Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Lux Noctis - ismert tájak új megvilágításban

2018.03.09. 13:58
Címkék:
Szerző: BumbleBee

Évről évre egyre több technikai fejlesztés teszi lehetővé, hogy a fotósok még sokoldalúbban fejezhessék ki magukat. Korábban csak helikopterre szállva volt lehetőség a légi fotózásra, de ma már a kicsi, könnyen irányítható drónoknak köszönhetően sokkal szélesebb körök számára vált elérhetővé, hogy más perspektívából mutassák be a világot, ráadásul ezek az eszközök más kreatív lehetőségeket is rejtenek magukban, amikre a légi járművekkel nem lennénk képesek.


Az alkotók találékonysága a drónokkal párhuzamosan fejlődik, folyamatosan újabb és újabb lenyűgöző alkotások születnek. Korábban már írtunk a fényfestésről, ezúttal ismét egy különleges képsorozatot és alkotót mutatunk be a témához kacsolódva.

Reuben Wu lenyűgöző, túlvilági hangulatú tájképeket alkot, melyek a XIX. századi romantikus festészet és a science fiction keverékeként írható le. Teszi ezt egy drónra rögzített fényforrás segítségével, így megvilágítva a kiválasztott helyszíneket. Az eredmény a Lux Noctis elnevezésű misztikus és csodálatos képsorozat.

Reuben gyakran túrázik Amerika nyugati részének távoli vidékein, ilyenkor csak a legszükségesebb felszerelést viszi magával: a Phase One XF fényképezőgépet, a könnyen szállítható, mégis erős Fiilex AL250 lámpát és a 3DR Solo drónt.

A fényképezést sötétedés után kezdi; a drónnal pár száz méter magasságból világítja meg a helyszín egyes részleteit hosszú expozíciós idővel, majd végül összerakja az így készült képrészletekből a végeredményt.

„Mindenhonnan ismerős tájakról készült csodaszép képek zúdulnak ránk. Én újragondoltam ezeket a helyszíneket és feltérképezetlen tájakká alakítottam át őket, így új szemszögből láthatjuk Földünket.” - mondta műveiről az alkotó, Reuben Wu.

Az alábbi videóban Reuben mesél a technikájáról és bepillanthatunk az alkotás folyamatába.


A cikkben található fotókat Reuben Wu készítette.

Kérem várjon!