációban vizsgálták a Mavic Air ellenállóságát, amikkel egy átlagos gyerek vagy fiatal közelében is szembe találhatja magát: előbb léggömböt vágtak hozzá majd meglőtték airsoft fegyverrel. A lufi egyszerűen szétpukkant rajta anélkül, hogy jelentősen kibillent volna, és derekasan állta az airsoft golyókat is.


APAS teszt

Az APAS (továbbfejlesztett akadályelkerülő rendszer) révén a drón képes repülési útvonalat kalkulálni, 3D-ben leképezi maga körül környezetét, ennek köszönhetően kikerülni az útjába kerülő akadályokat.


Súly teszt

A Mavic Air könnyedén repült a hozzá kötött 300 grammos drónnal is.


Víz

Bár a drónt nem hirdették vízállóként, de zavartalanul lebegett tovább azután is, hogy egy palack vizet ráöntöttek.


Rosszul felhelyezett propeller

Az első olyan eset, melyben a drón elbukott: rosszul felhelyezett propellerrel nem volt képes felszállni.


Ütközés különböző keménységű tárgyakkal

A We Talk UAV a valódi ütközéspróbát sem hagyta ki; különböző sebességgel, eltérő keménységű tárgyaknak vezették a Mavic Airt. A bokorban való landolást gond nélkül vészelte át, meglepetésünkre a fának csapódást nem csupán túlélte, de tökéletesen repült közvetlenül utána.


Összefoglalás

A teszt bemutatta, hogy a Mavic Air minden körülmények között állja a sarat. Ugyan az egyik propeller vége kicsit megsérült, amikor a drón a fának ütközött, de ennek ellenére gond nélkül tovább repült. A korábbi modellhez képest a Mavic Air gimballja sokkal jobb védelemmel rendelkezik; a drón teste olyan kialakítású, hogy védőburkot képez a kamera körül. Bár leggyakrabban a drónok kamerája sérül meg a fának ütközésnél, de a DJI Mavic Air esetében ettől már nem kell félnünk.

A cikk és a képek forrása itt található.

Kérem várjon!