Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Divatfotózás Carlos Rodriguez Garridoval

2018.07.25. 15:21
Címkék: usb 3.0, capture one,
Szerző: BumbleBee

Carlos Rodriguez Garrido mexikói reklám- divat-és magazin fotós. A következő cikkben beavat a divatfotózás rejtelmeibe, megismerhetjük az általa használt felszerelést is.


„Ennél a sorozatnál valami frisset és energikusat szerettem volna alkotni, ezért összeszedtem a csapatomat és beavattam őket az elképzelésembe. A központi ötlet megalkotása után létrehoztam a színsémát, amely a sorozathoz szánt megvilágításhoz passzolhat. Az alap koncepció az volt, hogy lágy fénnyel szerettem volna a modell szépségét megörökíteni, miközben a forró nyári éjszakákat idézem fel a képeken friss, csillogó sminkkel, élénk színekkel. Ezek után elkezdtem keresni egy olyan modellt, aki megtestesíti azt a vibrálást, amit elképzeltem.


A két legfontosabb eszközöm a munka során a Nikon D850 fényképezőgép volt, mely segített hűen megörökíteni a látványt, valamit a TetherPro USB kábelek, amik az egész folyamatot megkönnyítették és segítettek, hogy a lényegre koncentráljak a helyszínen.

A fotózás során használt felszereléseim listája: Nikon D850 Nikon 105mm f/1.4 objektívvel, Mac Mini, TetherPro USB-C – USB 3.0 átalakító, TetherPro USB 3.0 hosszabbító, Jerk Stopper Extension Lock kábelzár, TetherBoost USB 3.0 központi vezérlő, valamint Capture One a képek feldolgozásához.


A megvilágításhoz két Profoto D2 vakut használtam; egyet fő fényforrásként, a másikat a háttérbe állítva, hogy hangsúlyosabbá tegye a képet és élfényt adjon, ezeket két nagy ernyővel egészítettem ki.


A TetherTools-szal való fotózás segített, hogy jobb felbontásban láthassam a képeket, menézhessem, hogy hogy állnak a ruhák, van-e bármi probléma a sminkkel, jó-e a képen a modell arckifejezése, a megvilágítás, stb.. Ez remek eszköz mindazoknak, akik részt vesznek a fotózáson, hiszen valós időben láthatják a képeket, így láthatják, hogy hogyan fest majd a végeredmény."A cikk forrása itt található.
Kérem várjon!