Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Fénysebességre kapcsolt a Fujifilm

2018.07.30. 15:57
Címkék: fujifilm, fényes, a, fuji
Szerző: Wolf

Felbukkant a Fuji ütemtervében egy 1.0 fényerejű, APS-C MILC optika, amit villámgyors AF rendszerrel fognak felszerelni.


A Fuji szereti évekre előre tájékoztatni a vásárlóit a tervezett és a folyamatban lévő fejlesztésekről, így nagyjából évekre előre látni, hogy mikor melyik optika fog a piacon megjelenni. A f/1.0 MILC optika terve már két éve kiszivárgott a sajtóhoz, azonban tavaly télen úgy tűnt, a Fuji lemondott az elképzelésről. Most azonban már dátum is társult a hivatalos bejelentéshez.

Az XF 33mm f/1.0 nem csak nagy fényerejű, hanem gyors is lesz, a lassúság eddig nagy hátránya volt ugyanis f/1.0 fényerejű AF objektíveknek, az utolsót a Canon dobta piacra úgy 30 évvel ezelőtt. Úgy néz ki, a gyártók szerint megérett a technológia az automatikus élességállításra, hiszen a Fuji mellett a Nikon is dolgozik egy hasonló, f/0,9 optikán a majdani full-frame MILC vázukhoz.

A Nikonnal ellentétben ez egy APS-C optika lesz, tehát mélységélesség tekintetében egy 49,5mm f/1,5-nek feleltethető meg, ami azért még mindig egy igencsak impresszív teljesítmény a MILC mezőnyben.

Nem ez az egyetlen újdonság. Véglegesre jelentettek két optikát: az XF 8-16mm f/2.8 R LM WR és a XF 200mm f/2 OIS WR objektívekkel hamarosan a boltok polcain is találkozhatunk. Emellett fejlesztés alatt van az XF 16mm f/2.8 R WR kompaktés az XF 16-80mm f/4 R OIS WR. Az innnovatív XF 33mm f/1.0 még fejlesztés alatt van, vagyis változhatnak az optikai paraméterei, de az biztosnak tűnik, hogy valamikor 2020-ban fog piacra kerülni.
Kérem várjon!