Vásároljon online vagy hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Profi hangot varázsol iPhone-ra az új Rode mikrofon

2018.08.03. 10:16
Címkék: videomic, iphone, rode,
Szerző: Wolf

Lehet stúdióminőségű felvételeket rögzíteni az Apple okostelefonján? Az új RØDE VideoMic Me-L már digitálisan továbbítja a jelet az iPhone-oknak.

Az okostelefonokba szerelt mikrofonok  nem a minőségükről híresek, és ez alól sajnos az Apple sem kivétel. A gyártók előszeretettel spórolnak rajta, gyakorlatilag pár centes alkatrészekről van szó. Ez a minőség már egy mezei Youtuber számára is kevés, így a Rode új iPhone-os kardioid iránymikrofonja az online tartalomgyártók új kedvencévé válhat.

Az eszköz iPhone-ok Lightning csatlakozóját használja, vagyis zavaró zajforrások nélkül rögzíti a hangot, amit már digitális stream formájában kap meg a telefon. Ez kivételesen jó minőséget tesz lehetővé, és nagy mozgásteret biztosít a mikrofonnak. A mikrofon háza kerámiaborítású alumíniumból (a Rode szerint ez "haditechnikai minőségű" borítás, akármit is jelentsen ez), tehát erős, és nem karcolódik.
Az új VideoMic Me-L a 2015-ben piacra dobott VideoMic Me utódjának is tekinthető. Volt fejlődés: az előd csak TRRS-en (az analóg jack kábelen) keresztül tudta átadni az outputot, az utód viszont már a Lightningot is tudja erre használni 24 bites mélységben 48 kHz-es mintavételezéssel, ami jelentős minőségi ugrást jelent. Lényegében a VideoMic Me-L egy egész profi hangrögzítőt képes az iPhoneból varázsolni. Mindezt úgy, hogy nincs szükség további kábelre, vagy külön hangrögzítőre. A dobozban helyett kapott még egy helyes kis deadcat és csipesz is, így mindent összevetve, elképesztően jó áron kínál profi minőséget a Rode.
Kérem várjon!