Vásároljon online vagy hívja a +36-1-808-9888-as telefonszámot!
Üdvözöljük oldalunkon! Szeretne bejelentkezni?

Lehull a lepel - Phase One XF IQ4

2018.08.28. 14:02
Címkék: xf, one, phase
Szerző: Gergő

Óriási előrelépést jelent a Phase One bejelentése a fotózásban. Ma hivatalosan is bemutatkoznak az új Phase One XF IQ4 kamerarendszerek, amik az új bővíthető Infinity Platformra épülnek.

phase one xf iq4

Három középformátumú full frame rendszerről van szó: IQ4 150MP (151 megapixeles), IQ4 100MP Trichromatic (101 megapixeles) és az IQ4 150MP Achromatic (151 megapixeles). A hátfalak mindegyike rugalmas és testreszabható fotógráfiai megoldást kínálnak, emellett az IQ4 magas szintű munkafolyamat-optimalizálást, integrációt és támogatást nyújt minden fényképészeti alkalmazáshoz.

phase one xf iq4

”Ügyfeleink késztettek bennünket, hogy áttörjük az akadályokat és tovább haladjunk.” – Mondta Henrik O. Hakonsson, a Phase One vezérigazgatója. - ”Az infinity platformmal teljesen elköteleztük magunkat az IQ4 növekedéséve mellett, fokozatosan adaptálva és bővülő módon, hogy megfeleljen a technológia ütemének – ami egyedülálló a fotógráfia világában – és, hogy a fényképezőgép-beruházás évtizedes élménnyel járjon. Az új XF IQ4 kamerarendszert szenteljük azoknak az egyéneknek, akiknek a tökéletesség iránti szenvedélye korlátlan.

phase one xf iq4

A Phase One széles körben ismert a moduláris, nyílt platformú megközelítésről. A 2015-ben bevezetett Phase One XF vázhoz hasonlóan az IQ4 Infinity platformját úgy tervezték meg, hogy előre mutatóan jelezze a technikai fejlődést, és bővítse a funkcionalitást az ügyfelek változó munkafolyamat igényeinek kielégítésére.

phase one xf iq4

Főbb jellemzők és jövőbeli innovációk

151 megapixeles Backside Illuminated Sensor (BSI) IQ4 150MP és az IQ4 150MP Achromatic modellek rendkívül, példaértékű képminőséget és részleteket nyújtanak. Világelső a középformátumú full frame fotózásban.

”Capture One Inside” a Capture One RAW képfeldolgozó processzorának magja beépült az Infinity platformba, amely számos testreszabható és képalkotási lehetőséget nyit meg a felhasználók előtt. Ez a kulcs a munkafolyamat hatékonyságának növelésére, mivel a képeket így már maga a fényképezőgép is feldolgozhatja.

phase one xf iq4

A ”Capture One Inside” funkicó lehetővé teszi:

- jobb előnézeti minőség

- gyorsabb képfrissítés

- új eszközök

- JPEG feldolgozás

- IIQ stílusintegráció

phase one xf iq4

A három új tethering opció a vezeték nélküli, az USB-C és az Ethernet a nagyobb kapcsolatot és a munkafolyamatot vezérli. Ezen kívül a felhasználók képesek lesznek közvetlenül a tartozékokkal, például merevlemezekkel, NAS tárolókkal, hálózati megoldásokkal, mobil eszközökkel kapcsolódni közvetlen a hátfalra. Az új portok (Ethernet és USB-C) képesek biztosítani a kamerarendszer töltési képességeit és a tartós teljesítményt. Minden tethering opció saját egyedi munkafolyamat előnyeit hozza magával, mint például a sebesség, a hosszabb kábelhossz, a kamera vezérlése és a kábelezéstől való mentesség.

phase one xf iq4

phase one xf iq4

Az XQD és az SD memóriakártyákhoz való kettős tárolási támogatás kombinálható a fent említett tethering opciókkal.

A nyitott platformon a time-lapse és a bracketing eszközök mostantól függetlenül működnek a váztól, így ezek a funkciók más váz esetében is elérhetők lesznek.

Az IQ4 lehetővé teszi a középformátumú fényképező gépet használó profi fotósok számra, hogy nagy felbontású, részletgazdag képeket készítsenek egy olyan kamerarendszerrel, amely a szoftverfrissítéseknek köszönhetően szinte minden irányzathoz alkalmazkodik.


További információkért látogass el a hivatalos oldalra, amit az alábbi linkre kattintva érsz el:

Kérem várjon!